Bass Blog Mix #22: Интервю c Dreadkick


Рубриката Bass Blog Mix се завръща и то със страшна сила. Както знаете в последно време спряхме да качваме сетове на известни български DnB артисти (които бяха основната част в тази секция) а се съсредоточихме върху млади таланти в този стил, както и върху по-известни артисти на Reggae и Hardcore сцените. Причината е, че имаме идея сетовете на големите ни басс-артисти да се публикуват от друга платформа (която е в процес на изработване). И така, след това уточнение сме готови да представим следващия миксмейкър на Bass Blog /by DutZie/. Той е едно от най-известните имена на Hardcore сцената в страната и е бил на една сцена с голяма част от всички знаменити гости, идвали в България. Артистът, стоящ зад микс #22 е Dreadkick от Overload.

Цветан, както е истинското име на артиста, е дългогодишен любител на Hardcore музиката. Още като дете той се запознава с бързата и агресивна електронна музика и разбира, че високоинтензивните кикове са това, което му допада най-много. Като тийнейджър младежът започва да прави своите първи опити в миксирането и в последствие избира сценичния си псевдоним Dreadkick. Преди няколко години артистът се присъединява към Overload и се превръща в неизменна част от всяко едно Hardcore парти в България.

Dreadkick е бил на една сцена с големи имена като Angerfist, Outblast, Miss K8, AniMe, Day-Mar и много други. Той е мултифункционална единица, която може да се използва по всяко време на едно събитие - както в началото, така и в края. Независимо по кое време на вечерта е на сцената и дали в състава на партито присъства голяма звезда или не, публиката винаги приема сетовете на Dreadkick добре и полудява абсолютно по време на неговите изпълнения. Определено Цецо е един от любимците на Hardcore феновете в страната и неговото сценично присъствие по време на всяко едно голямо събитие е абсолютно задължително.

Освен със своите изпълнения на сцена, Dreadkick е известен и със серията си podcast-и, наречена "Total Massacre Mix". До момента от тази серия са излезли седем микса, като осмият ще можете да намерите в края на публикацията. Можете да преминете направо към музикалната част, но ви съветвам да не го правите. В следващите редове можете да прочетете интервюто на Bass Blog /by DutZie/ с Dreadkick, където артистът отговаря в детайли на всички зададени въпроси.

*************************
*************************

INTERVIEW


Bass Blog [BB]: Здравей! Представи се с няколко думи!

Dreadkick [DK]: 
Здравейте!
Аз съм Цецо, или по-добре познат на повечето като Dreadkick. От София съм и най-общо казано се занимавам с Hardcore.


BB: Ти си част от Overload. Разкажи малко повече за организацията. Кога е създадена? Кои са й другите членове? В какви стилове сте съсредоточени? Какви са целите на организацията?

DK: 
Да, така е. Присъединих се към Overload преди 4 години, като първото ми парти беше на рождения ден на Joy. Септември месец организацията става на 10 години. Като за тези 10 години тя се е доказала, като организацията с най-мащабни партита, най-голям брой артисти и музикални стилове в страната. Както вече споменах, ние имаме огромен брой артисти в организацията, както български, така и чуждестранни. Основните и най-активни български артисти са : Joy, Birben, Metalix, Mokushi, Nobody и смея да добавя към този списък и себе си, хах. 

От чуждестранните артисти членове са : Suburbass, Withecker, Swes, Bentech, Barouf, Zeker и много други. Стиловете, в които сме съсредоточени, най-общо казано са : Techno, HardTechno, Hardstyle, Hardcore, Frenchcore, Crossbreed, DnB и Dubstep. А относно целите на организацията, мисля че са повече от ясни (поне за всеки посетил наше парти), а именно много артисти, както български, така и чуждестранни и също така много стилове. Общо взето да има за всеки по нещо и никои да не се чувства пренебрегнат!

BB: Кога в теб се зароди афинитета към Hardcore-a? Какво те запали? Кои са ти любимите артисти? Какъв Hardcore предпочиташ?

DK: 
Любовта ми към Hardcore-а се зароди още докато бях малък. В началото слушах техно и хардтехно, докато един ден братовчед ми не ми пусна от телефона си някакъв трак, който започваше с вокал, казващ „Es como la cocaína“, последван от доста груби и енергични кикове и мелодия. Лошото в случая беше, че някой му беше пратил въпросния файл на него, а той самия нямаше име и нямахме никаква информация за това, на кой е трака, как се казва, какъв стил е и т.н. Както и да е, накарах го да ми го прати за да мога да си го слушам, а пък и да мога да разпитвам нагоре и надолу за повече информация. За жалост нямах този успех и си останах само и единствено със слушането. Но пък какво слушане беше само... Трака беше нон стоп на repeat... :D 

Вторият ми сблъсък с Hardcore-a беше през 2005 година. Търсейки си HardTechno в Youtube, случайно попаднах на клип, който беше aftermovie на някакъв Dominator фестивал. Малко след като пуснах клипа отново чух груби и забързани кикове, cъпроводени от вокали и мелодии, който те карат да настръхнеш. Същото време гледайки клипа с огромен интерес, виждах огромна сцена, която беше украсена уникално, както и танцьори, които си играеха с огън и допринасяха към атмосферата. А публиката... публиката беше просто огромна. Всички скачаха в ритъм и избухваха, всеки както намери за добре. 

През това време обърнаха камерата към сцената и по-точно към мястото на DJ–я. Там видях трима човека, носещи черни суитчъри и хокейни маски, които ме оставиха безмълвен със сценичното си поведение и трака, който слушах. След задълбочено проучване (в нета :D) разбрах, че това е Angerfist, а стила се казва Hardcore. След като имах необходимата информация се разтърсих да чуя и други тракове, от които изпитах същата емоция и тогава разбрах, че Hardcore-а е моя стил.

BB: Ти също така имаш наблюдения върху техно и хард техно. Какво е общото и какво е различното между Hardcore-a и Techno-то, според теб?

DK: 
Ами честно казано двата стила нямат почти нищо общо. Техното е много по-бавно от Hardcore-a. Също така, в Hardcore-a киковете имат много дисторжън, мелодиите и всички елементи между двата стила са различни. Hardcore-a е груба и агресивна музика, но същевременно с това е и много красива. Но не всеки я разбира. Techno-то от своя страна се възприема доста по-лесно от обществото, което води до по-масовото му слушане.

BB: Бил си на една сцена с Angerfist, Miss K8, AniMe, Day Mar и много други. От кое парти пазиш най-силните спомени? Коя от големите звезди, гостували в България, те впечатли най-много?

DK: 
Доста труден въпрос... Но най-силните ми спомени са от първото парти с Angerfist и AniMe. Angerfist защото още откакто прослушах Hardcore и през годините, в които подраствах и навлизах все по-навътре в Hardcore-а, той се превърна в мой идол. Още оттогава исках да го чуя на живо и да пускам на една сцена с него. Тогава на партито с него бях в шок от това, че имах честта да се запозная с него, да пускам на една сцена с него и също така, да го чуя на живо... Трябва да отбележа, че сета му надмина и най-големите ми очаквания, а усмивката на лицето ми си седеше дори няколко дни след партито.

Вторият най-силен спомен ми е от партито с AniMe, както вече казах. За пръв път разбрах за нея през 2009 година от участието ѝ на един фестивал. Много ми хареса сета ѝ, сценичното ѝ поведение и също така нейната визия. С времето ѝ станах голям фен и много исках да я чуя на живо. След като пристигна в София за партито имахме възможността да прекараме време заедно. Супер яко си изкарахме и се оказа, че като човек е уникална, а вечерта доказа и че като артист е такава. Смея да твърдя, че помля сцената, с типичния за Италия енергичен и брутален Hardcore.

BB: На кое събитие мислиш, че направи най-добър сет?

DK: 
На партито с Angerfist, което се проведе в MixTape. Тогава той лично ми каза, че сета ми е бил брутален. :D 

BB: С кой от големите артисти би искал да направиш b2b сесия? На кой фестивал би пускал с най-голямо удоволствие, ако имаш възможност? Защо?

DK: 
Искам да направя b2b с Angerfist естествено, колкото и да ви е омръзнало да четете за него в това интервю. Също така с Ophidian! Този човек е просто гений и музиката му е нереална! А и с AniMe бих искал.

А фестивала, на който бих пускал с най-голямо удоволствие определено е Dominator. А причината да искам най-много да пускам на него е, защото е най-добрия фестивал (поне за мен), с най-много сцени, които покриват всяка разновидност на кор-а. Също така, там се изявяват и най-големите артисти в световната Hardcore сцена. А ако това не обяснява достатъчно това мое желание, ще ви препоръчам да си пуснете някое aftermovie. :D

BB: Как виждаш Hardcore сцената в България? Дали, според теб, има достатъчно събития и организации? Мислиш ли, че вече в България има обособена Hardcore публика?

DK: 
Hardcore сцената в България е малка. Но трябва да се има в предвид, че е и доста различна от тази в чужбина. В смисъл такъв, че 300 човека тук имат присъствие като за 3000. Затова и гост DJ–ите ни се радват толкова. Хубаво ще е с времето обаче тази сцена да се разрасне и хората, които посещават партитата да се увеличат. Относно това дали има достатъчно събития и организации, мога да кажа определено "не". Ще бъде хубаво да има по една Hardcore локалка поне през седмица и отделно през някакво време да има по–голямо парти с гости и повечко български съпорт. 

Иначе от доста време насам си има обособена Hardcore публика. Последно време се забелязва тенденцията, да идват фенове от DnB сцената на нашите партита. Това си го обяснявам с появяването на Crossbreed-а и желанието им да изгрубеят. Това от своя страна е хубаво, защото по този начин се предразполага разрастването на публиката, чрез партита, които са колаборация между двете сцени. :)

BB: Какво да очакваме скоро от теб? Мислиш ли да се впуснеш в дебрите на продуцирането?

DK: 
От мен може да очаквате все по-брутални сетове. Също така догодина правя 5 години на сцена, така че очаквайте и първия ми албум за тогава. Ще има много авторско, много колаборации, ремикси и т.н. Но за сега ще кажа само толкова. Следете страницата ми във Фейсбук за повече информация! :D

BB: Благодаря за отделеното време! Пожелай нещо на феновете!

DK: 
И аз благодаря за интервюто. Искам да пожелая на всички да си изкарат супер това лято! Който по какъвто начин намери за добре. И също така, да подкрепят българските артисти и организациите, които влагат къртовски труд за да имаме сцена! Искам да пожелая и много успех на Bass Blog занапред и да продължи да се развива с още по-големи темпове! От мен толкова. Оставям ви да чуете на спокойствие новия ми подкаст и се надявам да ви хареса. :)

*************************
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар