Bass Retrospection vol. 2 @ 4km Party Center (06.11, 22:00)


Залисани в забързаното ежедневие рядко обръщаме внимание на нещата, които са се случвали преди. Същото важи и за музиката, която слушаме. Всички се стремим да следим новите неща и най-пресните сетове. Някои DnB фенове са забравили звученето на този стил отпреди 10-15 години. Други изобщо не са слушали т. нар. Old School Drum and Bass. Но все пак никой не бива да забравя корените си. DnB съществува в ушите и главите на феновете вече близо 30 години и е преминал през много повратности, за да достигне до етапа, с който всички сме запознати в момента.

В момента световната сцена се върти около Neurofunk-a. Безспорно този стил е явление, но той е оставил следи в по-модерната история на DnB музиката. Преди него "господарите" са били с други имена: Tech-Jungle, Jungle, Thecstep, Technoid и други. Звученето е било доста по-сурово и се е акцентирало повече върху динамиката на трака, не върху детайла на звуците. Повечето от "старите" артисти са добре забравени, а останалите през десетилетията изпълнители многократно са променили звученето, което представят в момента.

За да припомнят как е звучал Drum and Bass преди повече от десетилетие, група ентусиасти организира второто издание на събитието Bass Retrospection. Преди година проекта събра стотици фенове в столичния бар "ZAR". Сега се очаква събитието да е още по-силно. На сцената са поканени добре познати артисти с афинитет към Old School звученето, както и някои изпълнители, които се завръщат пред публика през тази година.

Bass Retrospection vol. 2 ще се проведе на 6-ти ноември от 22:00. Достъпът ще се плаща на място и ще е на стойност 10 лева в началото, 5 лева след 3:00 часа и безплатен след 4:20. Всички приходи, събрани на входа, ще се дарят за благотворителност. За пореден път парите ще отидат в помощ на Йоанна Боровска а.k.a Joanna SyzeBass Retrospection vol. 2 ще се проведе в голямата зала на 4km Party Center. Озвучаването ще бъде предоставено от Clear Sound.Артисти:

Kigami /Metafiziq Recordings/

HydraShock & Basic /digitalNIGHTMAREZ/

Ctrl+J /Metafiziq Recordings/

Sechnia /Sketches/

Gembas /Trip Vibez/

Ogonek /HMSU, Metafiziq/


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар