Goldie ще бъде хедлайнер на Horizon FestivalЛятото бавно отминава. Това обаче не е повод да смятаме, че фестивалните емоции са свършили. Вече три поредни години в перлата на зимните курорти в България - Банско, се провежда един от най-привлекателните зимни фестивали в световен мащаб. Horizon Festival събира почитатели на хубавата музика и на зимните спортове от цяла Европа (главно от Великобритания) и предлага на посетителите си почти цяла седмица изпълнена с уникални емоции. През 2015-та година повече от 1 500 човека посетиха музикалното събитие.

Четвъртото поредно издание на Horizon Festival ще се проведе между 12-ти и 17-ти март 2016-та година. Вече започна продажбата на пакети (с включено пътуване) за чуждестранните посетители. В програмата на фестивала са запланувани над 30 партита, на които ще можем да видим над 100 DJ от чужбина, както и част от най-силните артисти в България. Всяка вечер клубовете в Банско ще се изпълват с хора, които са жадни за музикални емоции. През деня се ще бъдат провеждани уникални концерти на открито на планинските сцени. Организират се и забавления от рода на пейнтбол и състезания по зимни спортове. Миналата година Horizon Festival беше част от 10-те фестивала, които Beatport определи като такива, които "задължително трябва да бъдат посетени". Планирайте си зимната отпуска от рано! Horizon Festival се задава.

****


Повече от половин година преди началото на фестивала вече се знаят първите хедлайнери. Основно внимание сред тях ще обърнем на Goldie. Той е пионер в DnB музиката, абсолютен експериментатор, собственик на лейбъла Metalheadz, повече от успешен продуцент, абсолютен гений в електронната музика и безкраен ексцентрик.

В началото на 90-те години Goldie е запленен от DnB музиката, която е създадена и набира огромна популярност по това време във Великобритания. През 1994-та година той, Kemistry и Storm създават лйбъла Metalheadz, който се превръща във водеща марка на световната DnB сцена. През 1995-та година е издаден и дебютният му албум "Timeless". В момента Goldie има 7 студийни албума, множество тракове, EP-та и колаборации и е едно от най-уважаваните имена в DnB обществото.

Типичен експериментатор и абсолютен новатор в DnB музиката, Goldie винаги се стреми да представя невиждани неща на своите фенове. Неговото шоу Timeless (кръстено на дебютния му албум) заедно с Heritage Orchestra представя неговото творчество по уникален симфоничен начин. Освен това Goldie се занимава и с рисуване, а отскоро има своя лимитирана серия дрехиСетовете на Goldie винаги представляват психеделична разходка през миналото и настоящето на DnB музиката като в творчеството му се откриват елементи от различни музикални течения. През годините Goldie е бил многократно в страната, но винаги когато бъде обявен като гост, хората чакат с нетърпение неговото представяне. Между 12-ти и 17-ти март британецът ще бъде сред основните хедлайнери на Horizon Festival.

****

Други артисти, които са обявени в състава на фестивала са уникалният български live изпълнител KiNK, радващ се на огромна популярност в Европа; Gentleman's Dub Club; Flava D; Channel One; Toucan; Levon Vincent; Zenker Brothers; Jane Fitz; Dan Shake; Craig Charles; Henry Wu и The Mendez Brothers. Още множество артисти ще бъдат обявени в идните месеци. Bass Blog Bulgaria е медиен партньор на Horizon Festival и ще държи читателите си в течение със всичко по-интересно около фестивала.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар