Dub FX, Dub Phizix & MC Strategy @ Летище София (13.06, 22:30)


На 13-ти юни в София ще се проведе интересно събитие с Drum and Bass насоченост. По покана на EventEase в България ще гостува уличният музикант Dub FX. Заедно с него ще присъстват и добре познати на родната публика специални гости: Dub Phizix и MC Strategy.

Партито на любимия на феновете уличен музикант – DUB FX се мести на територията на парка на "Летище София" и ще продължи до изгрев слънце.  Входът на събитието ще в непосредствена близост до изходите на метрото, а разположението на сцената ще е във вътрешността на парка до живописнотоезеро. Началният част на партито ще бъде даден в 22:30 ч. При неблагоприятни метеорологични условия с  валежи на 13-ти юни организаторите от EventEase ще имат готовност да преместят събитието в зала на закрито, за да могат всички фенове да се насладят на това музикално приключение.

 Всички закупени билети важат без презаверка.

Dub FX е роден в Mелбърн, Австралия самороден талант. Музикалният му път започва като уличен изпълнител през 2005-та година, когато артистът обикаля и да изнася представления навсякъде в страната-континент. Славата му бързо се разраства и Бенджамин Станфорд (както е истинското му име) завладява Великобритания и Европа. Dub FX вече е всепризнат студиен изпълнител, но винаги е предпочитал свободните улични изпълнения.

Първият студиен албум на Бенджамин излиза през 2009-та година и носи името Everythinks a Ripple. През следващата година в продажба е пусната и втората му професионална тава, която артистът издава заедно с колегата си Sirius - Dub FX and Sirius - The Crossworlds. Три години по-късно на бял свят излиза и последният му албум, озаглавен Theory of Harmony.

Стилът на Dub FX е смесица между дъб, реге, хип-хоп, дъбстеп и DnB, съчетани с успешни бийтбокс изпълнения и живи инструментали. В репертоара на артиста влизат множество социални теми, към които Бенджамин изразява огромна съпричастност.

Заедно с Dub FX, на сцената ще видим и добре познатите артисти Dub Phizix и MC Strategy, които бяха хедлайнери на първото издание на Bass Romance през 2013-та година. Dub Phizix е един от най-силните играчи на британската underground Drum and Bass сцена. Въпреки, че не е ново име в занаята, звездата на продуцента изгрява за широката общественост чак през 2011-та година. Тогава Dub Phizix заедно със Sceptical и Strategy създават уникалното парче Marka, което за кратко време обикаля света и се превръща в огромен хит.


Манчестърският продуцент Dub Phizix притежава разчупено виждане към Drum and Bass музиката и е едно от най-горещите имена на световната сцена в момента. С мощни издания за Critical Music, Exit и Soul:R, артистът привлече вниманието на всички водещи имена върху себе си и се радва на огромна подкрепа и популярност в световен мащаб. Колаборациите му с неговия съгражданин MC Strategy винаги са вдигали публиката на крака. Поредното доказателство за страхотното им сработване е последният им хит за Critical Misuc Buffalo Charge:


Strategy е член на Broke"n'English и е сред основните играчи на британската хип-хоп и грайм сцена. Живите му участия се характеризират с огромен заряд и експлозивност. МС-то често работи с DnB артисти. Скоростният му flow си пасва чудесно с бързият и начупен ритъм на музиката. Острият ум на Strategy му позволява да нагоди лириката си към всеки бийт, а freestyle уменията му са всепризнати по цял свят.

Освен трите световни звезди, на сцената ще се качат редица български изпълнители, които за момента не са обявени.

Събитието е с начален час 22:30 часа. За подгряването на гостите ще се погрижи небезизвестният DJ Sava (Camp Sessions). Някъде около 00:30 часа се очаква на сцената да излезе Dub FX. Артистът ще бъде подкрепян от двама свои сънародници: Andrew Vollmer (саксофон) и Evan Tweedie (бас). Тримата ще представят новият спектакъл на уличния музикант, както и последният му албум Theory of Harmony. В малките часове на нощта ще се насладим на изпълнението на Dub Phizix и Strategy, а по изгрев слънце партито ще затвори SAVA.

Билети могат да бъдат закупени в разпространителната мрежа на Eventim и в магазин Яко (ул. "Граф Игнатиев"). Цената им е разделена в три категории:

- Стандартни - 35 / 40 лева
- Тераса фенове - 40 / 45 лева
- VIP Тераса - 50 / 55 лева
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар