2016. ТИ СИ @ MIXTAPE 5 (31.12, 22:00)

Оратница, SkilleR, Lazy Face & HMSU ще изпратят 2015-та година в MIXTAPE 5


С наближаването на месец декември, по-младата част от населението вече се чуди къде да посрещне новата година. До сега в Bass Blog не сме писали статия за края на 2015-та година, понеже все още не бяхме видяли подходящо събитие. Е, вече намерихме интересно предложение за подобно забавление и то идва от изненадващи артисти. Етно-фюжън формацията Оратница, съвместно с MIXTAPE 5, организират мулти-стилово парти, в което ще вземат участие редица изпълнители от Underground сферите на Jazz, Beatbox, Reggae и DnB теченията.


Оратница наскоро издадоха нов албум "Folktron". Групата представи своето ново творение на 9-то октомври в MIXTAPE 5. В момента изданието може да бъде намерено на твърд носител във веригата книжарници "Orange center" и Дюкян Меломан, както и на дигитален носител, посредством CDBay. Албумът съдържа 9 авторски парчета и интерпретации на няколко популярни народни песни, както и High Roll ремъксът на "Zhelkya".

Със сигурност етно-фюжън формацията ще изпълни голяма част от новите си парчета на живо пред публиката в MIXTAPE 5. Освен Оратница, на сцената на клуба ще можем да видим и няколко други интересни артисти, които са показвали своето творчество и умения извън пределите на България.


UPDATE - Към събитието се присъединяват и сливналийте от Karandila Gipsy Brass Orchestra. Огромният бенд е представял България на редица големи етно-форуми в Европа и целия свят, а музиката им представя смесица от турския, арменския, арабския и каракачанския фолклор. В последствие към мелодиите им се добавя и доста джаз и суинг, както и редица по-модерни музикални инструменти.


Световният Beatbox шампион SkilleR също ще се включи в събитието. Младежът е показвал своите умения в гласово създаване на музикални звуци и смесването им чрез различни машини на множество събития и фестивали в България и Европа. През месец ноември, SkilleR присъства в няколко публикации на Bass Blog. На 17-ти ноември бе представен новият му видеоклип "The Light", който е съвместна продукция между него и High Roll. На 21-ви младежът беше част от силната импровизация на Drum and Jazz Festival. Ето, че на beatbox шампионът му предстои поредно събитие, в което ще покаже уменията си на една сцена с музиканти и изпълнители от коренно различни стилове, които намират общ език помежду си чрез своето творчество.Друг интересен артист, който ще придаде поредната доза музикално разнообразие в Новогодишната нощ е Lazy Face. Лазар от вече няколко години е посланик на Reggae Музиката в България, като стои като участник и организатор зад много интересни събития, представящи карибската музика и близките до нея стилове. Също така Lazy Face е водещ на предаването Jamaica Air Force, което вече 4 години не спира да пропагандира Reggae култура в онлайн-ефира на Радио "Реакция". Изпълнителя винаги е готов да поднесе на феновете си разнообразна и интересна селекция, като често вкарва в миксовете си и някой от неговите собствени Dubplate тракове. Под секрет ще ви споделя, че Lazy Face съвсем скоро ще участва в нашата рубрика Bass Blog Mix.

Вече близо 17 години HMSU е синоним за "български DnB". Организацията не спира да предлага на феновете си както неспирен поток от събития, така и от издания на участниците в крото за различни международни лейбъли. На новогодишното събитие 2016. Ти Си, HMSU ще бъдат представени от цели три проекта:

Изглежда, че свързващото звено на това мулти-стилово музикално събитие са момчетата от High Roll. В последните месеци дуото е изключително активно както на българската, така и на международната DnВ сцена. Съвсем скоро се очаква да бъде издадено четвъртото им поредно авторско ЕР за легендарният лейбъл Formation Records, което беше представено посредством клипа към парчето "The Light". Също така High Roll са редовни участници във всички компилации издавани от британската компания.

Друг артист, който ще видим на събитието и също е постоянен участник в нашата Release секция, е Ogonek. Преди няколко дни Валери представи поредното си издание за Big Riddim Recordings - "Flow / Hip Hip", като до края на годината се очакват негови участия в каталога на много други интересни лейбъли. Освен множеството авторски тракове, изпълнителят е един от създателите на лейбълът Metafiziq Recordings, който не спира да представя различни студийни проекти както на български таланти, така и на отвърдени международни артисти.

Третият представител на HMSU ще бъде единият от двамата създатели на организацията - acidtrip. Тома е известен със своя афинитет към Dubwise и Reggae Jungle и вече повече от десет години миксира само на винили. За разлика от повечето си колеги в HMSU, acidtrip не продуцира и не издава музика за международни лейбъли, но за сметка на това миксовете му винаги се приемат добре от публиката и всички се забавляват с неговия подбор на тракове и плочи.


***

Билети:

Предварителна продажба:

  • 10 лева за първите 99 билета
  • Стандартни билети от 20 лева
  • Късни билети от 25 лева
  • Групов билет - 4 + 1 безплатен
На място:

  • Live + DJs - 25 лева
  • DJs - 20 лева
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар