Broken Balkanz 2015: Втора вълна хедлайнери


Вече се знае локацията и първите 11 хедлайнера на петнадесетото юбилейно издание на Broken Balkanz. Днес HMSU обявиха поредната доза от 10 артиста, които ще вземат участите на най-голямото лятно събитие за електронна музика в България.

Най-голямо впечатление прави словенско-сръбският проект Telekinesis. Вече няколко години Smooth и Markoman работят заедно под съвместният сценичен псевдоним и жънат големи успехи. Дуото е редовен участник на големи DnB фестивали като Let it Roll и много други. Съвместната им работа им донесе договор за големият холандски лейбъл Blackout, който е водещ в музикалните тенденции в направленията Neurofunk и Dark DnB.

Първият обявен представител от България е L 33. Шеметната кариера на Даян се развива повече от добре. Както обяви в интервю за Bass Blog, артистът подготвя албум за Eatbrain, както и множество самостоятелни релийзи и колаборации. Тази година L 33 ще дебютира на сцената на Let it Roll, което е още един показател за неговото израстване през годините.

От северните ни съседи Румъния ще гастролира едно добре познато име: Proton Kid. Артистът има издадени тракове за мощният холандски лейбъл PRSPCT, което автоматично го превръща в абсолютен фаворит на българската публика. Последните тракове на артиста са предимно с Neurofunk звучене, което му донесе релийзи за Druid и Кinetik.

Няма как да се мине без македонската бригада. Те са абсолютни резиденти на Broken Balkanz и са неизменна част от движението. Darko Stepic е един от най-добре известните им артисти. Със своя тъмен стил и огромни умения зад пулта, Дарко винаги се приема добре от феновете на фестивала. Заедно с него ще видим и Hypertech. Той е ветеран на сцената и абсолютен класик. Няма да е изненада, ако добре познатият ни артист отново "развърти" винилите и грамофоните. Заедно с двете познати имена, ще видим и колегите им от D2: Ogie и HansSHC.

От Сърбия вече беше обявен проекта Splasheadz (Treo и Crimsonix). Към тях ще се добавят и двамата резиденти Sniny D и Little Miss Vandal. Двамата артисти са основните двигатели на DnB сцената в Ниш, която постоянно се разраства. Заедно с тях ще дойде и белградското МС Edge, който има интересен стил с богата орнаментика, посредством различни машини и устройства.

Повече информация за фестивала можете да намерите тук:

- Broken Balkanz Official Page
- Bass Blog /by DutZie/: Broken Balkanz Coverage
- Broken Balkanz: Всички артисти
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар