Bass Blog Mix #18: Интервю c Shano DJ


Поредната порция качествена музика, селектирана специално за Bass Blog /by DutZie/ е на лице. Frenchcore специалистът Shano DJ е оформил брутален едночасов сет, в който е показал всички аспекти на високоскоростния електронен музикален стил. Интересното е, че това е първият Frenchcore сет за Bass Blog, но в същото време е и първият сет на ShanoDJ, правен за някаква информационна или музикална платформа.

Артистът на Gabbafreakz е значима и незаменима част от всяко hardcore парти. Shano е способен да закрие всяко едно събитие подобаващо, и то по такъв начин, че дори и най-изморените хора започват отново да подскачат в ритъм заедно с всички останали в залата. Много рядко, но въпреки това отново така сполучливо, артистът е използван и за подгрявка преди някой чуждестранен гост. Независимо в коя част на събитието е на сцената, ефекта от сетовете на ShanoDJ е един: никой не иска да свършват!

Shano е познат на българската публика и като "Президента". Причината е, че артистът винаги успява да направи страхотен сет на живо, с който винаги спечелва сърцата на феновете. Възгласите "Камен президент!" са незаменима част от всяко едно събитие, на което френчкористът представя своята агресивна селекция с висок bpm.

В следващите редове можете да прочетете интервюто на Bass Blog с ShanoDJ. В него артистът разказва за началните си години и за страстта си към Frenchcore-a. Това не е първото интервю на артиста за този сайт. След партито с Noisekick, Shano отговори на няколко въпроса за Bass Blog review-то на събитието.

************************************
************************************

Interview:


Bass Blog [BB]: Здравей! Представи се с няколко думи!
Shano [SG]: Здравейте, казвам се Камен, но от време на време се подвизавам като ShanoDJ или просто Шано. Роден съм в София още по времето на комунизма, в семейство на строителни техници. Първата ни кола беше Трабант.

BB: Откога слушаш Hardcore? Как се запали?
SG: Хардкор слушам от 15-тина години. По онова време слушах доста Industrial и Digital Hardcore, а и „Tехно“ партитата ми ставаха все по-интересни. Не си спомням как в мен попадна касетка с една от първите Thunderdome компилации, но това беше момента в който хардкор техното стана основна част от живота ми.

BB: Ти си известен като един от малкото български Frenchcore артисти. Защо избра този стил?
SG: Защото носи много положителни емоции и зарежда с енергия, което го прави един от най-яките стилове за парти. Минал съм през всякакви периоди, пускал съм всякакви стилове от мейнстрийм до спийдкор, но определено френчкора ми е най-близо до сърцето.

BB: Кои са любимите ти френчкор артисти? Кои от тях са повлияли най-много на стила ти?
SG: Със сигурност Radium, The Speed Freak, The Sickest Squad по отношение на селекцията. По отношение на стила на смесване определeно The DJ Producer.

BB: Част си от Gabbafreakz. Какво да очакваме скоро от организацията?
SG: Идва лято и единственото което може да очаквате от нас е разплакани трансъри ;)

BB: Продуцираш ли? Мислиш ли за официални издания?
SG: Определено не си представям да издам нещо. Десетина години съм ходил на уроци по пиано и синтезатор и това май ме е направило много самокритичен в музикално отношение. Друго безценно качество което притежавам е че съм леко мързелив. Така че никога не се е стигало до момента нещо, сътворено от мен, да ми хареса. :D

BB: Ако имаш възможност, на кое събитие в световен мащаб би участвал с удоволствие?
SG: Fuckparade

BB: С кого би направил b2b?
SG: С абсолютно всеки.

BB: Мислиш ли да се захванеш с експериментални проекти като ambient и други подобни?
SG: Нищо чудно.. много обичам да свиря на бас, а също и да запоявам/сглабям някакви ефекти за него. Май съм яко нагазил в експериментите. :D

Честно казано съм сигурен, че ако някога се случи да издам собствена продукция, със сигурност ще е нещо нетипично за мен. Може би дъбстеп. :D

BB: Ако беше супергерой, какви щяха да са специалните ти сили?
SG: Да не спя.

BB: Благодаря за вниманието! Пожелай нещо на читателите!
SG: Да не спят! Не буквално, ами в преносния смисъл.

************************************
************************************

MIX:

Следващите три сета в поредицата Bass Blog Mix идват съвсем скоро! Освен хубава музика ще има и интересна информация в интервютата. Ще бъдат представени няколко значими партита, както и нова авторска продукция.

Stay tuned! BBDMIX019 by Phirah идва съвсем скоро!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар