Underground Electro / Electronica / DnB Night vol. 2 @ MixTape 5 (10.10, 22:00)


През месец октомври 2014-та година се състоя първото издание на Underground Electro / Electronica / Drum and Bass Night. Домакин на събитието беше клуб MixTape 5, а на сцената видяхме редица познати изпълнители, както и някои нови за страната имена.

На 10-ти октомври предстои второто издание на партито, което се отличава с висока стилова разнообразност и почти безкрайна експерименталност. И тази година се очаква да има специални гости от чужбина. Миналата година в MixTape 5 излезе британският ветеран на електронната сцена ADJ. Тази година се очаква той отново да покаже умения зад пулта. ADJ има богата колекция от Electro винили и винаги е готов да покаже цялата сила на този вид музика пред публиката.

Тази година ADJ няма да е единственият гост от чужбина на сцената. Неговият колега N-Ter също ще покаже на какво е способен. Той също е един от ветераните на Electro сцената и вече 16 години представя този вид музика в Хърватска. Балканският изпълнител е издавал тракове за редица силни лейбъли в жанра. Като DJ, N-Ter е гостувал в множество държави по света и винаги е карал тълпата да танцува под звуците на неговата селекция. На 10-ти октомври ще видим това негово умение и в София.

Специално за събитието от Великобритания се завръща ErrorBeauty (единият от организаторите на събитието), която неведнъж е показвала своите качества зад пулта както в България, така и на Острова. Заедно с нея ще видим и Alechek, който е винаги готов за живи изпълнения (Live Performances) с Ableton. От страна на българската Underground сцена, в събитието ще участват и DnB артистите DTK (другият организатор на събитието), Ogonek и EXo. Специалните визуални ефекти ще са дело на Audio Avantgarde и MuteMadness.

АРТИСТИ:

Electro:

N-Ter / Crobot Muzik; Хърватска
ADJ / Pyramid Transmissions, Outside Recordings; Великобритания
ЕrrorBeauty / Arkada Records, Crobot Muzik; България
Alechek 

DnB:

Ogonek / HMSU, Metafiziq; България
EXo / HMSU, Mirizma; България
Dark Technik aka DTK / Audio Avantgarde, България

Началният час на събитието е 22:00. Входът ще бъде 6 лева до полунощ и 8 лева - след това. Богатата палитра от електронни музикални стилове е добра предпоставка всеки фен на дигиталната музика да посети това мероприятие. Миналата година стартът на поредицата партита беше плах, но запомнящ се. Тази година се очаква събитието да е стъпило на сигурна основа и да покаже още по-интересни неща от света на Underground музиката в София и Лондон.

Междувпрочем, събития от този род са редки за страната ни. Не всеки организатор е готов да рискува с провеждането на събитие, представящо смесица от няколко електронни стила. Още по-трудно става, когато един от тези стилове е Drum and Bass. Феновете на тази музика в страната се славят със своята огромна чувствителност към стила и със своя тесен светоглед. Радко се виждат почитатели, които да са фенове на няколко DnB поджанра, а какво остава за такива, които слушат и друг вид електронна музика. Именно затова такива смесени събития не само са добре дошли, но и са наложителни. Не за друго - просто за да отворят очите на леко зациклилите DnB фенове към други стилове и музикални хоризонти. DnB е разнообразие! Ние от Bass Blog смятаме, че не е нормално да си фен на този широкоспектърен вид музика и да си затворен в своя собствен свят, ограден от бетонни стени за останалите му поджанрове. Всеки трябва да разширява светогледа си, вместо да тъпче на едно място и да не приема случващото се около себе си. Именно затова Underground Electro / Electronica / Drum and Bass Night vol. 2 и събитията от сорта са задължителни, за да се развива DnB музиката в страната и да се счупи  кръговратът от еднообразие и еднотипност.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!