Balkan Station Open Air - Drum n Bass, влакове и малиново вино


До скоро мислех, че Industrial-а върви ръка за ръка с влакове, 
но ето, че Drum n Bass + влакове е също толкова добра комбинация!

На 5/6-ти септември за 20-тина часа около 5-600 фена на Drum n Bass музиката се обединиха (или съединиха, бел. авт.: 6-ти септември - Съединението на България), за да чуят над 25 артиста от България, Испания, Молдова и Сърбия на една невероятна локация. Повтарям. Не-ве-ро-ят-на локация! Safe heaven, както се казва. Много браво на организаторите за избора. Сигурна рецепта за незабравимо изживяване.


Mалко разкази в картинки:

Тъй като с моята малка, но качествена парти групичка успяхме да тръгнем много късно от София, всъщност изпуснахме както забавата да се повозим на парти вагона, организиран със съдействието на БДЖ (Жестока идея, впрочем!), така и възможността да направим снимки на хубава светлина. Тези, които, обаче, са успели да хванат точно този влак, със сигурност страшно са се изкефили на one-and-only преживяването да се возят в БДЖ чудото наречено български влак и да слушат Liquidizer.


Така или иначе дори за 12-те часа, в които бяхме на събитието, успяхме да погълнем предостатъчно емоции и положителна енергия. Както и доста големи количества малиново вино, но това е една друга тема.

На пристигане ни посрещна звукът от балканските щурци, който с всяка крачка все повече преминаваше в любимия ритъм от сета на Gomez и Kigami. Малко по-късно Fiks и Krivak пък директно ни вкараха в мелето пред сцената.

(Из серията психеделични снимки)

Логично, последва редовно циркулиране между перфектно заредените барове, сцената, чучурчето за безплатна горска вода и едно покривче, което специално си открихме за разговори. Естествено, трошаха се крака здраво, на почивки и без почивки. Мускулната треска е на 6. 


Последваха чудни и много приятно тежки сетове от Dil Kashmir, Cooby Selecta и Smartech. Като цяло нещата вървяха с час и половина закъснение спрямо планирания Line-up, в което няма нищо лошо, защото "Колкото повече, толкова повече".

"Тази вечер всички миксират много добре, всъщност!" - беше в някакъв момент коментарът на Faith, доволстващ наоколо.

Публиката, естествено, си чакаше любимите High Roll и L 33, което още подсили луд-ни-ца-та! Тежък бас, бумтящ огън, енергични хора, психеделични светлини - велико!


Аз се счупих пред сцената докато на пулта беше DarkTechnik (DTK), а после очаквах с нетърпение, но с все по-малко сили Panega и Faith, последният от които ни поразкърши на зазоряване доста добре. Накрая завършихме с един основно liquid сет на Harizata, след което се наложи да започнем да мислим вече за връщане към реалността... Което никога не е приятно след такова събитие.


А балканът беше тооолкова прекрасен... Дори и на смътната сутрешна безлична светлина.


Освен да очакваме следващото подобно събитие, макар че летвата тук се вдигна доста сериозно. Отново много браво за желязната организация (буквално и преносно), за отличния подбор на музиканти, за чудните арт елементи, за вниманието към детайла, за вълшебното Малиново вино и за невероятното място.

Галерия със снимки от събитието можете да видите тук.
Видео от парти вагона можете да гледате тук.Share on Google Plus

About Nelly Karaivanova

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!