Bass Blog Mix #26: Interview with Riddimbox

JustEv1l Photography

След кратка екскурзия на рубриката ни до Сърбия за сета на Creeping Ruin, се връщаме на родна земя, за да представим микса на Riddimbox. Христо (както е истинското му име) е интересен артист, който не си налага стилови ограничения. И докато някои негови колеги намират своя път или в DnB, или в "изправената електронна музика", то за Riddimbox няма подобни граници. Той се подвизава еднакво добре както на Bass, така и на House и Techno сцените.

Като DnB артист, Riddimbox е известен повече със своите Liquid и Deep сетове, но (както разбрахте от предишния абзац) той не си налага стилови ограничения. Когато е зад пулта, Христо винаги показва, че изпитва страхотна емоция докато миксира. Винаги усмихнат и винаги в ритъм, Riddimbox е постоянно готов да покаже красотата на електронната музика.

За наше щастие, Христо се съгласи да покаже своите умения в миксирането и от нашата платформа, като ни предостави красив и мелодичен сет. Също така артистът отговори и на нашите въпроси, като краткото интервю можете да видите в следващите редове. Приятно четене и слушане!

Ако искате да проследите творчеството на Riddimbox, можете да харесате следните страници:

- Soundcloud
- Mixrl


***

JustEv1l Photography

ИНТЕРВЮ

Здравей, Христо! Представи се с няколко думи.

Здравейте! Подвизавам се във и извън интернет пространството като Riddimbox и It's Personal. От 6 години правя седмично онлайн радио предаване за хаус, техно и дръмендбейс под името Mellow Sounds.

През годините съм пускал на множество ъндърграунд и не-толкова ъндърграунд места и събития самостоятелно или по покана на най-различни крюта.Последните ми DnB сетове се случват на партита, организирани от Future Sounds of Sofia – мои приятели, които се опитват да налагат една по-различна, разчупена и провокативна страна на тази музика.

А... и обичам да похапвам вкусна и разнообразна храна :)


Откога си въвлечен в DnB музиката? Какво те запали в този стил?

Всъщност DnB музиката и желанието да споделям по-нестандартното ѝ лице с хората са основната причина да започна да правя Mellow Sounds през зимата на 2009. По онова време се занимавах активно с бийтбокс, но също така бях и редовен читател на форума drumandbass.cult.bg. Тъкмо беше излязла феноменалната серия подкасти Autonomic, които ме грабнаха безвъзвратно още от първото издание, но виждах, че тази по-мека, емоционална и дълбока страна на дръмендбейс не намира особен израз във форума.

Почти никой не споделяше по-мелодични и разчупени миксове, издания и артисти. Преобладаващите постове бяха тежък, суров и праволинеен дръмендбейс, който в определена възраст и контекст има своя чар, но след това се изчерпва. Интересна особеност на българската сцена е, че този тип „твърдо“ звучене винаги се е налагало от местните промоутъри без особена алтернатива и може би поради тази причина до ден днешен голяма част от българската публика асоциира „дръмендбейс“ само с него.

При мен обаче винаги водещо е било любопитството и радостта от това да откривам нови, различни записи, които показват красотата на жанра в цялото му многообразие и изненадват слушателя. Това любопитство ме провокира да задълбая още повече и да започна да се уча да миксирам в домашни условия. Малко след това се запалих и по “правия” звук на хаус и техно музиката.

И така Riddimbox се трансформира от бийтбоксър в DJ ☺


Какъв DnB предпочиташ да слушаш? Имаш ли любими артисти и лейбъли?

Ако трябва да посоча само един лейбъл, спокойно мога да кажа - Exit Records. Велики издания от самото начало та досега. Толкова интересни артисти и звуци сме слушали и продължаваме да слушаме благодарение на dBridge и компания. Също така няма как да пропусна Calibre и Instra:mental с вечните си, красиви и наистина различни записи. Има и не малко други, част от тях ще чуете в подкаста, който ви забърках.


Освен като DnB DJ, ти си известен и на House сцената. Какво е общото и какво различава тези две музикални течения?

Интересен въпрос...

Макар и на пръв поглед сцените да са различни, дръмендбейс, хаус и техно са все комбинации от ритъм, бас и мелодии, създадени с идеята да звучат добре в клубна обстановка, да те омагьосват и карат да танцуваш.

Заради това може да се каже, че гледам на тези на пръв поглед така различни течения в електронната музика като на едно цяло, въпреки различния bpm :) Този начин на възприемане на музиката носи своите предимства и недостатъци, но за мен е важно да бъда себе си и да следвам сърцето си.


Къде можем да те видим зад пулта скоро?

Този четвъртък на една готина изложба в betahaus:

Щракнете върху картинката, за да бъдете прехвърлени в страницата на събитието


Благодаря за отделеното време! Пожелай нещо на читателите!

И аз ти благодаря. Бъдете любопитни и смели с музиката и приятно слушане!


***

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар