Silent City "летят" срещу насилието с нов клип


Silent City винаги са били отворени към проблемите на обществото. В текстовете на дуото постоянно се засягат социални теми, а голяма част от клиповете им са посветени на значими за обществото каузи. Преди няколко месеца ямболските рапъри представиха клип към парчето си "Обещавам", с който подкрепиха децата, страдащи от Синдром на Даун. Поредното им видео също има своята роля в сивото ежедневие. Екранизацията на "Летим" е посветена на домашното насилие и насилието в училище:


1 000 000 българки са жертва на домашно насилие.3000 деца са жертви на домашно насилие годишно.За последната година 1662 деца са подложени на насилие в училище.

Парчето "Летим" е част от последния албум на Silent City - Енергия. В песента участва вокалистката Дени Симеонова. Това е третият клип на дуото, който е върху трак от "Енергия", след като "Търсиш ме" и "Винаги ще пречим" бяха изкарани последователно в рамките на няколко месеца. Дуото продължава да залага на своята идея да представя последователно парчета от "дневната" и "нощната" част на последния си албум. Ако "Търсиш ме" и "Летим" са част от по-леката половина на изданието, то "Винаги ще пречим" е доста по-тежък и твърд трак.

Посланието на видеото е насочено срещу насилието в обществото. В последно време голяма част от новините за страната са свързани с насилие върху деца. Социалните мрежи постоянно бълват "любителски" кадри с бой между ученици (или ученички). Домашното насилие се превръща в ежедневие в някои семейства, особено в по-малките населени места. Видеото към трака "Летим" е създадено с подкрепата на фондация "Асоциация Анимус".
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!