FSS pres. Outlook Launch Party w/ IVY LAB - Review


Вечерта беше прекрасна. Ясна и топла. И свежа. Навсякъде миришеше на окосена трева, на цветя или на цъфнали дървета. Старата и прашна София изглеждаше някак не толкова сива, въпреки, че навън беше тъмно. Навсякъде беше пълно с хора. По всичко изглеждаше, че нощта ще бъде незабравима. Така и стана.

Future Sounds of Sofia бяха вложили тонове усилия, за да направят едно успешно и запомнящо се събитие. Както добре знаем, организацията прави по едно-две големи партита през годината, но винаги се старае нещата да се случат по правилния начин. Получи им се. Голямата зала на MixTape 5 беше аранжирана чудесно. От тавана над сцената висяха големи пана, върху които осветителите в клуба правеха чудеса. Цялото пространство около пулта преливаше в различни цветове и нюанси, подскачаха и се сменяха логата на FSS, Ivy Lab и Outlook Festival, а залата беше добре проветрена и ароматизирана.

Още от входа посетителите биваха посрещнати с чаша Живо Пиво и всички се записваха за участие в голямата томбола на вечерта, която предвиждаше да даде на двама фенове билет за най-големият летен музикален фестивал в света - Outlook Festival. Всички бяха усмихнати и позитивни, а концепцията на вечерта беше непривлекателна за неприятните фенове на Drum and Bass музиката и те целокупно бяха решили да пропуснат събитието (което от своя страна направи вечерта още по-добра).

Както добре знаем, озвучаването в голямата зала на MixTape 5 е ... компромисно. За сметка на това селекцията на петимата (плюс) участници не позволяваше да има оплаквания. Страховити и дълбоки Audonomic тракове, брутален Half-Step, леки демонични отклонения и високоскоростен neurofunk за финал преди финала. За всекиго по нещо, но всичко беше съсредоточено в гамата на интелигентния Drum and Bass.

Гвоздеят в програмата беше британецът Halogenix (Critical Music). През годините сме свикнали в България да идват много гост-изпълнители от Острова, които абсолютно да не покриват очакванията на публиката. Големи имена, големи разочарования. Представителят на Ivy Lab обаче беше отлично подготвен за събитието. С разнообразна селекция от авторски (както негови индивидуални, така и на триото) тракове, парчета на Critical и брутални класики и хитове, Halogenix държеше положението под контрол.

С добра техника зад пулта и добро познаване на подбраните парчета, Лоранс правеше каквото си реши с публиката. С добро разнообразяване на атмосферата и отлична динамика на сета, контролираше емоциите на тълпата. След смесване на 2-3 еднотипни трака, Halogenix създаваше усещане на монотонност, което много бързо изчезваше след "вкарването" на доста разчупено парче. В доста моменти от сета на госта, цялата публика крещеше с повдигнати ръце и всички бяха подвластни на позитивната емоция на събитието. Естествено, никой не остана недоволен от факта, че Halogenix остана на сцената доста повече от планирания час и половина.

Знаейки за класата, която притежава гостът на събитието, артистите на FSS също се бяха подготвили подобаващо. Още от откриването на събитието, Robustus превърна голямата зала на MixTape 5 в подводница и я запрати към недрата на Земята с добре подбрана селекция от дълбоки тракове с по-разчупено звучене, малко по-слаба динамика, но с добре изразен басс, който се разнасяше по страхотен начин. Топлото време навън бе накарало доста хора да предпочетат чистият въздух в близките паркове и градинки, но любителите на качествената музика, базирана върху дълбоките ниски честоти, бяхме предпочели да се насладим на красотата на баса в сета на Robustus.

Втори на сцената излезе PreSize, който продължи усещането за потапяне с добре раздвижена селекция, която също беше съсредоточена в ниските честоти и придаваше дълбочина на сета. Залата постепенно започваше да се пълни, като най-много хора влязоха минути преди Halogenix да излезе на сцената. Това по никакъв начин не притесни PreSize, който беше съсредоточен върху представянето си и поднесе нова доза красиви усещания към слуховите системи на ценителите. Залата вече беше пълна и всички с нетърпение очакваха госта.

След Halogenix на сцената излезе Phirah. Екипиран със своя красив Macbook, артистът беше решен да запази високото настроение в залата. С добра селекция, изпълнена с разнообразни тракове, Евгени не позволи спадане градуса на емоциите. С едночасова разходка през всички сфери на Drum and Bass-a, Phirah сътвори поредният си перфектен сет, изпълнен с нови и стари парчета от всички течения на любимата музика. И под "всички", разбирайте наистина "всички". С резки, но премерени отклонения към графа "резачки", артистът разнообразяваше по уникален начин добре подбраната си селекция.

Интелигентният Drum and Bass струеше и от сета на Smartech, но динамиката вече беше различна. Като за финал на програмата, Иван беше подбрал малко по-брутални парчета. Дълбоките жанрове бързо отстъпиха място на агресивният Neurofunk. Компания на Smartech зад пулта направи и Sizmal, който беше приятна добавка към с изпълнители. Двамата за пореден път показаха отличен синхрон и сработеност зад пулта и сътвориха порената си съвместна b2b сесия.

Изненадите в line up-a не спряха дотук. За финал имаше общ mashup. В малко по-свободен стил артистите допълниха приятните емоции с динамични смени на активния човек зад пулта. Страхотно впечатление направи присъствието на сцената Halogenix, който за разлика от повечето си колеги-сънародници, не е посещавал редовно курсовете за "суперзвезда" и беше част от партито от край до край, вместо да дойде в клуба 5 минути преди да излезе зад пулта и да си тръгне веднага след края на сета си. Светлините в клуба бяха пуснати, но това не означаваше, че партито е свършило. Гост-изпълнителят и българките му колеги не искаха да слязат от сцената, което се посрещна с одобрение от останалите в клуба фенове.

Но все пак всяко хубаво нещо си има край. Доста след планирания краен час (по програма 5:00) напуснахме клуба с усмивки на лице. Future Sounds of Sofia за пореден път организираха изключително събитие, в което негативните емоции не бяха допуснати. Всички присъстващи бяха щастливи и никой не остана недоволен. Outlook Festival Launch Sofia се превърна в незабравимо парти, което смея да кажа беше едно от най-добрите за годината.

Благодарности към FSS!

Пропусналите могат само да съжаляват.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар