Big Big Summer Reggae @ Маймунарника (11-12 юли)


Клубовете в София вече приютяват все по-малко и по-малко хора. Топлите вечери предлагат на меломаните приятни емоции в парковете и градинките и повечето почитатели нямат намерение да се затварят в зимните бърлоги, когато навън времето е чудесно. От друга страна вече започнаха фестивалите. През месец юни емоциите на открито са някак плахи и не много мащабни, но през юли и август всеки гледа да представи най-доброто от себе си и да привлече хората, създавайки най-добрият Open Air.

И ако на повечето сцени стартираха ударите под кръста, надпреварите за дати и битката за почитатели, то доброто старо реге залага на пълно обединение. Между 11-ти и 12-ти юли ще се проведе 12-тото поредно издание на най-мащабният фестивал, посветен на карибската музика - Big Big Summer Reggae. За голямо удоволствие на големият брой почитатели в столицата, събитието ще се проведе в самия пъп на София - Борисовата градина. Идващите от различни части на България фенове също ще са доволни, тъй като няма да им бъде нужен GPS или карта, за да открият локацията. Домакин на двудневният купон ще бъде добре познатият Маймунарник, където преди 12 години стартира провеждането на фестивала.

Big Big Summer Reggae 11 бе проведен на същото място миналата година. На сцената излязоха множество артисти, като дневните часове бяха за живите банди. С падането на нощта сцената бе завзета от селекторите, но през цялото време мощните МС-та добавяха автентични текстове над инструменталите (били те от група или от пулт). Big Big Summer Reggae 12 също ще предложи подобни емоции. В рамките на два дни (събота и неделя) Борисовата градина ще бъде дом на карибската музика и раста културата, а приятните емоции ще властват над природния център на сивата столица.

В дневната програма на събитието ще видим добре познати групи. NRG_D ще изведе своята банда The Majestics. One Soul също ще подготвят инструментите. Няма как подобно събитие да мине без участието на The Rebelites. Най-мощната реге организация (и основен двигател на раста културата в България) ZionLionz Soundsystem ще представи новия си проект Zionlionz Party Machine - колаборация между селекторите на клана и вокалисти от различни континенти. Освен добре познатите артисти от България, част от фестивала ще бъдат и гост от Истанбул.

Дванадесетото издание на най-голямото реге събитие в България ще започне в 15:00 на 11-ти юли. Входът ще бъде свободен, а барът на Маймунарника винаги е добре зареден и на разумни цени. Музикалният репертоар ще се простира във всички посоки на реге музиката. Освен традиционната музика, ще чуем и много Dub, Jungle, Dancehall и Рага. Червено-жълто-зелените банери ще се развяват навсякъде, а посланието на събитието е ясно: "One Heart! One Love! One Destiny! Do it JAH!".


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар