Дръм и Басс Лавина @ Boulderland (19.12, 22:00)


Декември наближава, а с него идва и коледното настроение и новогодишната емоция. През празниците София е празна и пуста и само стъпките по мръсния сняг напомнят за някакъв живот в Столицата. По традиция дните около Рождество са празни откъм събития, тъй като и без това има празници, а и (както споменахме) в София е празно покрай празниците. Последното голямо Басс парти преди традиционното новогодишно надпреварване на събитията ще бъде Дръм и Басс Лавина.

Миналата година събитието се завърна след близо 10-годишна пауза и разтърси из основи Club Playground в Paradise Mall. Тогава гости бяха Roy Greene & Proton и Tyke (който в последния момент замени Jaydan). Подготовката за мероприятието започна от рано. Дори имаше видео и радиореклама. Гостите и техните колеги от България взривиха помещението и заляха всички с тонове Басс, но основният спомен, останал в хората, беше проявата на множеството MC-та, които се изявиха на сцената.

Тази година събитието се завръща. Тъй като Playground не желаят повече DnB партита (донякъде може би са си прави, за себе си), мероприятието ще се проведе в клуб Boulderland. Името на заведението изглежда непознато на Басс-феновете, но и то се намира в Paradise Mall. Датата на събитието е 19-ти декември, а началният час е 22:00.


Тъй като традицията с мястото е спазена (сградата е същата, само етажът е различен), редно е да се спази и друга традиция - присъствието на гост. Тази година звездата от чужбина е наистина мощна. Хедлайнер на партито ще бъдат добре познатите на феновете артисти от Need For Mirrors.

Британското дуо се появява на сцената през 2009-та година. Негови членове са HLZ и Mosus. Въпреки сравнително кратката си история, дуото е дало на меломаните огромна дискография, която включва десетки издания за Metalheadz, Symmetry, Shogun, Dispatch, Commercial Suicide, Samurai, Horizons и много, много други. През 2011-та година те създават собствения си лейбъл Zoltar, който е съсредоточен в издаването както на DnB, така и на други музикални течения.

Тези от вас, които се сдобиха с ранните флаери за партито, знаят, че британецът Voltage също беше включен в line up-a. В момента артистът се радва на огромна популярност и славата му расте с всяко негово издание. За съжаление обаче, той няма да участва в тазгодишното издание на Дръм и Басс Лавина, тъй като датата съвпада с предстоящото му турне в САЩ. Въпреки това, организаторите на събитието вече имат договор за участието на артиста, така че скоро очаквайте Voltage да посети България. Предполага се, че британецът ще бъде хедлайнер на някое пролетно събитие, но това още не е уточнено.

Освен Need For Mirrors, част от събитието ще бъдат и два от най-силните български DnB проекта - High Roll и L 33. Българското дуо не спира с изданията си за британският лейбъл Formation Records, като редовно участват в компилациите на организацията. Мартин и Димо вече имат цели три издания за най-старият активен DnB лейбъл, а четвъртото ще излезе съвсем скоро. То беше представено посредством видеоклип и ще включва както оригинала на трака "The Light", така и два ремикса. 

L 33 от своя страна не спира с изданията си за Eatbrain. Младата Neurofunk звезда подготвя нови участия в каталога и на други лейбъли и постоянно представя нова и нова продукция. Съвсем скоро предстои да бъде издадена новата компилация на базираната в Букурещ организация "Mirror Universe", в която Даян ще участва с VIP ремикс на парчето "Scream" (оригиналът на който излезе преди няколко месеца в Eatbrain014). 

От българска страна, в събитието ще участват още няколко силни артиста. Това са почти всичките представители на Гръм и Бяс: Kenobi, Monotype и Harizata. Тримата артисти, които са част от една от най-старите DnB организации в България, винаги са представяли разнообразна селекция от всички танцувални и мелодични под-стилове като Liquid, Deep, Jump Up, Half Step и други. Заедно с тях на сцената ще излязат Bruhu, Crash и DTK, които винаги имат с какво да изненадат публиката.

Миналогодишното издание на събитието остана в историята като едно от най-микрофонните партита, като на сцената имаше цели 6 подобни артиста (обявени и необявени), които започнаха доста добре, но в края на партито тотално заглушаваха DJ-те. За да не се получи това явление отново, тази година MC-то е само едно - Chibook. Музиката винаги е била предназначена за слушане, но и визията на големите събития е от значение. За това ще се погрижи екипът на MuteMadness, които ще отговарят за визуализациите и осветлението в Boulderland

***

Билети:

Първите 100 билета са с промоционална цена от 10 лева. След изчерпването им, цената се покачва на 15 лв, а в деня на събитието, пропускът ще е на стойност 20 лева.

Билетите могат да бъдат намерени в разпространителната мрежа на Eventim, както и в заведенията SOHO и Backyard
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар