"Сребърен Дуци" или Сезонни награди на Bass Blog


Днес е Великден. Един от най-светлите християнски празници. В този ден станаха известни сезонните победители в Bass Blog "Awards". Проектът има за цел да провери читателския интерес на платформата и да прецени потребителските приоритети. Материални награди няма да има, поне не на този етап. Всички сезонни победители ще имат шанса да се борят за голямата награда на 2015-та година (която също няма да е реална награда).

Все пак проектът привлече интерес и се получиха някои изненадващи резултати. Някои номинирани явно бяха взели надпреварата на сериозно, въпреки обяснението, че тя няма материално изражение. Имаше доста обрати и победи с малка разлика. Борбата в някои категории беше до последните минути.

Категориите на "награждаването" са седем, като са разделени в 2 раздела: за организации и за артисти. Започваме с резюмето в надпреварите за организациите.

- DnB събитие на сезона -

Тук се състезаваха трите месечни победителя (събитията с най-голям читателски интерес през януари, февруари и март), които предложиха на феновете незабравими емоции с участието на гости от чужбина. Към надпреварата бе добавен и четвърти участник, просто защото големите събития от началото на годината бяха едва четири.

49 гласували различни личности (с право на избиране на няколко фаворита) подредиха класацията по следния начин:1. HMSU - 16 години HMSU (месечен победител за януари) - 29 гласа
3. HMSU - Original Junglist (месечен победител за март) - 7 гласа
4. Camp Sessions - 6 години Camp Sessions (месечен победител за февруари) - 3 гласа

Заслужена победа за 16 години HMSU. Мащабното събитие отвя конкуренцията. Втори останаха Chronic Vibez с партито с Klone. Интересното е, че това събитие не успя да се пребори с Original Junglist в класацията за март, но на сезонната надпревара победи с двоен резултат.

- DnB Локално парти за сезона - 

Тук трите месечни победителя излязоха в неравностойна люта схватка. Победителят беше определен чрез "финален спринт".


1. Metafiziq - DnB Valentine (месечен победител за февруари) - 38 гласа
2. Sketches - Digital Storm for Transform (месечен победител за март) - 34 гласа
3. Next Station  - ДнБ Дандания ((месечен победител за януари) - 25 гласа

Почти до края на гласуването Digital Storm for Transform водеше с брутална преднина пред останалите 2 събития. В края на вчерашния ден обаче, феновете на Metafiziq са се активизирали и резултата бе обърнат.

Общо гласували: 77 души

- Алтернативно парти на сезона - 

Тук се раздава награда за най-четените не-DnB (какъв професионален термин само) събития през първото тримесечие на годината. До месечни победи стигнаха 2 хип-хоп събития и едно хардкор. И тук имаше драма (не преувеличавам), след като победителя бе определен с 1 глас разлика.


1. Gabbafreakz - Noisekick @ 4km (месечен победител за януари) - 12 гласа
2. PhatBride - Representa Hip-Hop Fest (месечен победител за февруари) - 11 гласа
3. PhatBride - Outlawz @ Люлин (месечен победител за март) - 6 гласа

Общо гласували: 29 (явно никой не се е възползвал от правото на множествен вот)

*****************************************
*****************************************

При артистите беше доста интересно. Тук бе хвърлена голямата бомба.

- DnB продуциращ артист на сезона - 

В тази категория влязоха почти всички DnB артисти, които имаха продукция през първите три месеца на годината. Ако вас или вашите фаворити ви няма, спокойно, има още 9 месеца до "голямата награда". Някои артисти не бяха добавени, тъй като не бяха изкарали най-силните си продукти за годината. Пак казвам, има още 9 месеца.

Все пак тук победата беше меко казано изненадваща. В битката между COOH с релийзи за PRSPCT и Othercide и L 33 за Eatbrain, спечели ... Pandemic! Релийзът му за New Progress LTD бе пуснат в продажба точно на 1-ви януари и явно доста се е харесал на читателите на Bass Blog /by DutZie/


2. L 33 - Scream (Eatbrain) - 43 гласа

Извън голямата тройка останаха Funkware и Monotype, които събраха под десет гласа.

Общо гласували: 108 човека

- Алтернативен артист на сезона - 

В тази класация влязоха всички не-DnB артисти, които издадоха значима продукция през първите три месеца от годината. След като завърши едва 3-ти в DnB класацията, Иван Шопов се реваншира в тази за алтернативни артисти и спечели титлата с проекта си Balkansky. Интересното е, че под Dubstep псевдонима си артиста не издаде своя собствена продукция, но участва в множество такива (например с Basscatz - Uprising EP [AAD013] feat. Balkansky).

1. Balkansky - 31 гласа
2. Mokushi - 18 гласа
3. Жлъч / Гена - 15 гласа

Четвърти остана Basscatz с 13 гласа. Silent City и Fogg затвориха хип-хоп класацията, съответно с 11 и 6 гласа. Първи в реге класацията беше Zafayah с 11 гласа, след него се наредиха NRG_D и Kappa Irie с по 6 гласа.

Общо гласували: 81 артиста

- Дебют / Завръщане на сезона - 

Тук битката беше с хапане и плюене. Постоянни обрати и изненадващ победител. Omen и Digital Nightmarez до последно си разпределяха челните позиции, но победител стана Peshote. Артистът беше последен няколко часа преди края на надпреварата, но бързо достигна до първото място, с което спечели и титлата Сезонен победител.

1. Peshote DnB Valentine  - 49 гласа
2. Omen - Battle Destruction - 40 гласа
3. Digital Nightmarez - DnB Special w/ Raskal & Klone- 36 гласа
4. Manik Battle Destruction - 23 гласа 

Общо гласували: 111 човека

- DnB (непродуциращ) артист за сезона - 

Тук битката започна вчера и ще продължи до петък. Номинирани са 14 артиста. Ако вие или вашият фаворит не сте сред тях, не се притеснявайте, има още 9 месеца. 2 седмици преди старта на надпреварата имаше пост във Facebook страницата ни, който даваше възможност на всеки да номинира своя любимец. Предложения така и не дойдоха, така че всичко остава на избора на номинирани от Bass Blog /by DutZie/

Това е единствената класация, която няма месечно измерение, а започва чак на сезонните награди. Победител за този сезон стана младият български артист Sizmal.


1. Sizmal - 18 гласа
2. EXo & Ctrl+J - 7 Гласа
3. BzzzT - 6 гласа

Честито на всички победители!

*****************************************
*****************************************

Всички сезонни победители (4 на брой) ще спорят за наградата "годишен победител". Гласуването ще се проведе отново сред читателите на Bass Blog /by DutZie/, като към месечните победители платформата ще добави по един свой фаворит (за да станат номинираните накрая 5 и за да си изразя мнението като автор на надпреварата).
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар