Yasiin Bey a.k.a. Mos Def @ Зала Универсиада (13.06)


На 13-ти юни в зала Универсиада ще гостува Yasiin Bey, известен повече като Mos Def. Един от най-значимите хип-хоп артисти от началото на 90-те години ще изнесе концерт за пръв път в страната. Началото на кариерата на Mos Def започва с организацията Native Tongues, където работи заедно с De la SoulA Tribe Called QuestJungle Brothers и други.

В средата на 90-те години Mos Def стартира трайна колаборация с иконата Talib Kwеli, която през 1996-та ражда запомнящият се албум "Mos Def and Talib Kweli are Black Star" и се превръща в един от най-успешните хип-хоп албуми за всички времена. През 1999-та година излиза соловият албум на Mos Def "Black on both Sides", който критиците определят като един от най-значимите в историята на "черната" музика и придобива златен статут.

Mos Def участва и в колаборации с изпълнители от различни жанрове. Един от най-запомнящите се рап-гласове може да се чуе в парчета на GorillazMassive AttackStephen Marley и други. Фантастичните му се джаз изпълнения ще останат завинаги в паметта на южноафриканските фенове, където Yasiin Bey прави концерт през 2009-та с вариации на Джон Колтрейн. 

Освен като хип-хоп и джаз изпълнител, Mos Def е известен и като успешен актьор. Кариерата му започва едва на 14-годишна възраст, а звездата му е огрявала редица холивудски пълнометражни филми и хитови сериали. Постановка с негово участие на Бродуей е наградена с престижната награда Пулицър.

********************************
********************************

Специален подгряващ сет ще направи добре познатият холандец Blabbermouf, който бе част от зимния Representa Hip-Hop Fest. Визитата на артиста е част от световното турне, представящо новият му албум Da Blabberastic Rhymes. Elimatic от Het VerZet и Proppo'88 от Da Shogunz ще подкрепят своя колега и сънародник на сцената. 

Българският съпорт на концерта е оставен в ръцете на Sofia Finest. Хип-хоп селекторите са задължителна част от всяко парти на Phat Bride и винаги се впускат с голям хъс в откриването и закриването на събитията.

Повече артисти ще бъдат обявени след време.

Артисти: 

Yasiin Bey a.k.a Mos Def (САЩ)

Blabbermouf (Холандия) + Elimatic & Proppo'88

Sofia Finest

+ TBA

********************************
********************************

Билетите за събитието вече са в продажба. Могат да бъдат намерени в мрежата на TicketLogic.

Календарът на Phat Bride:

18.04 - Оnyx & Тулим
08.05 - Dope D.O.D & The Four Owls 
09.05 - Dope D.O.D & The Four Owls (в Белград, Сърбия)
13.06 - Yasiin Bey aka Mos Def
15.07 - Lauryn Hill + Live Band
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар