Shogun Audio разтърсиха 4-ти километър!

Втори Shogun Audio Label Night в София


Вече 10 години Shogun Audio е един от водещите Drum and Bass лейбъли в света. Създадената от Friction и K-Tee организация не спира да промотира и издава разнообразни артисти от всички сфери на високоскоростната електронна музика. С повече от 100 издания в различните каталожни категории, Shogun Audio продължава да радва феновете си и да засища глада им за мощен Bass и интензивни ритми.

На 17-ти октомври Shogun Audio за втори път гостуваха в София. Предходното им парти (от есента на 2014-та година) изпълни до краен предел Yalta Club. Лейбъл-мениджърът Friction, подкрепян от Rockwell, Joe Ford и MC Linguistics, представи огромна част от творчеството на създадената от него (и К-Тее) организация. Година и половина по-късно, представителите на лондонският DnB се завърнаха в София, за да бъдат част от първото голямо събитие на HMSU за сезона.На 17-ти октомври домакин на забавлението беше добре познатият на DnB феновете Party Center 4km. Този път Shogun Audio бяха без своя "шеф" и без MC, но за сметка на това, селекцията на артисти беше повече от достатъчна. Естествено, най-голям интерес предизвика Rockwell, който представи своя нов албум "Obsolete Medium". 

Изданието се очаква да излезе на 27-ми ноември, но представянето му тепърва започва. Интересен факт е, че София е едва вторият град от неофициалното турне на Rockwell, промотиращо новото му LP. Също така, столицата ни е първата дестинация извън пределите на Острова, където траковете от "Obsolete Medium" бяха пуснати пред публика.


Заедно с Rockwell, в София присъстваха и Spectrasoul (представени от Jack) и Komatic от Technimatic. Не е за подценяване и българското участие на събитието. High Roll, EXo и Targy показаха феноменалните си умения зад пулта и за пореден път заявиха пред чуждестранните гости, че и в България имаме силни артисти.

***

Относно самото събитие, не смятаме, че сме най-подходящата медия за отразяване и даване на мнение, тъй като по-голямата част от екипа ни беше заета с подготовката на видеоинтервюто ни с Rockwell. Това начинание беше доста непознато и изненадващо за нас и ни коства доста усилия и нерви. Почти целият ни престой в Party Center 4km беше обвързан с подготовката и провеждането на самото интервю. Но все пак ...


Със самото влизане в залата, впечатление направиха паната за 3D Mapping. В разгара на събитието върху тях излизаха всевъзможни интересни визуални решения, които още повече засилваха силното сценично присъствие на артистите. Както винаги, озвучаването от Clear Sound беше на ниво, а зад респектиращият брой колони се очакваше да застанат силни представители на изкуството на Bass музиката.

Партито беше открито от Targy. Единият от създателите на HMSU винаги е показвал афинитета си към разнообразния DnB. Изпълнителят познава всички аспекти на този стил музика, което се вижда от различните в стилово отношение сетове. Дори и най-големите специалисти не подозират на какво ще наблегне Targy по време на дадено събитие. В случая, селекцията на Димитър представяше доста мелодичните аспекти на любимото електронно течение.

Може би заради състоящия се в момента волейболен мач на националите ни попречи на DnB феновете да посетят събитието от рано и доста "благата" (както беше определена от някои присъстващи) селекция на Targy остана чута от съвсем малък брой хора. Въпреки малкото публика обаче, откриващият сет беше силна заявка за предстоящите нощни емоции на 4-ти километър.

За голяма част от хората остана загадка кога EXo се качи на сцената. Рязкото минимализиране на музиката и силно осезаемия басс подсказаха, че специалистът на DnB експериментите вече е застъпил мястото зад пулта. С брутална селекция, съсредоточена върху Half-Step, Autonomic и Deep вариациите на 175-те удара в минута, EXo подготви подобаващо почвата за друг артист, посветен в тъмните науки на модерния Jungle - представителят на SpectraSoul

Въпреки, че основно внимание предизвика новият албум на Rockwell, Spectrasoul също имат чисто ново LP, което пуснаха за пръв път в България. Да, "The Mistress" излезе едва през лятото, но траковете в това студийно произведение ще привличат вниманието на феновете поне още няколко сезона. Jack, съвсем очаквано, продължи започнатата от EXo стилова насоченост на партито. С множество дълбоки тракове и осезаеми басови вибрации, SpectraSoul (въпреки намаления си за случая състав) показаха, че са абсолютни специалисти на микса и подредбата на тракове.

Дойде време за "течният терминатор". Rockwell е може би най-разнообразният артист на световната DnB сцена в момента. Томас има страхотно усещане за музиката, което му дава възможност последователни сетове да звучат по напълно различен и нечуван до момента начин. С влечение към най-новите тракове, роденият в Лондон фен на Ливърпул, представи не само своето ново LP, но и голяма част от пресните тракове в каталога на Shogun Audio. Нямам представа как изпълнителят намери време да вкара и други стилове в богатият му откъм парчета сет, но Rockwell за пореден път показа, че музиката за него не се изчерпва само и единствено с DnB.

Последни от страна на Shogun Audio бяха Technimatic, в частност - Komatic. Стилът рязко се промени от "по-скоро минималистичен" в "по-скоро Liquid", каквато по принцип е музикалната насоченост на дуото. За съжаление по-голямата част от сета му остана нечута от нашия екип, тъй като по-това време бяхме заети с провеждането на видеоинтервюто, затова ще се абстрахирам от подробностите от присъствието на Technimatic.

Интервюто и разговорите с Rockwell приключиха паралелно със сета на Komatic. Тримата гости се отправиха към своя хотел, видимо доволни от своето поведение на сцената и от реакцията на публиката по техен адрес. Партито отиваше към своя край, но не всичко беше приключило. Почти никой от присъстващите не напусна залата, тъй като зад пулта трябваше да застанат други добре познати на Острова артисти - High Roll

В типичният за тях стил, Мартин и Димо закриха мощното събитие. След едночасовият им сет охраната отново имаше проблеми с изкарването на феновете, тъй като много голяма част от публиката не пожела партито да приключва и реши да покаже своята подкрепа към артистите, вместо да се насочи към изходите. Тази гледка е абсолютно стандартна за парти, организирано то HMSU: поне 300 фена, които не желаят да си тръгнат, въпреки светнатите лампи и културните призиви от страна на гардовете.

Но все пак, всичко приключи. За нас остана спомена и емоцията от поредната Shogun Audio вечер в София. С това програмата на HMSU за сезона е далеч от своя пик. Да не забравяме, че след седмица трябва да се облечем подобаващо за Helloweed, а след месец идва Drum and Jazz с Hospitality. Това обаче не са всички събития на организацията до края на годината. Със сигурност отнякъде ще изскочи някоя Локалка, а кой знае ... може да се появи и нещо за Нова година. Като заговорихме за новата година, всички тръпнем в очакване кои ще са гостите за 17-тият Рожден ден, но и за тази информация ще трябва да почакаме още известно време.


***

След огромна обработка и моделиране, видеоинтервюто с Rockwell ще излезе след няколко седмици. Не ни съдете! Обработката на клипове е напълно непозната за голям процент от екипа ни и сме нагърбили само един човек с тази сложна задача. Все пак, оставяме на заден план бързото изкарване на видеото и ще се постараем да го публикуваме с максимално професионална визия. Дали ще успеем? Времето ще покаже!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!