Hip-Hop meets Reggae @ 365 In Da Woods Club (05.06, 22:00)


На пети юни в клуб 365 In da Wood (Борисовата градина) ще се проведе едно интересно събитие с Freestyle насоченост. Два стила с общи корени и подобно развитие през годините ще се срещнат, за да покажат лирическата мощ на своите изпълнители.

В средата на миналия век напрегнатите събития в Ямайка пораждат внимание на някои артисти от Щатите към тази карибска държава. Привлечени от свободолюбието на растафарианците, някои именити джаз музиканти започват да добавят реге елементи към техните продукции. Истинският бум на карибско влияние в САЩ започва през 60-те години, когато сред негрите и латиноамериканците в страната се заражда хип-хоп културата.

Първият елемент на тази култура е рапът - умението да се изразяваш чрез рими. Повлияни от борбата за равноправие на раста-обществото в Ямайка, редица млади изпълнители започват да редят нечувани дотогава фрийстайли по улиците на Ню Йорк. Този начин на пеене обаче е доста разпространен в Ямайка, където реге изпълнителите редят своите свободни текстове върху готови инструментални произведения и техните дъб версии (ридими).

В последствие двата стила се развиват в различна посока един от друг, въпреки, че имат общи корени и еднакво предназначение - протест. Представителите на ZionLionz SoundSystem и Out in Space Studio ще се опитат да съберат хип-хопа с неговия ямайски родител в мощно парти в клуб 365 In da Wood.

Фрийстайл машините Gerata и IMP ще вкарат огромна доза улична поезия върху подбрани хип-хоп и реге бийтове. С вокални изпълнения в типичен ямайски стил Upliftah и NRG_D ще разнообразят обстановката и ще покажат, че по-старият стил от Карибите също е дал своя голям принос в развитието на свободното римоплетство. Водещи на събитието ще бъдат Kappa Irie и Lexus, а в голяма част от времето микрофонът ще е свободен за любители на фрийстайл изпълненията.

По време на събитието ще можете да се запознаете с новата колекция на марката GOLOKA и ще разберете повече за целта й като движение в търсене на съзнателност и истинска любов.

Началният час на партито е 22:00.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар