Bass Blog Mix #20: Интервю c Phirah


Поредният силен сет в рубриката на Bass Blog /by DutZie/ е вече факт. Зад него стои един от лидерите в промотирането на изчистения и интелигентен Drum and Bass в България - Phirah. Като част от мощната организация Future Sounds of Sofia, артистът се е специализирал в Liquid и Autonomic DnB, но често показва и по-тъмната страна от себе си с редки Hard Bass включвания.

В средата на този месец, Future Sounds of Sofia организират поредното си мощно парти. След провеждането на две успешни издания на Outlook Festival Sofia Launch е време за трето. След вълнуващото и запомнящо се събитие от миналата година, с участието на Lenzman, този месец в клуб MixTape 5 водещи артисти ще са британците Ivy Lab. Триото ще посети страната ни за първи път, а очакванията към мероприятието са повече от големи.

В следващите редове Phirah ще разясни повече подробности около събитието, ще разкаже за своята кариера и ще сподели някои собствени виждания. В края на статията ще видите и линк към сета на артиста, който този път е заснет с камера и е във видео формат.

Приятно четене, гледане и слушане!

*********************************
*********************************

Interview:


Bass Blog [BB]: Здравей! Представи се с няколко думи!
Phirah [P]: 
Аз съм Гената, познат още като Phirah и съм един от основателите на Future Sounds of Sofia.

BB: Кога започна да слушаш DnB? Кои ти бяха любимите артисти?
P: Щракна ми някъде 2005-та благодарение на двама приятели. Преди това филмът беше китари, хардкор банди, участия, така че в началото цялата култура си беше глътка свеж въздух. Неусетно обаче вече бях по следите на баса и се бях закачил по саунда. Първите големи имена които ми изникват са Spor, Noisia, Pendulum.

BB: Кога реши да се захванеш с миксиране? Чии сетове ти повлияха най-много?
P: 2009-та. Тогава си взех първите грамофони и миксер. Освен дръм и баса, бях преминал и през доста от по-тежките му електронни роднини през това време, но първите винили бяха с доста по-мек звук – Alix Perez, SpectrasoulLenzmanНякъде там се роди и идеята за всичко случващо се и до днес

BB: Преди време сякаш беше с доста по-тежък стил. Какво те накара да „олекнеш”?
P: Не мисля, че съм олеквал някога. По-скоро се старая да комбинирам най-доброто от това което ме влече в момента, като най-често редувам и леко, и тежко в сетовете си.

BB: Част си от FSSКак се роди организацията? Каква е целта й?
P: Всичко се завъртя около партито с Technimatic през 2011г. Благодарение на Gibelin се срещнах със Smartech и Presize и от бира на бира стана ясно, че вижданията ни са еднакви. През това време вече се намерихме обратно и с Robustus, барабанист в първата ни банда и братовчед на Smartech … става ясно, че не трябваше да се убеждаваме много и първото парти в този състав и идеята “visual and vocal dnb” беше факт. От тогава насам се грижим за разпространението на качествен дръм и бас в София.

BB: Първата статия на Bass Blog беше свързана с първия ви албум и партито покрай него. Да очакваме ли скоро нови издания?
P: Засега оставяме албумът да отшуми. Нищо чудно следващото да е подобен special.

BB: Организирате доста интересни събития. Как публиката приема малко по-различния ви стил?
P: Надявам се все по-добре. Оказва се, че по-зрялото изкарване и музиката като музика, все пак се ценят у нас. Действаме със сърцето и усмивките по събитията растат. Това и целта на FSS.

BB:  На 16-ти май каните триото Ivy LabЗащо се спряхте на тях?
P: Ivy Lab са показен пример какво ценим като артисти, като продукция, цялостна визия и звучене. Изцяло ново ниво на много дълбок и музикален дръм и бас.

BB: Какво да очакваме от Outlook Launch партито?
P: Нищо друго освен още по-размазващо изкарване от миналата година! 
BB: Вече си участвал на Outlook FestivalМислиш ли че такъв вид събитие би могло да се направи някога в България?
P: Нещо такова се случва в Банско в края на зимата. Вижда се какъв е крайният резултат. Нивото на културата и вкуса за живот на средностатистическия „бассер“ не позволяват, той, тя, то, да подкрепи или да се наслади подобаващо на нещо такова, т.е. такива имена на куп е доста сложно изпълнение. Не случайно се казва днб култура .. все пак се изисква да имаш някаква.

BB: Ти използваш софтуер за своите миксове на живо. Каква програма използваш и защо се спря на нея?
P: Ползвам Serato. Взех си го, когато не можех да намеря всичко, което искам на винил. В последствие ми стана ясно, че винилът не вирее добре в клубовете у нас и преминах на CDJСератото остана бонус .. нещо като GPS за бакшиша, но и неговия край се вижда.

BB: Мислиш ли за индивидуални релийзи скоро?
P: Не ми остава много време за продуциране, но пък имам запитване от един нов UK лейбъл. Нищо чудно да се чуе нещо скоро.

BB: Ако имаше възможност на кой фестивал би искал да участваш?
P: Доста са, на фестивал винаги е по-интересно. Не бих отказал нa Sun § Bass например.

BB: С кой артист би искал да направиш b2b сесия?
P: Пак не са един и двама .. но по-скоро бих направил общо парче с тях.

BB: Ако беше супер герой, какви щяха да са твоите супер сили?
P: Да абсорбирам сили като тоя от сериала хехе. Всичко друго ще e скучно рано или късно. Ако това не става, ще е heal .. като ни стане лошичко и хоп.

BB: Благодаря за отделеното време! Пожелай нещо на читателите!
P: Отваряйте си ушите!

*********************************
*********************************


MIX:


Честит Имен ден (леко на патерици) на следващия миксмейкър на Bass Blog /by DutZie/!

Статията е част от Отразяването на Outlook Festival 2015.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар