Gerata и MD Beddah с нов клип към парчето "BG Rap"


Ако следите малкото ни статии за български хип-хоп, ще забележите, че наблягаме главно на творчеството на XPRSN и Out in Space Studio. Все пак това са два от малкото лейбъли, които все още редовно предлагат смислено съдържание в своята продукция. Артистите в двете организации са далеч от модерното течение на родната сцена - да се правят безсмислени тракове с безинтересно звучене, чиято единствена цел е да се "направи шега" с някого. Даже напротив. Двата лейбъла все още представят сериозно отношение към музиката и не си правят безсмислени експерименти със звученето.

Поотделно XPRSN и Out in Space са мощни единици, които мачкат всичко по пътя си. Когато обаче застанат заедно пред обща цел, резултатът винаги е страховит продукт, който остава в историята на малко хаотичната ни хип-хоп сцена. За щастие, подобни колаборации между двата лейбъла стават все по-чести и по-чести. Наскоро писахме за събитие, което се проведе вчера (12-ти септември), на което имаше артисти от двете организации: Hip-Hop Titans @ Bar Zar. По същото време, в клуб "The Maze" в Добрич, други двама представители на XPRSN и Out in Space представиха своето ново видео.

Мощният Нardcore Нip-Нop вокал MD Beddah и поливалентният изпълнител Gerata представят новото възраждане на родната рап музика чрез мощен трак и чисто ново видео. Парчето се нарича "BG Rap" и е дело на съвместната работа между XPRSN и Out in Space. Зад заснемането на видеото стои Bashmotion, а партньори в продукцията са GOLOKA и БАЗА. В кадрите на клипа двамата артисти рапират в чисто новия скейт-парк в Добрич, на фона на страхотни трикове и екстремни изпълнения. Видеото, както и събитието за неговото представяне, са подкрепени от WUWEC Festival (фест за екстремен спорт и модерно изкуство, който се провежда във Варна и Добрич).


Парчето към видеото представлява истинска hardcore rap експлозия, излята чрез лирика върху мощен и изчистен хип-хоп бийт. МD Beddah и Gerata представят своето наблюдение, че BG Rap-ът отново се завърна по улиците и по клубовете на големите и малките градове. И ако през последните няколко години нещата се случваха епизодично и непостоянно, то в последно време българският хип-хоп наистина е в своя пик. Събитията, траковете, албумите и активностите следват една след друга, а основни двигатели на това "пробуждане" са именно XPRSN и Out in Space.

Надяваме се подобни колаборации да стават все по-чести и по-чести, понеже цялата "рап" помия, която се излива в България има нужда от мощна съпротива. Темите на ежедневието са прекалено много, за да бъдат заменени от "шеговити тракове". А все пак именно това е идеята на тази музика - да е близо до проблемите на хората, а не да представя лични "войни" и интереси.

-DutZie-
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!