Нов екип, ново име, нови възможности


История, мисли, емоции

Някъде преди година в главите на някои мои приятели се беше родила идея да се създаде Блог, който да информира читателите си за всичко по-интересно на българската DnB сцена. Тогава  пишех във Facebook профила си по-дълги постове за нещата, които ми харесваха и не съм и помислял да създавам платформа, която да отразява събития, публикува интервюта и поражда интерес у аудиторията си.

С течение на времето, хората, които ми предлагаха да създам Блог ставаха все повече и повече и (честно казано) малко започнаха да ме дразнят :) Казах си "Добре, нищо не ми коства. Дай да го създам този Блог. Така и така никой няма да го чете... ще го изтрия след две седмици.". И решен да покажа на многото хора, че в подобна платформа няма смисъл, на 3-ти октомври 2014-та година създадох Bass Blog /by DutZie/. Тривиалното име показва, че това не е проект, с който съм смятал да се занимавам. Все пак като отворите Google и напишете "Bass Blog" ще излязат толкова много сайтове, че ще се чудите толкова ли липса въображение в главите на създателите им. И все пак - идеята на проекта беше с двуседмичен срок, така че не мислех да си товаря мозъка с мислене на нещо особено оригинално.

Така дойдоха първите статии в платформата, които бяха написани след едно страхотно парти на FSS. За следващия уикенд вече статиите бяха станали 5-6 и в този момент отидох на първото си парти като "блогър". Изненадах се колко уважавани от мен хора и артисти ми казаха "Браво! Имахме нужда от нещо подобно!". Тогава осъзнах, че наистина е имало нужда от такава платформа в България. Да не забравяме, че по това време в България специализирани сайтове за DnB нямаше.

Постепенно "двуседмичният" проект започна да се превръща в нещо, с което исках да се занимавам все повече и повече. Но когато искаш да правиш нещо, то трябва да има цел и идея. Цел №1 за мен беше да информирам хората за събития и релийзи в България. Цел №2 и Цел №3 бяха малко по-трудноизпълними. Идеята ми беше да покажа на хората в България, че има и други артисти, освен познатите, че има и други басс-стилове, освен масово слушаните. В това не знам доколко успявам. Все пак публиката в България си е зациклила на едно ниво и "не мърда". Борбата обаче продължава ;)

С развиването на платформата се появиха и рубрики като Bass Blog Mix, в които артисти от страната правят сетове и отговарят на въпроси. Появиха се и рязко контрастните статии в менюто Лично мнение, които направиха Блога малко по-различна платформа. Всеки може да хвали и да сипе суперлативи, но аз прецених, че само с хвалене няма да стане нищо. На мнение съм, че липсата на действия към даден проблем са приемане на този проблем. И затова в малко по-свободен стил започнах да изразявам проблемите, които виждам на сцената. И тези статии привлякоха внимание. От тях имаше резултат!

Постепенно Блогът (вече на доста повече от две седмици) започна да бълва от информация за различни партита и активности на различни организации. Реших, че ако се описва една култура, тя трябва да се описва във всичките й аспекти, не само в тези, които ми харесват. Няколко месеца след създаването на страницата започна и същинската работа с DNB / Dubstep / Reggae / Hardcore (и Hip-Hop по едно време) организациите. Започнах да получавам "рикуести" за статии. Доста артисти започнаха да мислят аматьорския сайт за "медия", въпреки че това на този етап бе абсурдно.

В един момент нещата започнаха да стават много сериозни. Зароди се рубриката Guest Artist, където се публикуват интервюта с международни артисти. Реших да се пробвам да направя отразяване на Let it Roll и Outlook Festival. Тогава вече всичко се промени! Работата с чуждестранните организации ми отвори много възможности и контакти, покрай които осъзнах, че това което правя, наистина ИМА смисъл и е хубаво да бъде развито добре. Междувременно, блогът вече имаше и лого - дело на Симеон Гудев и стана партньор на всички български басс-организации и получи добри думи за съдържанието си и от чужбина. Началната "смазана" визия вече беше сменена, благодарение на Милко Милков. Много хора помогнаха с много неща и Bass Blog вече не беше творение само на един човек. Време беше да се създаде постоянен екип.

Екип

Постепенно освен фенове и приятели на сцената, започнах да събирам и истински екип около себе си. Първата ми реална колаборация беше с Александра - Leksy. Колежка от университета, която се нагърби с отговорността да е фотограф на Блога. Снимките не закъсняха. Зоркото око на Fanny започна да забелязва грешки в съдържанието на статиите (все пак никога не съм бил добър в редакциите). Така тя се превърна в редактор и отговорник за правилното писане. Появи се и Alex, който изяви желание да редактира кривия ми английски.

Естествено, аз съм си просто писач и не разбирам много (даже хич) от програмиране. За целта вече има човек в екипа, който се занимава с HTML - Веско. Освен това, в екипа вече има и втори автор, и втори фотограф, които все още не са "дебютирали", но за всичко си има време. И изведнъж "we are", с което бяха пълни статиите ми на английски (все пак, "медия", ама от един човек, не става! Пък и те не знаят, че "we are" е всъщност "i am") започна да добива смисъл и в българските статии. Вече Блогът не беше само с DutZie, а представляваше цял екип от 7 човека, които представят (почти) цялата Басс-сцена в страната. Това доведе до най-новата промяна!

Bass Blod /by DutZie/ Bulgaria

И така, ето ни и нас - Bass Blog Bulgaria в целия ни състав и целия ни блясък. Избрах това име, защото Bass Blog започна да прави големи неща (едва след LiR започнах да го осъзнавам) и донякъде представя нашата страна пред света. Името е доста по-представително и вече не е свързано само с един човек. За по-малко от година сайтът направи много неща, а предстоят и още повече! Честно казано, Bass Blog още не е достигнал своя пик. Затова предстоящото развитие ще бъде под ново име. Като Bass Blog Bulgaria се надяваме да постигнем още по-големи успехи и да покорим още повече върхове. "Само времето ще покаже", както са казали хората, но все пак ние "продължаваме напред" с усилената съвместна работа.

Благодарим на всички вас, които заедно с нас направихте това реалност!

Bass Blog Bulgaria

- DutZie-
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар