Monotype с ново парче за Double UV

България е страната на DJ-те и продуцентите. Всеки "цъка" и "смесва" нещо. Рано или късно голяма част от феновете, за добро или за лошо, решават да станат "колеги на артистите". А то пък и едни артисти ... wanabe до wanabe, конзола до конзола, синхронизатор до синхронизатор. Естествено, (в повечето случаи) качеството на продукцията е плачевно, но поне броят на "замесените" расте. Така е на цялата електронна сцена и естествено DnB не остава по-назад. Е, за да бъдем честни, трябва да признаем, че някои от новоизлюпените wanabe-та имат доста потенциал, но все пак общият брой на "занимаващи се" с DnB в България е огромен.

И въпреки, че всеки втори е я DJ, я продуцент, извън страната ни са пробили десетина артиста. Останалите някак си остават зациклили на национално, местно, градско и квартално ниво.

Един от артистите, който регулярно представя България в чужбина е Monotype. Христо редовно участва в live streams (излъчвания на живо) по BassJunkees.com. Отделно от това, изпълнителят годишно издава по няколко трака за базирания във Великобритания Double UV Recordings, както и за други лейбъли в чужбина. Поредното му парче, издадено извън България се нарича "Stupid Dreams" и е част от компилацията на Double UV - LXG: League of an Extraordinary Genre.Освен Monotype, в компилацията участват артистите Danger, Phantom Warrior, Hyde & MC Brink, Handcutz, Koznik & Khavy, USD, i2. Стилът на изданието е изцяло Jump Up. Въпреки, че в България поджанрът е леко пренебрегван и позабравен, в световен мащаб това DnB течение все още се радва на силни години и на множество фенове. В Белгия, например, където Monotype записа няколко участия, на Jump Up партита ходят по няколко хиляди човека (на закрито!!!). Във Великобритания лейбъли като Double UV редовно издават нова Jump Up продукция. Не е случайно, че звученето на Христо се приема по-добре в чужбина, отколкото в България. Тук рядко се харесват неща, различни от Hard и Neuro (отскоро).

Компилацията LXG: League of an Extraordinary Genre бе издадена вчера (18.09). Осемте трака могат да бъдат закупени от разпространителната мрежа на JunoDownload, както и във всички по-големи сайтове:


- Google Play
- и други
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!