Цялото HMSU Crew @ Broken Balkanz


Вече станаха известни всички големи имена, които ще участват в 15-тото юбилейно издание на Broken Balkanz (статия #1, статия #2). Към L 33, Billain, Splasheads, Telekinesis, Insom и останалите участници във фестивала се присъединява и пълният състав на HMSU. И седемте компонента в организацията ще бъдат на сцената на Стамболова поляна (парк Витоша, в близост до х. Момина Скала).

HMSU

HMSU
(Hard Music and Sounds United) е най-мощната DnB организация в момента. Създадена е през 1999-та година от Targy и Acidtrip. Вече повече от 16 години HMSU стои зад организирането на най-мащабните Drum and Bass събития. По покана на организацията, в България са гостували огромна част от най-големите артисти в чужбина. С постоянна активност през цялата година и с повече от 300 събития (повечето от които с гости) в своята история, HMSU отдавна се превърна в основен играч на родната електронна сцена.

В календара на организацията личат няколко значими ежегодни събития. Безспорно най-мащабното DnB парти в календара от няколко години насам е Рожденият ден на организацията през януари. В последно време събитието се празнува в Party Center 4km, като са отворени и четирите зали и има множество участници от чужбина. Друго подобно събитие е Drum n Jazz, което се провежда през есента и представлява мащабно парти с експериментална басс насоченост, изпълнено с много импровизации. През годините са се провеждали и други поредици като Класика (по-късно част от On!Fest) и много други.

Всеки сезон се провежда поне една Локалка, в която участват множество български артисти от най-различни организации. По покана и със съдействието на HMSU в България са гостували най-могъщите лейбъли в световен мащаб. Определено няма друга подобна организация в България, която да има толкова много и толкова успешни Drum and Bass партита в своята история.

Гвоздеят в лятната програма на HMSU е фестивалът Broken Balkanz. Това е най-старото събитие на открито в България, както и първият DnB фестивал в Източна Европа. Тази година ще се проведе 15-тото издание на мероприятието. За разлика от предишните години, този път на Broken Balkanz ще присъстват само артисти от Балканският полуостров. HMSU се присъединява с пълната си сила към дългият списък с артисти.

АРТИСТИТЕ

На сцената ще видим двамата създатели на HMSU - Targy и Acidtrip. Първият от тях е един от най-вариабилните в стилово отношение артисти на сцената. Targy е водещ на двете емблематични радиа The Colours of Drum and Bass и Smash your office. Освен това той е създател и на творческата организация MMUUZZAA. Acidtrip от своя страна е абсолютен любител на винилите и Jungle музиката и винаги представя страхотно сетове на своите многобройни участия.

Двете най-успешни имена в организацията са тези на Ogonek и COOH. През 2002-ра година двамата артисти започват да промотират своето виждане за DnB на различни локации в София, като смесват електронната музика с етно мотиви и вокални елементи (най-често от изпълнителката Megy). По-късно тежкото дуо се присъединява към HMSU. След дълги години na съвместна и солова работа, Валери и Иван се превърнаха в емблема и реклама за българския басс по света. С множество проекти и собствени лейбъли, в момента Ogonek и COOH са сред най-уважаваните Hardcore DnB артисти в световен мащаб.

Друго дуо с огромни успехи в чужбина е High Roll. С множество издания и предстоящи тракове за редица огромни лейбъли, Mocks и Konspirator се превърнаха в доста успешни артисти на европейската DnB сцена. В момента двамата партньори са част от Formation Records, като им предстои да издадат 3-то ЕР за лейбъла, като се очакват и други техни тракове за различни организации. Освен като дуо, двамата изпълнители са известни (главно в България) и като солови изпълнители със страховити умения зад пулта.

За да е цялостна картината към този състав се присъединява и ЕХо, който е един от най-дългогодишните членове на HMSU. Абсолютен експериментатор и търсач на ново звучене. Артистът е въвел в България множество стилове като Dubstep, Drumstep, Autonomic и други. Неговите сетове често остават неразбрани от публиката, но определено без EXo и неговият нюх към стиловете, разнообразието на басс-сцената в България щеше да е минимално. Освен като музикален новатор, артистът е известен и като създател на Mirizma - организация, изградена от млади и обещаващи артисти с различна стилова насоченост. 

Acidtrip /HMSU/

COOH /HMSU, PRSPCT, Othercide, L/B/

EXo /HMSU, Mirizma/

Konspirator /HMSU, Formation Records/

Mocks /HMSU, Formation Records/

Ogonek /HMSU, Metafiziq, Othercide, Future Sickness/

Targy /HMSU, MMUUZZAA/
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар