2nd Page of Sketches - The Review


Е, Sketches станаха на две години. За това кратко време организацията достигна огромно развитие, породено от огромният перфекционизъм на младите й таланти. За да отбележат подобаващо събитието, рождениците сътвориха страховито парти във Fabrica 126.

Започвам дългият обзор с факта, че още с влизането в заведението се забеляза огромно подобрение в интериора. Запуснатата и разпадаща се зала от Digital Storm вече бе ремонтирана, замазана и всички предпоставки за падащи мазилки бяха избегнати. Тоалетната този път беше преградена с масивна стена, а вентилацията беше на високо ниво. От Fabrica 126 несъмнено се бяха постарали да сведат до минимум недостатъците на помещението от преди един месец.

В типично своя стил, Sketches бяха придали огромна цветност и пъстрота към изцяло бялата главна зала. Dreamcatcher-и висяха отвсякъде, а формите и багрите им бяха изумителни и разнообразни. Беше обособена и Body Art зона, където усмихнати момичета правиха посетителите още по-цветни. Уличният артист Sone беше направил страхотен графит с името на организацията, а допълнителните светлини придаваха още повече пъстрота на обстановката.

Пултът беше обособен между плътна и мощна Clear Sound система. Големите червени колони създадоха неописуемо усещане във всичките басови честоти, а обновената зала не позволяваше добре познатият резонанс от миналото събитие да се повтори. Охраните този път бяха подменени и пушенето на неправилни места се разминаваше с устна забележка и разбиране от страна на публиката, а не с псувни и шамари. Филката отново героично се бореше с дехидратацията на всички и умело ръководеше действията на помощниците си зад добре заредения бар в заведението.

Всичко беше супер! Цветно, обновено, ремонтирано. С разбран персонал и усмихнати посетители. Е, имаше и такива, които имаха какво да делят помежду си, но в последно време DnB партитата (независимо от мащаба им) се превърнаха в албанска сватба - поне едно сбиване е задължително.И след като изписах 30 реда, май дойде време да се обърне внимание и на музикалната програма. Е, ще почакате! Началото на събитието бе поставено от артистите на Kick Snare Crew. Под музикалното оформление от страна на H3z0, танцьорите организираха първият по рода си DnB Step Workshop в България. След кратко половинчасово обучение, на присъстващите (около десетима) се възложи задачата да се състезават помежду си. Повечето показаха, че не са усвоили почти нищо от показното на KSC и само вдигнаха прах (добре, че вентилацията беше на ниво), придържайки се към своя си "стил" на подскачане. Тримата призьори обаче показаха завидни умения, добър стил (за начинаещи), събрани и ритмични стъпки, които бяха в такт с траковете и заслужено спечелиха наградите - безплатен вход за събитието и предметни награди, осигурени от GOLOKA.

И ето, вече стигнахме до ситуацията със същинската част на Рождения ден - DnB партито. Sketches освен с година, пораснаха и с трима нови члена. Организацията обаче беше дала доста тежки задачи на дебютантите, но те показаха умения и си изпълниха задълженията. Състава с артистите, както и публиката (условно, разбира се) бяха разделени на две части. Такива, които предпочитаха по-техничния Drum and Bass и такива, имащи афинитет към Hardcore DnB (че дори и Gabba на моменти).

Sechnia определено е от техничарите. Въпреки първото си парти под тага на Sketches, Чечката имаше нелеката задача да открие партито. И го откри подобаващо. Интензивен сет с old school оттенък и типично neurofunk оформление. За финал имаше и лек полъх от Родопите. Metastasys (който доскоро беше част от организацията) пое щафетата, леко вдигна агресията в сета си, но запази neurofunk и techstep тона.

Последва началото на тежката част. Даде го единия от лидерите в Sketches - Scop. Тежки, авторски тракове, с афинитет към агресивната басслиния озвучиха реновираното помещение, а Clear Sound системата добави още повече тежест към бруталния сет на Анатоли. Meion (втория дебютант в програмата) също бе натоварен с отговорна задача. Той излезе на сцената след Scop и трябваше да подгрее публиката за COOH. И се справи добре. Тежък, интензивен и добре подреден едночасов сет показа какво следва в следващия един час.

COOH започна с авторско парче с български вокали и припомни на по-старите DnB фенове защо беше така харесван в началото на кариерата си (когато залагаше на тракове с български мотиви и не беше навлязъл толкова в Hardcore гамата). Но агресивните кикове стартираха една минута след началото на сета. В типичният си стил Иван раздвижи абсолютно всички пред пулта, посредством тежката си селекция. На моменти широките граници на DnB се изчерпаха пред COOH и сетът му премина към добре познати Gabba парчета. Hardcore Vibes (Remix) и Daemon на The Panacea за пореден път озвучиха същата зала на Fabrica 126 и публиката ги посрещна повече от добре.

Dedrex беше последният артист в Hardcore отсечката. И ако COOH остави публиката без дъх, то Dedrex имаше за цел тоталното й изтощение. Брутален сет с тежка и високоскоростна обвивка затвори подобаващо този сегмент от партито. Последва третият дебютант за Sketches - Ctrl+J. Яската имаше трудна мисия от стратегическа гледна точка. Трябваше да премине от тежките сетове към втората технична част, но в същото време не трябваше да гони задоволената от СООН публика. И Robotboy се справи добре. Пусна доста стари тракове, които смеси по перфектен начин. Недоволно от "спадането" на агресията нямаше, но умората си личеше във всички. Но партито беше далеч от своя край.

Faith пое щафетата и помете всичко пред себе си с уникален neurofunk сет. Бяха пуснати доста неиздадени тракове, както от Warfare Recordings, така и от международната сцена. А Sizmal от своя страна тотално изтръгна силите от мен с малко по-високоскоростния си сет. За съжаление не можахме да чуем Pandemic, който нямаше възможност да да дойде на партито. Неговото време беше разпределено между Faith и Sizmal.

За финален mashup нищо не знам. Нямах сили да остана. Тотално изтощен се запътих към вкъщи, изпълнен с позитивни мисли и приятни спомени. Абсолютен рекорд беше постигнат на това парти. Цели 5 миксмейкъра на Bass Blog /by DutZie/ взеха участие в събитието, а съвсем скоро ще бъде публикуван сет от друг участник в 2nd Page of Sketches.

PSYTRANCE - Като човек на 27 години, вече съм изградил музикалните си предпочитания и интереси. Транса, Хауса и Техното (в повечето подстилове) не са сред тях. В това число е и Psychedelic Trance-a. Съвсем малко време прекарах в тази зала и в музикално отношение не мога да кажа нищо. Едно обаче ми направи впечатление - хората от DMT се бяха постарали с декорацията. В DnB залата имаше страхотна декорация, но това, което беше в малката зала не съм го виждал никога на закрито. Уникален декор! А и хората там бяха позитивни и усмихнати. Обстановката беше готина!

Приключвам. Даже "КРАЙ"! Имам чувството, че съм пропуснал нещо. И със сигурност съм пропуснал. Но ... дано няма обидени! Партито беше страхотно! Дано съм го описал добре. Може да имам малко технически печатни грешки и тафтология, но все пак сме след парти. Проявете разбиране ;)
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар