Близо 1 500 фена посетиха Hardcore събитието на годината

Хардкористи от целия Балкански полуостров се забавляваха с Angerfist, Noize Suppressor, Mario Ranieri и компания


На 9-ти октомври в зала Христо Ботев се състоя Hardcore събитието на годината в България и целия регион. Близо 1 500 фена на тежката електронна музика се забавляваха със сетовете на Angerfist & Noize Suppressor, Mario Ranieri, D-Toner и DJ X. На партито присъстваха и огромен брой хардкористи от Сърбия, Гърция, Румъния и Македония, които се бяха организирали да посетят България специално за спектакъла, организиран от Hard Nature


Пристигнахме в залата, когато все още на сцената беше DJ X и хванахме по-малко от час от неговият Techno сет. На опашките пред входа имаше почти толкова хора, колкото бяха и пред сцената. Въпреки ранният час обаче, феновете изпълваха залата и по всичко си личеше, че обширното спортно помещение ще се изпълни до краен предел. Mario Ranieri се показа на сцената, за да подготви техниката си и публиката пощуря. А до неговия сет имаше още доста време.

Часовникът на таблото в залата показваше четири нули, когато Mario Ranieri започна да представя двучасовата си Hard Techno интерпретация. Австриецът е странна птица в света на Hardcore музиката. Никой фен не би го нарекъл "типичен Hardcore изпълнител", но за сметка на това Super Mario знае как да накара дори и най-заклетите фенове на тежките кикове да се забавляват по време на сета му. Артистът е демонстрирал това свое качество на всички големи фестивали, организирани от Masters of Hardcore. Показа го и в България. С агресивен двучасов Hard Techno сет, Mario подготви подобаващо публиката за същинската касапница, която предстоеше. Всички се забавляваха искрено, а в залата почти не остана празно място. Звукът постепенно се увеличаваше, а осветлението ставаше все по силно. 2 часа след полунощ наближаваше.

И в заветният за вечерта час, двете Hardcore легенди излязоха заедно на сцената. Никой не знае каква демонична сила накара Angerfist и Noize Suppressor да излязат заедно на сцената. Същата тази сила ги накара да направят съвместен 4-часов сет, в който дори се включи и видео-операторът на Masters of Hardcore StereoType (който също така е и Hardcore DJ и продуцент). Може би демоните в главите на двамата хедлайнери също имат ментални отклонения, понеже ги накараха да скочат (отново заедно) в публиката, и то върху надуваема лодка ... Но и с това звездите се справиха подобаващо. В интерес на истината това е едва третият съвместен сет между Angerfist и Noize Suppressor. За наше щастие, този в София е и най-дългият. Никога двамата артисти не са излизали заедно на сцената за цели 4 часа.

По време на сета на двете звезди на МОН се чуха всички незабравими Hardcore тракове. Публиката изпадаше в екстаз, когато чуеше някой от любимите си тракове. Самите артисти също се забавляваха зад пулта. Селекцията беше брутална! Със сигурност доста от феновете все още имат мускулна треска в краката и болки в ушите. Дори тази 4-часова касапница не успя да смути българските фенове, които, жадни за Hardcore, показаха защо са винаги са определяни като "любима публика" на артистите. С множество маски (една от които с огромни размери) и Masters of Hardcore артикули, присъстващите в залата посрещнаха Angerfist и Noize Suppressor и им показаха, че са направили правилният избор, когато са решили да излязат заедно в b2b сесия.

Трак след трак, лудост след лудост ... времето минаваше. Дори и този дълъг (за българските стандарти) сет трябваше да приключи. Голяма част от публиката вече беше предоволна от видяното и се насочи към изходите. Умората личеше в голяма част от напусналите. Все пак партито не беше приключило. С доста по-лек и много по-мелодичен сет, D-Toner закри събитието. Въпреки многото напуснали, голям брой фенове останаха и за неговия микс. Време беше прожекторите да изгаснат, а басът да затихне. Живеещите в близост до залата вече можеха спокойно да почиват. Касапницата в "Христо Ботев" утихна.

***

В кратката ни история (година и седмица) сме писали за много събития. Голяма част от тях сме посетили, някои сме ги отразили. Рядко обаче се вижда подобна организация, която да доведе до толкова успешно парти. Като оставим настрана броят на феновете (който изобщо не е за подценяване) и бруталните гости, се сблъскваме с всички фактори, които са нужни на един фен, за да си прекара добре. На първо място, озвучаването беше на високо ниво. В началото доста хора мрънкаха, че им е тихо, но в същината на вечерта почти не се чуха оплаквания от този род. Освен това, осветлението беше според очакванията. Без излишни компоненти, но масивно и добре подредено. Респект и за осветителя и озвучителя, които за 10 часа не напуснаха работните си зони. Въпреки тоталната лудница на сцената, всеки сет започна по график, нямаше забавяния и размествания. Всичко беше изпипано професионално.

Все пак, имаше и оплаквания. Народо-психология. Не може да се избяга от нея. "Барът е скъп" ... всъщност барът беше на достъпни и отговарящи на мащаба на събитието цени. Напитките на подобно парти в чужбина са доста по-скъпи, но никой не се оплаква. Все пак трябва да се спомене, че фирмата, предлагаща кетъринг за бара не предлага бири от половин литър, което е наложило допълнителното й закупуване от организаторите. Друго мрънкане беше по посока на тоалетната. Да, все пак, за този смрадлив спортен кенеф, такса от 50 ст. си е много. Но от друга страна, нито таксата, нито миризмата, попречиха на някои хора от публиката да се тълпят по 5-6 в кабинка, за да работят по "парти-мотивацията" си по назален път (или на български - през носа).

Мрънканията на няколко човека обаче по никакъв начин не попречиха на атмосферата в зала "Христо Ботев". Партито протече по начинът, по който беше планирано. Мащабно събитие, съпътстващо грандиозно забавление. Със сигурност всеки си е тръгнал със страхотни спомени от залата и всеки очаква следващото подобно събитие. Кога ще е то? Никой не знае все още. Само времето ще покаже, а за нас остава да чакаме и да се надяваме.

Очаквайте скоро и нашият фото-албум от събитието! Може да изскочи и някое интервю. Следващото мероприятие, организирано от Renesanz (този път не като Hard Nature) е на 31-ви октомври, съвместно с HMSU. Съвсем скоро ще можете да видите информация за него в нашия сайт.

- Hardcore статии и събития
- Helloweed - скоро
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!