Breakcore Galore с FEXOMAT @ Party Center 4km (24.10, 22:30)


Gabbafreakz се завръщат в календара със събития с поредно брутално парти. След като в началото на годината техен гост беше Noisekick, за есента организацията ни е подготвила друг хардкор фрийк - Fexomat. Немският продуцент е едно от най-познатите имена на Breakcore сцената. Артистът издава за редица големи лейбъли, сред които са Ringe Raja, Darkland, Sociopath и много други.

Заедно с Fexomat, на сцената ще видим и много значими артисти от света на българската Hardcore музика. Освен главната зала, в която ще се леят тежки звуци, ще има и по-малка зала, организирана от BG_TEKnoCrew. В нея ще присъстват артисти, които са добре познати с участията си на открито и рядко (почти инцидентно) пускат в зали и клубове.

Събитието ще се проведе в Party Center 4km на 24-ти октомври. Входът ще бъде 10 лева до полунощ и 15 - след. Повече информация за събитието можете да намерите в следващите няколко реда, където един от организаторите на събитието отговаря на нашите въпроси и дава повече яснота за програмата.

***

Здравей, Милко! След като Gabbafreakz поканиха Noisekick през февруари, е време за следващото ваше голямо парти за годината – на 25-ти октомври в Party Center 4km. Разкажи малко повече за събитието.

Събитието, предстоящо да се състои на 24-ти Октомври е кармичното последствие от копнежа на Българската ъндърграунд хардкор сцена за изригващи преживявания, брутално бесни бийтове и най-вече – растеж.  Музиката е крепежния елемент, сплотяващ душите на всички ни, малко на брой но мощни на бой маниаци.


В ежедневие лишено от нужното разбиране от околните, желаното одобрение от близките, и болезнено нужното поле за развитие – едно такова парти, като всички други на Gabbafreakz, цели да постигне ефект равностоен на свръхдоза душевно пречистване. Естествено, всяко пречистване е със срок на годност но това би трябвало да държи влага поне до ... следващото нашо парти.

Гост ще е немецът Fexomat. Защо се спряхте на това име?

FexOmat е световно почитан производител на тежка електронна музика преди. Преди десет или там колко години като е почнал, е правел DnB. В последствие се е развил творчески към спийдкор. С години неговите тракове са били ... несравними, в тоя жанр. От последните 3-4 години обаче се развихря предимно с Breakcore и GipsyCore.  Мнооого е добър! Аз лично се заслушах в него след като ми беше посочен като „мега як” от едни мои приятели от САЩ, което само по себе си ме впечетли щото там да се прочуе европейски ъндърграунд изпълнител не е никак случайна слава.

Събитието е с Breakcore насоченост. Само Breakcore ли ще има в голямата зала?


В първата половина на вечерта – определено ДА. Диджеите които са планирани след FEX-o са все доказани родни тежко габа-ритни бийт мейкъри, които имат достатъчн опит и усет та да стоварят музикалния си товар по такъв начин, че да остави всички слушащи го алчно искащи още.

Кои други артисти ще можем да видим на една сцена с Fexomat?

Q-rias
Anti
Brokoli
ShanoDJ
Gabber VanDahl/Sorce
N.Marinov/Smirt
D-Lisergic

Кои други организации участват в подготовката на събитието?


„Организации, шморганизации”. Всички сме един (дол дренки) и често само един е достатъчен да мотивира всички. Иначе – нищо против, който и да било. Виж ако не спомена братското съдействие на Breakcore Bulgaria, и Speedcore Bulgaria ( фейсбук групи, съпричастни на каузата ) би било доста безочливо от моя страна. Та – благодаря! На всички участващи, цъкащи, споделящи, харесващи, следящи и коментиращи ... нас!
В малката зала ще има Tekno, кои артисти ще участват там?


Е виж, тоя точно въпрос мисля засега да го запазя мистерия. Не за друго – а че повечето от тях са нечувани досега, или поне криещи се таланти. Имената и етикетите, титлите се чекират на гардероба, всичко което остава са расти, клатещи се в ритъм от кораба майка.

Какви са очакванията ти към събитието?

Бих желал да дойдат всички които се кефат на бърза тежка музика са съпричастни към борбата на родната ни сцена за оцеляване, развитие, и хардкор ъндърграунда.  Нямаме нужда от или симпатия към позиращи, копиращи, проблематични персонажи и се надяваме да се усетят навреме и да посетят едно от другите две партита, пласирани на същата дата.  Революцията няма да бъде предавана в ефир, а споделена в сърцата ни с мир.

***

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!