Bass Mafia pres. History of DnB @ Маймунарника (27.06)


Колкото и да е странно за някои хора, Drum and Bass не е създаден през 2006-та и първите тракове на Maztek, Mefjus и Hallucinator по никакъв начин не могат да се нарекат "Old School". В световен мащаб DnB има близо 30-годишна история. Официално най-старият активен лейбъл за този стил е Formation Records (25 години), като няколко години преди това този вид електронна музика е зачената в абсолютния британски underground. А ако прибавим и началната еволюция на Drum and Bass от Tech Jungle, явно любимият 175 bpm жанр става по-възрастен от родителите на някои фенове в страната.

Bass Mafia са решили да покажат корените на Drum and Bass музиката посредством парти на открито в Борисовата градина. На сцената ще има общо 11 артиста и b2b комбини, които ще влязат в ролята на преподаватели по история и чрез едночасовите си сетове ще сътворят истински кръжок по ранен DnB. Събитието определено не е за изпускане!

Датата на "кръжока" ще е 27-ми юни, а за място е избран Маймунарника в Борисовата градина. На сцената ще видим множество артисти, които са дали своя принос към развитието на Drum and Bass музиката в България. Те ще представят различни течения на old school DnB, посредством едночасови сетове. Ще чуем Neurofunk, TechStep, Atmospheric, Jungle, Dubwise, Jump Up и много други. Ще бъде представено творчеството на артисти, стартирали своята кариера в началото на 90-те години: DJ Hype, Roni Syze, Shy FX, Grooverider, Goldie, LTJ Bukem, както и техни колеги от зората на високоскоростната електронна музика.

Участници в събитието ще са:

Fiks /Chronic Vibez/

Krivak & Charoday /Chronic Vibez/

Panega /Гръм и Бяс/

DTK

Kickon & Crash /Camp Sessions, Champion Sound of DnB/

Prize & MC Hema /Camp Sessions, Bass Mafia/

Broozy

Metastasys

The Seismologist

Събитието е с начален час 20:00, а краят е плануван за 7 сутринта. Входът е символичен - 5 лева.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар