Hospitality @ Drum and Jazz - 21.11, Party Center 4km


Програмата на HMSU за годината е повече от страхотна. През зимата и пролетта организацията доведе десетки гости в страната. След традиционно силният Broken Balkanz Festival, предстои организиране на мащабно събитие на сцената на Spirit of Burgas. HMSU вече обявиха, че през есента ще гостуват големите британци от Shogun Audio, а веднага след тях идва и ежегодното есенно събитие Drum and Jazz.

Drum and Jazz е уникално по своята същност мероприятие, което през годините винаги е показвало добра симбиоза между изчистеният Drum and Bass и експерименталните проекти и представления. След като миналата година BCee и Riya показаха своята класа, подкрепяни от нестандартните сетове на българските си колеги, тази година се очаква гостите да бъдат два пъти повече.

Специално за събитието ще бъдат отворени двете най-големи зали на Party Center 4km. В едната от тях ще можем да се насладим на шоутопрограмата на Hospital Records, а в другата ще свирят всички групи и експериментални проекти. За визуализациите и осветлението ще отговарят Electrick.me.

Хедлайнерите на Drum and Jazz, както и българският DnB съпорт, ще бъдат поместени в "черната зала". Там ще чуем артистите от Hospital Records, като британският лейбъл с Liquid насоченост идва с цели четирима артисти. Сред тях са Metrik, Logistics, Keeno и MC Carasel. От българска страна ще видим най-мощното дуо в модерната история на родния DnB - High Roll и част от колегите им от HMSU. Саундът ще в това помещение ще е предоставен от Clear Sound.

По-голямата част от характерната импровизация на еднодневния фестивал ще бъде поместена в "бялата зала" на Party Center 4km, където ще участват само Live банди: Balkan Khans, Surbahar, Bassein, както и четворната колаборация между EXo, Harry, Max и MD Beddah. Откриващият сет в залата ще е дело на Unkle Billy & Julydrummer. Саундсистемата в това помещение няма да бъде Clear Sound, а за повече разнообразие, ще се заложи на Nexo. В антраките между групите, своето творчество ще изразява друг талант на нощна София - Сашо "Стиха".

Събитието ще се проведе на 21-ви ноември в Party Center 4km. Началният час е 21:00. В следващите редове ще можете да видите малко по-подробна информация за артистите, както и ценовите категории на билетите.

******************************
******************************

АРТИСТИТЕ

Logistics е един от най-ценените Liquid артисти през последните няколко години. Британецът преди година зарадва феновете с новия си албум Polyphony. В момента Logistics се е съсредоточил върху своите участия през лятото, сред които е Glastonbury Festival, както и събития в Киев, Амстердам, Лондон и други европейски градове.******************************
******************************

Metrik притежава интересен Liquid стил, който е показвал навсякъде по света. Британецът е почитател на изчистения звук и силните вокални изпълнения. Въпреки, че е един от младите артисти на сцената, Metrik се превръща в едно от най-добре познатите имена сред феновете на лекия и мелодичен DnB. Дебютният му албум Universal Language бе пуснат в продажба в края на 2014.******************************
******************************

Keeno влезе под светлините на прожекторите през миналата година, когато през лятото завърши албума си Life Cycle. През 2013-та година 20-годишният артист бе определен  от Knowledge Magazine като един от двадесетте новоизгряли продуценти, които трябва да бъдат следени от феновете. В траковете му се усещат множество Jazz семпли, което превръща Keeno в точния човек за Drum and Jazz през ноември.******************************
******************************

High Roll са едни от най-добре познатите български артисти в чужбина. Мартин и Димо вече подписаха официален договор с Formation Records, за които имат издадени 2 ЕР-та и няколко трака. В началото на месеца High Roll бяха част от състава на EXIT Festival, a съвсем скоро идват нови тракове от тях за Formation и Comanche Records.******************************
******************************

По традиция, на Drum and Jazz винаги участват интересни и експериментални Live банди. През 2015 подобен с колорит ще допринесат Balkan Khans. Музиката на групата представлява комбинация между множество стилове и култури. Част от квинтета са виртуозният цигулар Венци Такев, световният бийтбокс шампион Skiller, етно-музикантът Кольо Иванов (гайда и тъпан), китаристът Атешхан Хюсеинов и композиторът Николай Иванов (клавишни).


******************************
******************************

Част от събитието ще бъде и Surbahar Live Band. Групата е съставена от шестима талантливи музиканти и композитори, чието експериментално творчество варира около Ambient музиката. Surbahar са редовен член в ежегодния фестивал Artmospheric. Групата издава за Chill Om Rec и е в състав: Павел Стойчев (програминг, ударни, вокал); Десислава Петрова (вокал); Георги Гогов (пиано, синтове, кларинет); Мирослав Цветков (китара); Орлин Цветанов (е. цигулка); Димитър Бакърджиев (саксофон, флейта). ******************************
******************************

Българската Live банда BaSSein също ще бъде включена в спектакъла. Групата от Враца вече няколко години експериментира в областта на Рок и Джаз музиката, като преплита в своите изпълнения доста нюанси от Funk, Латино, Bossa Nova, Trip-Hop и други подобни стилове. Състав: Явор - Вокали; Росен - Китара; Жоро - Клавишни; Пешо и Лози - Басс; Ивчо - Барабани; Качо - Перкусии.


******************************
******************************

Към Live бандите и експерименталните изпълнения в едната от двете големи зали на Party Center 4km се присъединява и един доста интересен проект. На последното издание на Drum and Jazz, EXo излезе на сцената заедно с китариста Harry. Двамата показаха добър синхрон и определено се харесаха на публиката. Преди няколко седмици, по време на Sofia Fusion Fest, дуото се събра отново, а към него се присъедини и барабаниста Max. Днес (08.11) бе обявено, че към триото се прикачва и MC в лицето на хип-хоп изпълнителя и фронтмен на Проект "Зората" MD Beddah. Това ще бъде първото излизане на рапъра върху DnB инструментал. Четиримата изпълнители имат няколко седмици, които да прекарат в репетиции и опити за стиковане. Въпреки работата, която ги чака, импровизациите пред публиката ще са гарантирани.


ПРОГРАМА:

21:30 - Отваряне

HOSPITALITY Зала:

00:00 - High Roll
01:15 - Keeno & MC Carasel
02:30 - Logistics & MC Carasel
03:45 - Metrik & MC Carasel
05:00 - Targy

Drum & Jazz Зала:

22:00 - DJ Unkle Billy & Julydrummer (Live)
23:00 - Bassein (Live)
00:00 - Balkan Khans (Live)
01:30 - Surbahar (Live)
02:30 - Harry, EXo, Max & MD Beddah (Live)
- В паузите между живите банди - изпълнения на Сашо "Стиха".


******************************
******************************

Билетите вече са в продажба. Могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и магазините 4:20 Shop и Break Piont. Ценовите категории са:

- промо: 15 лв. (първите 200 билета)
- стандартни: 20 лв. (до 25.Октомври)
- късни: 25 лв. (от 26.Октомври до 20.Ноември)
- в деня / на място: 30 лв. (21.Ноември)
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!