Звученето на Bredren заля MIXTAPE 5

Светлините се сляха със звука, емоцията попречи на гостите да слязат от сцената, а публиката остана повече от доволна от поредното силно FSS събитие

 
Future Sounds of Sofia винаги правят страхотни партита. Всяко следващо е с по-силен заряд от предходното. Есенната им програма доказа това тяхно качество. За кратък период организацията представи двама гости, които оставиха тонове положителни емоции след своите сетове в София. В края на месец октомври, с нов албум в дискографията си, дойде Zero T. Ирландецът поднесе зашеметяващ сет, разтърси из основи Mixtape 5, получи нужната музикална подкрепа от българските си колеги и остави доста приятни спомени в главите на всички присъстващи.

Няколко седмици по-късно дойдоха други двама силни артисти. По покана на FSS, отново в малката зала на Mixtape 5, пристигнаха двама представители на белгийското трио Bredren. Младежите също представиха много нова авторска продукция, голяма част от която все още не е издадена. Adrien и Dieter бяха на сцената два часа и половина, като пресрочиха предварително зададеното по график време с половин час. За тези два часа и половина двамата изпълнители показаха, че наистина са чакали дълго, за да излязат пред софийската публика.


По принцип не обичам да правя паралели между две отделни събития. Емоцията може и да е близка, но заряда винаги е различен. Но все пак, за разлика от септемврийското парти, този път вентилацията в Mixtape 5 работеше. Залата пак беше пълна, но за всеки имаше достатъчно въздух. Приликата (която искам да спомена) между партито със Zero T и това с Bredren беше, че отново FSS бяха в непълен състав. Този път отсъстващ беше Presize, който в последния момент беше заменен със Soulnd.

Сега, стриктно към вчерашното парти. Неговата история започва преди година. По време на миналогодишния Helloweed, специален DnB гост беше Amoss. Британецът е запазил страхотни спомени от партито в Party Center 4km, които е споделил на близките си приятели от Bredren. Тримата никога не са били в София като DnB проект (Adrien и Sebastian са гостували в страната с Dubstep проекта си Requake) и дълго време са очаквали покана да представят своя музикален вкус на наша територия. За щастие, тази покана идва от FSS.
"Last year you guys had Amoss playing at your event if I’m not mistaking. They uploaded a video afterwards of them playing one of our tunes “Red Powder” and the crowd went totally nuts. In the video you can see that the venue was pretty nice and packed. We’re hoping to get the same vibe, that would be awesome." - Bredren в интервюто си за Bass Blog. 

Самото парти беше открито от Soulnd. Цветомир по никакъв начин не показа, че е викнат като "резерва" в последния момент. С чанта, пълна с плочи, изпълнителят изнесе стегната грамофонна интерпретация, в която представи доста силни тракове (както нови, така и по-класически). В арсеналът на Soulnd (както винаги) основно внимание бе обърнато на Metalheadz и лейбълите около тях. Half-Step парчетата летяха едно след друго, докато басът обливаше всички в залата.

Интелигентното звучене бе продължено от Robustus. Залата вече беше почти пълна, което беше добре. Имаше кой да поема вибрациите. А те бяха силни още от самото начало на вечерта. С интелигентна и добре подредена селекция Михаил представи в пълен аспект отличителните белези на FSS като DnB организация. В своя сет Robustus беше заложил на леки на първо слушане парчета, изпълнени с огромна басова мощ и положителен заряд.

Около 01:00 сцената бе превзета от Bredren. С дълбок репертоар от Half Step, доза Autonomic, малко Liquid за благозвучие и много Dark елементи, Adrien и Dieter накараха залата да трепери. Феновете им отговориха подобаващо и създадоха очакваната от белгийците обстановка. Стиловете се сменяха често, но всичко беше под контрола на тъмните сили, обладали двамата (в случая) изпълнители.

Както бяха обещали в своето интервю за Bass Blog, белгийците бяха добавили много неиздавани парчета в репертоара си. Жадната за подобно DnB звучене публика пое абсолютно всичко, излязло от плеърите пред Bredren и активно показваше, че артистите са уцелили в сърцето на очакванията на тълпата. Положителната емоция беше толкова силна, че двамата изпълнители удължиха сета си с половин час. Това като цяло не е много, но в случая беше максимумът, който двамата приятели можеха да дадат. Полетът им за Белгия беше насрочен за ранните часове на денонощието и почти веднага след слизането си от сцената, Adrien и Dieter се отправиха към летището.

Щафетата пое Phirah, който представи разнообразен сет с възходящ характер. Евгени продължи минималистичното звучене, което беше заложено в програмата, но постепенно премина към по-тежки Neurofunk парчета. Както винаги, недоволни нямаше. Само няколко човека сред публиката изразиха негодувание, че Phirah не е завършил сета си с типичен Hard Bass (както прави по принцип). Въпреки, че не удовлетвори желанията на феновете на по-тежкият DnB, недоволни нямаше.

Залата все още беше почти пълна, като слизането на хедлайнерите от сцената не изгони почти никого (което е рядко срещано за българската публика, обикновено партито се "изчерпва", когато сета на госта приключи и тълпата доста оредява).

Финалният сет (по програма) беше за Smatrech. Той от своя страна направи "низходящ микс", който като подредба, беше противоположност на сета на Phirah. Иван стартира изявата си с Neurofunk тракове, като постепенно "смали" динамиката до по-леки парчета. Стилът постепенно се доближи до този, който властваше в началото на партито. Доста хора бяха останали за края на събитието, като голяма част от тях чуха и финалния Mashup.

В него този път участваха само двама човека. Smartech и Phirah затвориха партито подобаващо като дори включените светлини и призивите на персонала на заведението не успяха да прекратят събитието в записания по график час.

Определено това беше едно от най-силните събития за сезона. FSS за пореден път успяха да организират уникално събитие, което няма да остави негативна следа у никого (надявам се). Към страхотната музикална селекция трябва да се отчете и огромната работа, която свършиха хората от осветителния екип. Освен музиката, и осветлението (в лицето на едва четири прожектора) също беше с минималистичен характер, който обаче беше напълно достатъчен за събитието.

Формите и цветовете на светлината се сменяха постоянно и се заиграваха с лекия пушек, който уплътняваше пространството около сцената. Основен компонент от светлинното шоу бяха визуализациите, които придаваха цветност и раздвиженост на иначе тъмната малка зала в Mixtape 5. Както винаги Electrick.Me показаха завидна интелигентност в боравенето с осветителните елементи и още повече засилиха приятната емоция, която създадоха артистите зад пулта. На партито бяха представени и няколко артикули от двете нови колекции на GOLOKA, които имаха щанд непосредствено до входа на залата.

****

По неофициална информация, това е последното парти с гост, организирано от Future Sounds of Sofia за 2015-та година. В програмата им обаче са заложени още две събития през декември, за които все още няма информация. Очаква се през 2016-та година FSS отново да поканят интересни артисти, като за някои от имената вече витаят слухове. Само времето ще покаже какви са бъдещите планове на екипа. Следете Bass Blog, за да бъдете в час с всички новини около Future Sounds of Sofia и тяхната парти-програма!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар