Фестивал на Цветовете @ Арена "Армеец" (20.06, 14:00)


Фестивалът на цветовете е абсолютен празник на пъстротата и позитивните емоции. Миналата година бе първото издание на това събитие в България. Под открито небе на стадион "Академик" над 4 000 човека се замеряха с цветен прах и се радваха на музикалната програма, която бяха подготвили легендата Sash, The Offenders, Don Carbon & Capsar, Camp Sessions, Веси Бонева, Дивна и много други. След абсолютния фурор, предизвикан в столицата, организаторите изненадаха феновете си в Пловдив и Бургас с неочаквани събития в двата града, където около 2 000 човека се обсипаха с багри и красиво настроение.

Идеята на Фестивала е взаимствана от Празниците на цветовете в индийската култура. Някои индийски обичаи са силно застъпени в програмата на пъстрото забавление, но този маратон на багрите не е пряко свързан с подобния ритуален обичай в едномилиардната държава. Основната идея на организаторите на Фестивала на цветовете е да накарат всички да се забавляват и да помогнат на хората в големите градове поне за един следобед да избягат от сивото бетонено ежедневие.


Тази година във Фестивалът на цветовете ще се проведе на 20-ти юни в Арена "Армеец", която специално за летните месеци предлага огромно открито пространство. И в тазгодишното издание се очаква да има множество работилници с различни насочености. Подобно на миналата година, ще има и места за закупуване на храна и напитки. Цветните прахчета (които са абсолютно безвредни за организма) също ще се продават на предназначени за това щандове.

Освен цветните прахове, които постоянно хвърчат във въздуха, хвърляни от многобройните забавляващи се фенове, основен компонент от Фестивала на цветовете са музикалните изпълнители. Тази година ще видим много познати имена от първото издание на Фестивала, но освен тях ще има и много други любимци на феновете, които ще участват за първи път в това пъстро забавление. Тази година на сцената ще видим:

The Offenders /Белгия/


The Offenders са двама братя, любители на Jump up, Dubstep и Drum and Bass музиката. Сетовете на двамата белгийци са озвучавали мащабния фестивал Tommorowland, както и множество други грандиозни събития в цяла Европа. Артистите имат високоскоростен и интензивен стил, с който не позволяват на тълпата пред тях да стои мирно на едно място. Когато двамата братя застанат зад пулта, всички автоматично започват да се движат под звуците на тяхната селекция.

The Offenders са добре познати на българската публика. Ексцентричните белгийци бяха част от хедлайнерите на миналогодишното издание на Фестивала на цветовете, като дори участваха на нощното афтърпарти в клуб MixTape 5, непосредствено след забавата на стадион "Академик".

******************************
******************************

COOH vs. Balkansky


За първи път на Фестивала на цветовете ще чуем творчеството на гениалния артист Иван Шопов. Творчеството на талантливия българин се простира в различни сфери на изкуството. Иван е добре познат със своите графики и акрилни платна, но абсолютната му слава идва от разнообразните му музикални проекти. Освен четирите си индивидуални поприща (COOH, Balkansky, Ivan Shopov и Drum Kid), артистът участва в множество проекти като БALKANSKY, Project Zenit, Project Nirvana и други. В открития парк на Арена "Армеец" ще можем да чуем две от индивидуалностите на Иван: COOH и Balkansky. Какво са подготвили двата псевдонима на артиста в съвместното им излизане на сцената, ще видим на 20-ти юни.

******************************
******************************

SPENS


Спенс е един от двигателите на българската хип-хоп сцена. Вече близо 20 години артистът е един от водещите изпълнители от този жанр в България. Още от дебютния му албум, "Прекалено лично 1", досега, Спенс не спира да радва феновете си със своята бърза и хаплива рима. През годините рапърът е участвал в множество колаборации и компилации. Последните му хитове "Долна кифла" и "Палим, палим" обиколиха музикалните телевизии в страната. Освен с работата си в студиото и на сцената, Спенс обръща огромно внимание на развитието на хип-хоп културата в България чрез поредица freestyle битки, организирани от самия него.

