Phat Bride прекратяват своята дейност


Стара американска поговорка гласи "Shit happens!". И наистина, не винаги се случват красиви работи и не всичко на този свят е обсипано с цветя и рози. Понякога се случват гадости, независимо дали ние искаме така, или не. Подобно нещо се случи и днес. Една от малкото уважавани от нас организации на родната Hip-Hop (главно хип-хоп, въпреки, че имаха и други активности) сцена прекрати своето съществуване.

В своето тригодишно развитие Phat Bride Productions организира част от най-големите хип-хоп събития на сцената. Мащабните фестивали Representa и Urbancult ни дадоха възможност да се насладим на редица европейски и британски артисти: Black Opera, Da Shogunz, Verb T, Fliptrix, Dopplegangaz, Dirty Dike, Soulkast и още много, много други. Phat Bride доведоха и титаните от Onyx, новите силни играчи Dope DOD, The Four Owls, бандата на 2Pac - The Outlawz .... а това са само част от имената, за които ние сме писали в последните няколко месеца. А още колко артисти дойдоха преди нашето съществуване ...

Последният концерт на организацията беше с участието на Yasiin Bay. Предстояха концерти на Lauryn Hill, Thalib Kwali, Jam Baxter и Reverie. Всичко изглеждаше чудесно до края на годината. Но тежката действителност в България може да секне вдъхновението дори и на най-големия мечтател. Въпреки евтините предлагани билети, посетителите на техните концерти явно не са били достатъчно. Говори се за претърпени загуби. Никой (нито организаторите, нито феновете) не е виновен за липсата на финанси сред младото поколение в страната. Но реалността е тежка и винаги е по-силна от мечтите и желанията.

За нас, като информационна платформа, Phat Bride бяха силен партньор. Една от прекалено малкото хип-хоп организации в България, която успя да предизвика нашето внимание. Да, може би сме крайни и доста критични към рап-сцената в страната, но може би просто не искахме да пишем за целия шит, който изсипва тази кривоинтерпретирана култура по всевъзможни начини. Е, Phat Bride не ни разочароваха нито веднъж. Винаги гледаха детайла и залагаха на качеството. Когато нещо куцаше, го оправяха за следващия път. Не "робуваха" на звезди и имена, а залагаха на качествени изпълнители. И в повечето случаи им се получаваше. И никога не щадяха сили и средства. Поне според нас, като сайт.

Но, такива са нещата. Когато "рапчето" в България мощно навлиза като разнообразие на чалгата, качествените организации не се радват на голяма популярност и успехи. И по никакъв начин не получават това, което заслужават. Bass Blog благодари на Phat Bride за всичките хубави емоции през няколкото месеца съвместна работа! Сега за нас (като фенове) остава да се "радваме" на цялата Крисковщина и да чакаме някой нов съзнателен екип да докара в България част от заслужаващите си артисти, които биха показали някакъв различен и качествен хип-хоп. Но който и "играч" да се появи, трудно ще замести Phat Bride!

Успех, машини! Ще ни липсвате! Вие си знаете през какво сте минали, за да стигнете до това решение. Колкото и да ни е трудно на нас, като платформа, ние го приемаме. Доста тежко, но го приемаме. Дано това да е временно решение!

Отворено писмо от Phat Bride, публикувано в социалните мрежи:

"Отворено писмо до закупилите билети за предстоящите концерти на Phat Bride, медийните партньори и всички, които се интересуват пряко или косвено от бъдещето на платформата.
Концертите на Ms Lauryn Hill, Talib Kweli, Jam Baxter, R.A. The Rugged Man и Reverie няма да се състоят. Цялата музикална програма на Phat Bride Productions пада.
С оглед на възникналите дискусии относно причините, сме длъжни да изясним нещата в прав текст. Поради претърпените финансови загуби от началото на годината (с огромен принос е концертът на MOS DEF), просто нямаме силите да продължим. Нямаме възможност да покрием предстоящите разноски по изявата на Lauryn Hill, без да застрашим парите на феновете при евентуален провал на по-следващо събитие. За да избегнем навлизането на дълбоко, което се оказа задължително при опита за развиване на по-алтернативна сцена и суб-културна среда в България, решаваме да кажем стоп сега. Правим пояснение, че не намекваме за липса на културна активност у нас, а за ниската покупателна способност на зрителя спрямо хонорарите на тези артисти: хората нямат пари и ние не можем да им се сърдим за това.
Решаваме да спрем концертната си дейност сега, когато все още можем да предоставим пълна възвращаемост на всеки един билет и да не рискуваме повече. Искаме да благодарим на всички, които живяха с Phat Bride през изминалите три години и се радваха на всичко, което се случва редом с нас, на хората, които ни опознаха и ни помагаха и на тези, които ни пречеха, защото без тях, нямаше да стигнем и до дук.
След изплащането на всички билети, което ще е трудоемко и ще отнеме известно време, Phat Bride ще се върне на пазара, но категорично заявяваме, че повече няма да се занимаваме с концертна дейност (или поне докато икономическия климат на балканите не се промени). Можем да се занимаваме с изложби, сценични изкуства, продуцентска дейност, издателска дейност или дори кино.., но няма да промотираме по начина, по който го правихме досега.
Относно продадените билети: Най-късно до края на другата седмица: 05.07 ще изнесем пълна информация относно как, къде и от до кога всеки от вас, закупил билет за което и да е било наше събитие ще може да си вземе парите обратно. Към днешна дата можем да потвърдим само, че хората, които са закупили комбо билети ще имат тази възможност първи, поради високата цена на закупения продукт. До 24 часа, ще предоставим и телефонна линия, която да отговори на всичките ви въпроси. До тогава, можете да ни пишете или да ни псувате на office@phatbride.com
Peace out & we’ll be back!!
The Phat Bride Team"

Предлагаме на вашето внимание всички наши статии, които сме писали за Phat Bride и техните събития:

- Phat Bride Productions @ Bass Blog /by DutZie/
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар