FSS pres. Bass в Лятна София @ Playground (11.07, 16:00)


Club Playground в Paradise Center вече се превърна в едно от най-честито използваните места за DnB партита. Първото подобно събитие в това заведение беше Дръм и Басс Лавина през декември, 2014-та. HMSU от своя страна направиха цели две Локалки, а последното парти в клуба беше Metafiziq in the Game. Мястото е широко и комфортно и разполага с огромна тераса. Озвучаването също е на ниво (в сравнение с други локации). На 11-ти юли Playground ще приюти поредно Bass парти. Този път организатори са Future Sounds of Sofia.

Future Sounds of Sofia

FSS е млада организация, която вече оказа влияние в развитието на българската DnB сцена. Преди малко повече от три години група артисти с идентични виждания към музиката се обединяват под идеята да създадат екип, целящ да представи различно Drum and Bass звучене. В състава на организацията личат имената на добре познатите артисти от Drumrollerz - Presize и Smartech. Към тях се присъединяват вече нашумелите Robustus и Phirah. На 7-ми юли 2012-та година организацията прави своето първо парти и слага началото на един от най-интересните проекти на българската Drum and Bass сцена.

За три години FSS правят редица събития, в които представят абсолютно различен за страната Drum and Bass. На сцена, на която господстват Neurofunk и Hardcore DnB и никой не се е осмелявал да наруши това статукво с години, младата организация започва да налага модерното и нестандартно (за нашите географски ширини) звучене на музиката. По този начин  се донася нужното разнообразие, което разчупва еднотипната ни и леко зациклила DnB-действителност. Дълбоките и плътни басс-линии и траковете с Minimal и Liquid насоченост се превръщат в запазена марка за FSS. Постепенно четиримата артисти налагат своя стил и стават все по-популярни сред DnB феновете в България.

Въпреки, че нямат дълга история, FSS вече стоят зад запомнящи се събития като трите поредни Outlook Launch партита (последното от които беше с Halogenix). По тяхна покана в България гостуват Ivy Lab, Lenzman, Ant TC1, Technimatic, LSB и Cern, а дори и локалните им партита се радват на огромен интерес. Освен като организатори на събития, членовете на проекта могат да се похвалят и със собствена компилация (Urban Survival Kit pt. One), в която участват редица български артисти и сложи началото на развитието на FSS като лейбъл.


BASS в Лятна София
11-ти юли, Playground

По случай своята трета годишнина от първото им парти (на 7-ми май 2012-та), Future Sounds of Sofia организират дневно забавление в Club Playground, което ще се проведе на 11-ти юли (събота). BASS в Лятна София e с начален час 16:00 следобяд и ще се проведе на терасата на клуба. При засилен интерес и достатъчно останали посетители, следобедното мероприятие може да премине към нощно забавление под покрива на Playground. За да е пълно забавлението, събитието е абсолютно безплатно.

Вече са известни и всички участници в забавата. Почти цялото FSS Crew ще представи свoето звучене. Към Phirah, Robustus и Presize се присъединяват: експериментатора от HMSU - EXo, младият любител на винилни сетове Soulnd, Liquid Funk изпълнителя Funkware, Neurofunk машините Faith и Sizmal и експерименталният Liquid aртист Riddimbox.

FSS Артисти:

Phirah
Presize
Robustus


Гости:

ЕXo /HMSU, Mirizma/
Soulnd /All About the Music/
Faith /Warfare Recordings/
Sizmal
Funkware /Funkstuff Recordings/
Riddimbox /Mellow Sounds Radio/

Програма:

ТBA


Future Sounds of Sofia имат голям принос за развитието на Bass Blog /by DutZie/ като платформа. През лятото на 2014-та година PR-ът на организацията Диди, заедно с Phirah, са част от хората, които дават идеята да се създаде подобна платформа. Освен, че блогът беше създаден, за да опровергае техните виждания (неуспешно, както се забелязва), първите ни две статии са свързани именно с тяхна активност: Urban Survival Kit [Album Promo] и Urban Survival Kit Launch Party [Review]. Статиите са писани на 3-ти Октомври, 2014-та и с тях се сложи началото както на Вass Blog /by DutZie/, така и на едно пълно сътрудничество през тези няколко месеца.

Вижте още:

- Всичките ни статии за FSS
- Интервю с Phirah (с видеомикс)
- Outlook Coverage - FSS помогнаха много с идеята и реализирането му
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар