One Man Party @ ДНК (03.10, 22:30)


На 3-ти октомври в "ДНК" (информация - в следващия абзац) феновете на електронната музика в България ще могат да се насладят на едно нестандартно събитие. One Man Party представя четирите индивидуални проекта на българския гений Иван Шопов. В началото на октомври роденият в Троян артист ще представи 7-часов сет, който ще бъде разпределен между четири от сценичните му псевдоними. Началният час на събитието е 22:30, а билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim и в магазин Yako (Граф Игнатиев №43). Събитието се организира от EventEase.

"ДНК" е ново място с добре познат адрес. Намира се на Ниво -1 на НДК, точно срещу фонтаните. Преди време заведението носеше имената Element и Blender. Миналата година там се проведе последното издание на Drum and Jazz. В момента клубът е обновен, като новият му дизайн напомня за времето, когато мястото се наричаше Element.

****

Определено най-известният музикален проект на Иван Шопов е Hard Bass псевдонимът му COOH, с който той се превърна във водещ на световната сцена. COOH има множество релийзи за водещите лейбъли на Hard Bass сцената: PRSPCT, Position ChromeOthercide, Yellow Stripe, Ad Noiseam, L/B и много други. Определено може да се каже, че това амплоа на Иван е сред любимите на публиката в световен мащаб. Където и да участва COOH, феновете го чакат с нетърпение и полудяват на неговите сетове. Траковете на артиста са почти задължителна част от сетовете на артисти като Fragz, Katharsys, WPL, Freqax, Hallucinator, Gancher & Ruin и други Hard Bass титани.

Balkansky е индивидуалният Dubstep псевдоним на Иван Шопов. Проектът вече дълги години е на сцената и предлага на феновете на този вид музика изчистен, плътен и дълбок бас. Траковете на Balkansky са изпълнени с традиционни мотиви, семпли и елементи и представят българската култура навсякъде по света.

През последните няколко години все по-нашумял става Techno проекта на артиста. Drum Kid бива представян от Иван Шопов чрез Live изпълнения на Ableton. Това е един от новите проекти на твореца, но чрез него той експериментира със звука като представя по модерен начин музиката, която е слушал в края на 90-те години. В момента Drum Kid издава тракове за Italo Bussiness, но също така има релийзи за Standart Audio и Ohm Resistance.

Ivan Shopov е нов Ambient проект. Чрез него многоликият изпълнител представя по-слабо динамична музика, която отпуска съзнанието. Басът в този проект отстъпва място на атмосферите и подчертаването на тона. Често Иван представя този свой проект чрез аналогова техника, вместо с по-модерните средства като CD плеъри, софтуер и прочее.

Други проекти с участието на Иван Шопов (които няма да видим по време на това събитие) са музикално-визуалния етно проект БALKANSKY (с Теодосий Спасов и Иво Христов), LOOH (заедно с Limewax), Project Zenith (с Timur Turisbekov, Maxim Anokhin и Иво Христов), Nirvana Project (с турската пианистка Ayse Deniz), The Third Man (c Mloski и Litheo) и други. Освен като музикант, артистът е известен и като специалист на детайлните графики. От скоро Иван представя и акрилни платна. Негов е и независимият лейбъл ABCD, който издава както разнообразната музика на троянския изпълнител, така и на редица млади, но талантливи творци от България (и не само).

****

Всички фенове на разнообразното музикално звучене са поканени  да се гмурнат в морето от различни музикални стилове, създадено от съвместната копродукция на: Иван ШоповDrum KidBalkansky и Cooh. Всъщност уникалното шоу, съпроводено с впечатляващ звук и осветление, си е чисто и просто продукцията от неуморния труд на мултиталантливия Иван Шопов, който  на 3-ти октомври в ДНК (новото пространство за съвременен танц и пърформанс срещу фонтаните в подлеза на НДК) отново ще разкрие всичките си творчески лица пред родната публика.

Иван още си спомня и първото издание на One Man Party у нас през април: „За мен това не беше просто парти, а ренесанс в музикалната ми кариера“, разказва той.


Той с нетърпение очаква нощта на 3-ти октомври, за която споделя: „Мисля, че второто издание ще бъде още по-интересно откъм музика и емоции, за което ще спомогне и новата локация – ДНК! Приготвил съм и солидно количество от новите ми арт проекти, с които да доукрася тази вечер."

С над 70 винилови плочи и повече от 300 издадени сингли зад гърба си, Иван се нарежда до най-успелите български електронни музиканти, а талантът му да твори в толкова различни стилове го прави супер специфичен и любим на всички истински ценители на новаторското електронно звучене.

Билети Ранно Пиле на цена: 12/15 лв. само в магазин „Яко“ /Ул. Граф Игнатиев 43/ или резервирай на 0886 33 33 67. Стандартни и Онлайн билети на цена: 15 лв. в мрежата на Tickeportal.bg.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар