Bass Blog Mix #19: Интервю c Fiks


Следващият гост в Bass Blog Mix рубриката е едно от най-влиятелните лица на DnB сцената през последните години. Страхотен артист с афинитет към neurofunk, с богат студиен опит и страховити умения зад пулта. Основател и основен двигател в Chronic Vibez, пред Bass Blog /by DutZie/ застава големият Fiks.

Fiks е сред водещите DnB артисти в България. Стилът му на миксиране е смесица между тракове с интензивни басслинии и неспирни движения зад пулта. DJ-ят знае как да раздвижи публиката и с какви парчета да привлече вниманието върху себе си. Освен с перфектните си сетове, Fiks е и успешен продуцент. Негови neurofunk тракове са звучали на доста събития, а тепърва предстои издаването на няколко много мощни студийни изпълнения. Освен с DnB, неуморния артист е известен и с афинитета си към изработването на Hip-Hop бийтове и мастериране на парчета. С дълъг стаж зад гърба си, Fiks е способен на всичко в music design-a, подпомаган  от целия арсенал на Smokey Soundz Studio.

Заедно със колегите си в Chronic Vivez, Fiks е организирал няколко много успешни събития както на локално ниво, така и с именити чуждестранни гости. "Раждането" на организацията през 2008-ма година мина под "патронажа" на Maldini, а малко след него дойде и Aphrodite. След дълга пауза Chronic Vibez се завърнаха с бруталното събитие с участието на Klone, а след няколко дни предстои и поредното грандиозно издание на Drum and Bass Special, за което можете да спечелите безплатен вход.

В следващите редове можете да прочетете интервюто на Bass Blog /by DutZie/ с Fiks, а веднага след него има и линк към интензивният минимикс, дело на артиста.

******************************
******************************

Interview:

Bass Blog [BB]: Здравей! Представи се с няколко думи!
Fiks [F]: Здравейте! Казвам се Божидар Бояджиев на 27 години от София. Работя като тонрежисьор и се занимавам с музика.

BB: От колко време се занимаваш с DnB? Какво те запали в началото?
F: С Drum and Bass се занимавам от края на 2004 година, а това което ме запали е това, което ме държи запален и до ден днешен...Плътната баслиния, стегнатият ритъм и невероятната парти атмосфера, която стилът създава в клубовете по цял свят...

BB: Ти си лидер на Chronic Vibez. Разкажи малко повече за организацията.
F: Не бих се оприличил като лидер в никакъв случай! В организацията сме  - Аз (Fiks), Gomez, Kirvak & Charoday и четиримата имаме еднакъв принос за да съществува Chronic Vibez или казано накратко...лидери няма! :) Организацията е създадена в края на 2008 година, а гост на Lauch партито беше Jason Maldini от легендартните BCUK!

BB: Доста време ви нямаше на сцената. Миналият месец поканихте Klone. Какви са впечатленията ти от партито?
F: Като цяло философията ни винаги е била да залагаме повече на качество пред количество, но в бъдеще ще се опитаме да ги съчетаем и да правим качествени ивенти по-често! Партито с Klone беше абсолютно прекрасно! Мисля, че остави позитивни емоции във всички, които го посетиха и усетиха от атмосферата!

BB: В края на месеца Klone се завръща с Rascal и Skynet. Какво очакваш от това парти?
F: Очаквам още една вечер изпълнена с изключително качествен Drum and Bass поднесен от едни от най-добрите в бранша....Като цяло е трудно да имам конкретни очаквания, всички видяхме какви бяха очакванията за предния ивент с Klone и какво на практика се получи като резултат :)

BB: Skynet  доста време не е бил на сцена извън Великобритания. Мислиш ли, че в България ще го приемат добре?
F: Всъщност наскоро имаше участия в Полша и Австралия и съдейки по отзивите от тези партита мисля, че българската публика ще остане повече от доволна! Все пак това е един абсолютен класик, който никога не е стъпвал в скромната ни държавица...

BB: Кои ще са другите участници на събитието?
F: От българска страна лайн ъпа е  масивен. Зад пулта ще видим Mocks & Konspirator (High Roll), също така старите кучета от Digital Nightmarez - Basic & Hydrashock, които отново ще ни представя един от своите сетове изцяло на винил...Към тях се присъединяваме и ние (Chronic Vibezв пълен състав, както и нашите хора Faith и Roodкоито бяха част и от миналото парти.

BB: Ще има ли други големи Chronic Vibez събития до края на годината?
F: Трудно е да се каже, зависи от много фактори, но ние имаме желание и ще се постараем да зарадваме феновете с още нещо интересно след лятото. Както се казва - на есен с песен... ;)

BB: Ти си продуцент. Какво да очакваме скоро от теб?
F: Ами както повечето от редовните читатели на блога вероятно знаят на 25-ти този месец излиза дебютното издание на Warfare Recordings, в което ще участваме заедно с Mindsource, с когото работим вече доста години съвместно в студиото! Освен това има и доста нови проекти, които скоро ще се покажат на бял свят!

BB: Освен предстоящото голямо парти на Chronic Vibez, къде ще участваш в близките седмици?
F: Kъм момента съм изцяло фокусиран върху подготовката за партито, което предстои! Цялата ми енергия е вложена в това да успеем да направим нещата както подобава и да оправдаем очакванията на всички за едно наистина незабравимо парти!

BB: На кое събитие или фестивал би искал да участваш, ако имаш възможност?
F: По света има много легендарни фестивали, но ако трябва да избера един определено без да се колебая казвам Innovation in the sunДа пускаш пред хиляди хора, забавляващи се под звуците на музиката и лъчите на слънцето в огромен басейн... Не мисля, че има нещо по-добро.. :)

BB: С кой артист би направил B2B?
F: DJ Stylee

BB: Какви тракове си подбрал за сета?
F: Мрачни

BB: Ако беше супергерой, какви щяха да са специалните ти сили?
F: Да плувам..... за 27 години никой не успя да ме научи, явно ми трябва чудо! :D

BB: Благодаря за сета и отделеното време! Пожелай нещо на читателите!
F: И аз благодаря за предоставената възможност! Нека  са живи, здрави и много щастливи! Това е най-важното, пък за останалото ще му мислим като му дойде времето! Пожелавам на всички, а и на себе си включително, идващото лято да ни донесе изключително много позитивни емоции, сбъднати мечти, много любов, пътешествия и приключения и най-вече много късмет! One Love!

******************************
******************************


MIX:Серията със силни артисти продължава. Съвсем скоро идва ВИДЕО-микс от Phirah, а след него е и Faith. Някъде по трасето може да се включи и Insom (без микс, но не е малко). Планувани са Хип-Хоп и Dubstep дебюти в рубриката. Ще има и представяне на млад и неизвестен талант. А съвсем скоро може да има и LiR Special Mix (не се знае, може и само интервю да е, но материал със сигурност ще има.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар