Какво означава GOLOKA и какво стои зад тези дрехи


В последно време много хора ме питат „Какво е това GOLOKA?” и защо се срещат все повече млади хора носещи шапки с този надпис. Питат ме дори „Това ли е новият SWAG?”. И въпреки неизвестните в уравнението, движението расте с всяка изминала минута.GOLOKA идва от санскрит и означава „изначалното място на безусловната любов, красотата и щастието”. В средите на българската street култура, GOLOKA е нова марка родни дрехи, предназначена за свободомислещи хора. Зад създаването й стоят графити-артистът Nasimo, моделът и дизайнер Ива Янкулова и хип-хоп артистът Gerata. Но всъщност GOLOKA е нещо много повече от марка дрехи. GOLOKA е идея и движение на обединена група артисти с по-различно мислене. GOLOKA дори е и борба. Борба срещу сивото ежедневие, ненужните „нужди” на живота, промитите мозъци и лекомислещите индивиди. Когато материалното и лесните забавления са превзели мислите на хората; когато сме се превърнали в ултимативни хищници и не ни интересува нищо под нас в хранителната верига; когато забравяме откъде идваме и не знаем накъде отиваме; когато сме загубени в целите и ограничени от мислите си ... тогава имаме нужда от алтернатива. И именно показването и изразяването на тази алтернатива е основната цел на GOLOKA.Нещата, които мотивират движението са истинските и стойностни качества като любовта, приятелството, доверието, толерантността, смирението и прочие. Но не само между хората, но и между всички компоненти на природата. Защото за да се чувстваш добре, няма нужда да обиждаш и унижаваш някого, за да покажеш, че си над него. Няма нужда някой да дава живота си, за да си облечен в най-скъпите кожи. Няма нужда във въздуха да се носят отпадъци, за да притежаваш най-скъпата техника. Пълна загуба на ценно време е да обърнеш гръб на света около себе си, за да постигнеш елементарните си егоистични цели. Хората са били щастливи и преди борбата за усвояването на земните ресурси и появата на скъпите, съвременни технологии. Хората могат да са щастливи и сега, стига да отворят очите и съзнанията си за истинските неща около себе си.Дори всичките богатства на света няма да те направят щастлив, ДА, ще те направят по-богат и ще те накарат да се чувстваш по-силен от другите, но за щастието са нужни съвсем различни неща. Това е част от идеята на GOLOKA и част от борбата и значението на движението. Няма SWAG или изтъкване. Има само доброта и разширяване на светогледа. Според идеология на GOLOKA, ценното съкровище, което всички търсим, се крие в самите нас. По тази причина това е и основното послание на движението.
Новата колекция на GOLOKA носи името High Voltage и ще бъде пусната в продажба съвсем скоро. След няколко седмици ще излезе и повече информация около движението и идеята му.

„Няма нищо по-силно от една идея, чието време е дошло” – Виктор Юго

www.golokawear.com

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар