Творческите превъплъщения на Иван Шопов - Втора Част


Иван Шопов е артист с безграничен талант. Роденият в Троян творец е един от най-големите гении на електронната музика в световен мащаб и е един от най-обичаните изпълнители в страната. За DnB феновете в родината ни (и не само) той е абсолютна икона. Освен че поддържа високо международно ниво на Hard Bass сцената, Иван постига успехи и в множество други музикални стилове чрез множеството си индивидуални и съвместни проекти.

В средата на седмицата публикувахме първата част на интервюто ни с Иван Шопов. В нея артистът спомена индивидуалните си проекти и предстоящото си One Man Party (3-ти октомври). Предлагаме на Вашето внимание и втората част на интервюто, в която Иван споменава за своите съвместни проекти с други музиканти и продуценти, споменава за работата си върху няколко албума и релийза, и разяснява връзката между музиката и рисуването в неговото творческо развитие.

Приятно четене!

*****

Творческите превъплъщения на Иван Шопов - Втора Част


Освен четирите ти индивидуални проекта, ти имаш участие в редица музикални формации. Една от тях е проекта БALKANSKY, където заедно с Теодосий Спасов и Иво Христов подготвяте нов албум. Кога се очаква да бъде готов и издаден? Колко песни планирате да има в него? Колко от тях са готови?

Новия ни албум е още в процес на разработка, но предполагам че ще е готов на пролет догодина. Не знаем колко парчета ще има, важното е да са качествени. Албумите на БALKANSKY минават през много трансформации до финалните версии, така че в много късен етап знаем кой неща са готови и влизат в албума.


През есента предстои събитието Drum & Jazz, което е плод на въображението на БALKANSKY. Ще участвате в тазгодишното му издание? Подготвили ли сте изненади за феновете?

За съжаление тази година няма да можем да се включим, понеже подготвяме американско турне през ноември.


Наскоро заедно с Mloski и Litheo издадохте дебютния албум на съвместния си проект The Third Man - Monochrome Fantasies Chapter I. Как феновете приеха експерименталното звучете на проекта и албума?

Страхотно се прие! Имахме огромна подкрепа от много нови фенове и албума получи сериозен съпорт в интернет. Сега подготвяме втората част на албума, която трябва да излезе до края на годината.


В последно време популярност набира Project Nirvana заедно с турската пианистка Ayse Deniz. Какво могат да очакват феновете от проекта в близкото бъдеще?

На първо време албума ни, които е готов, но още не е издаден. Освен това търся подходящо място за представянето му в България догодина.


Освен с електронна музика, ти свириш и на бас китара. Това твое амплоа може да се види в базирания в Казахстан Project Zenith. На какви други инструменти умееш да свириш?

Китара, лаптоп, синтезатори….плеъри и миксер.


Освен в Project Zenith, c Maxim (Limewax) имате друг съвместен проект: Hard Bass дуото LOOH. Наскоро издадохте смазващ албум. Можем ли да очакваме нови тракове от LOOH скоро?

Да, сега работим по 5 нови трака, който ще чуете за първи път в COOH сета ми на 3ти.


В какви други музикални проекти участваш?


Underhill

Въпреки изброените проекти дотук, ти всъщност си завършил Изобразително изкуство (специалност "Графика") в твоя роден град Троян. По какъв начин рисуването и създаването на музика се преплитат в твоето ежедневие? Какви са допирните точки и какви са големите различия на двете изкуства през погледа на артист като теб?

За мен музиката и рисуването са едно и също. Пoказвам връзката им, като рисувам обложките за моите албуми, пускам музиката ми на моите изложби, създавам интерактивни проекти със звук и картини. Големите разлики идват от това, че музиката може да се чуе навсякъде и от всеки, дори да не иска понякога, докато картината може да бъде видяна само на определено място и то само ако желаеш да погледнеш към нея.


Откъде черпиш вдъхновение за всичките си артистични изпълнения?

От живота, природата, върховете, низините и различните състояния на психиката ми.


Все пак, сред всички изброени, има ли проект, който смяташ, че те представя в най-точна и най-пълна степен като артист?

За мен всички проекти заедно представят това което съм аз, не правя музика за да гоня норми, моди или да запълвам свободно време. Всяка една творба ме определя като артист.


Каква е програмата на твоите сценични изяви до края на годината?

Октомври - Берлин, Ноември - Словакия, Турция, Казакстан, САЩ. Декември, Канада, Чехия.


Благодаря за отделеното време! Пожелай нещо на читателите!


Пожелавам ви приятно гледане на музика и слушане на картини :)

*****

Не забравяйте, че след малко започва One Man Party, в което Иван ще представи четири от своите индивидуални проекта в 7-часов сет. Събитието е с начален час 22:30, а мястото е клуб ДНК (на мястото на Blender).

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!