******************************
******************************

MC Don EDDY


Don Eddy е добре познато име на българската клубна сцена. През миналата година мощният глас на хоста разтърси стадион "Академик", а по всичко изглежда, че и тази година МС-то ще ръководи нещата по подобаващ начин. Don Eddy е бил вещ водещ на редица успешни партита в страната, а множеството му музикални проекти го правят лесно разпознаваем артист за българската публика.

******************************
******************************

Ice Cream


Ice Cream изгрявят през 2007-ма година с дебютния си си сингъл "I Scream" и бързо набират популярност със своя лек и мелодичен стил и добре изразени лирики. През 2002-ра година излиза и първият им албум "Борбата". Клиповете им винаги са се превръщали в абсолютни хитове, а запомнящите им се парчета не са едно или две. Голяма част от творчеството на групата ще можем да чуем на 20-ти юни в парка на Арена "Армеец".

******************************
******************************

The Top Stoppers


Yoko, Wosh, Feel и Piro вече няколко години се подвизават заедно на сцена, представяйки общия си проект The Top Stoppers. Четиримата артисти вече се радват на арсенал от 6 сингъла и три видеоклипа, а фенската им база расте с всеки изминал ден. Стилът на рап-квартетът винаги е прям и искрен. Групата подготвя своя втори студиен албум, след като първият ("Get the Benjamines" от 2012-та година) предизвика истински фурор на музикалната сцена в страната.

******************************
******************************

DJ MARTEN

DJ Marten започва да се занимава с музика на 13 години, като в момента е част от клубния живот на България, като един от най- прогресивните DJ, занимаващи се с Funk, Disco, Nu Disco, Boogie, Broken Beat, Deep House. Канен е в най-големите и елитни България клубове като : Chervilo, Ginger, SofiaLiveClub, Yalta, Culture Beat, Gramophone, Cacao, Spartacus и много други в София и страната. Има авторско предаване в колаборация с DJ ILKO ( 3-o-5 ), FUNK DA DISCO всяка неделя по радио NOVA. FUNK DA DISCO е и едно от най-ценните попълнения в клубната програма на София.

******************************
******************************

THE SMUGGLERS COLLECTIVE

Тhe Smugglers Collective е организация, провеждаща рок и суинг вечери и забавления в София и Брюксел. С вече доста мероприятия зад гърба си, артистите ще са част от Фестивала на цветовете.

******************************
******************************

DJ STEVEN

Абсолютен ветеран на българската електронна сцена. DJ още от далечната 1990-та. Ноител на титлата DMC шампион на България и многократно обявяван за DJ на годината в страната. През '97-ма се присъединява към най-популярното движение за електронна музика у нас  - Metropolis. Има множество колаборации с водещи български изпълнители. Има ежеседмично радиошоу ("120 минути с Метрополис", всяка сряда от 18:00 часа) и безбройни участия във всички водещи клубове в столицата и страната.

******************************
******************************

SOFIA CARTEL

Soon

******************************
******************************

Освен описаните артисти, на сцената ще видим и още няколко добре познати имена на българската музикална сцена. Bass Blog /by DutZie/ ще ви държи в течение с всички новости и промени в тазгодишното издание на Фестивал на цветовете.

Забравете за новите дрехи, цветните багри и украски, високите токчета и бижутата! Облечете се колкото се може по-бяло и заповядайте да се замеряме с цвят и усмивки! И не се притеснявайте, че хората ще ви гледат странно по улиците. Цветовете ще се измият от лицето и ръцете ви, но позитивните емоции ще останат завинаги!

БИЛЕТИ

Билети за фестивала можете да закупите от мрежата на Eventim. Цената им в момента е 30 лева, като на тази стойност са пуснати едва 150 промо-пропуска. След изчерпване на количеството им, цената ще се повиши.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар