Bass Blog Mix #17: Интервю c Techdown


След кратката виртуална екскурзия във Варна чрез сетовете на Marsky и SEC7OR е време да се завърнем в София с новия Bass Blog Mix дело на Techdown.

Techdown е от младите артисти, но далеч не е ново име на сцената. Любослав е добре познат на феновете със своя neurofunk афинитет и добър нюх към тази музика. Той е създател и основна част от две набиращи сила формации: организацията Underground Warfare и лейбълът Warfare Recordings.

В следващите редове ще видите как Techdown отговори на въпросите на Bass Blog /by DutZie/. Поговорихме за музиката, активностите му и някои предстоящи неща. Веднага след интервюто следва и сета, който представлява 22-минутен neurofunk minimix.

******************************
******************************Interview:

Bass Blog [BB]: Здравей! Представи се с няколко думи!
Techdown [TD]: Здравейте! Казвам се Любослав Илиев  от София. Занимавам се с музика и графичен дизайн.

BB: Кога започна да слушаш DnB? Какво те запали в началото?
TD: 
DnB започнах да слушам около 2007-2008 година.Известно време пусках hardtechno когато се събирахме с приятели. 
Минах през няколко стила, когато  дойде момента, в който започнах да слушам артисти като Spor, Phace , Noisia и  Black sun empire .Тогава разбрах ,че това е моят стил. Обичам тежест и динамика.

BB: Кога реши да започнеш да миксираш? 
TD: 
Трудно ми е да  определя  кога съм взел това решение .По скоро  дойде от самосебе си .За начало започнах на „tracktor докато дойде денят, в който аз и господин  Георги Николов (Faith), си купихме  по един миксер. Тогава се роди и идеята за „Underground Warfare crew”.

BB: Ти си продуцент. Кога започна да продуцираш? Какъв стил продуцираш? Защо се спря на него? 
TD: 
С продуциране  започнах малко след ,като започнах да миксирам. Около 2008 година. Бях дълбоко запленен от изкуството наречено „Neurofunk”. Правил съм различни експерименти спрямо стила музика ,  които продуцирам, но най-предпочитания от мен си остава „ Neurofunk. Мисля ,че това е перфектния тип клубна електронна музика за сцена. Спрях се на него заради душевното удоволствие, което ми доставя.

BB: Част си от Underground WarfareОрганизацията вече е на 7 години. Разкажи малко повече за нея! Кой и кога я създаде? Каква й беше целта?
TD: 
Организацията беше създадена с цел проповядване на  тежки “neurofunk” звуци и внедряването им в  DnB движението на България.Създадохме я 2008 година. Аз (techdownи Георги Николов познат още като (Faith).Започнахме да организираме партита тук там и постепенно израстнахме.

BB: Миналата година издаде за испанския Melting Pot RecordingsКак стигна до това ниво? Все пак това не е малък лейбъл.
TD: 
До това ниво стигнах с труд , постоянство и хъс. През годините издавах Free издания към малки лейбъли ,докато постепенно натрупах опит и започнах да издавам и платени.Например „Grand Theft Аudio UK” и Deafmuted rec. Czech Republic “.

BB: Какво да очакваме от теб за в бъдеще? Подготвил ли си нови тракове?
TD: 
Очаквайте ,надявам се, много издания и участия! Нови тракове има! Има и нови проекти. Времето ще покаже кога и къде ще бъдат реализирани под формата на издания.

BB: Ти си един от създателите на Warfare Recordings.  Миналата година направихте launch party с InsomКога да очакваме първите релийзи от лейбъла?
TD: 
Демо версии на първите издания очаквайте съвсем скоро! До излизането им на бял свят обаче ще трябва да изчакате още известно време. От Warfare Recordings занапред очаквайте висококачествени издания и интересни събития!

BB: Беше се позагубил малко от сцената. Доста рядко имаше участия. За тази година вече те видяхме на няколко места. Мислиш ли да имаш по-чести участия занапред?
TD: 
Вярно е, че се бях позагубил. Истината е, че от самото начало една от причините да започна с продукцията беше желанието за участия. Имам много особен вкус спрямо подбора на музика и мисля ,че имам какво да покажа. Голямо ДА  относно желанието ми за по-чести участия занапред! Който има желание нека ме покани:)

BB: Ако имаш възможност, на кой фест в световен мащаб би пускал с удоволствие?
TD: 
Ами общо взето на всеки! Но българската публика ми е най-любима! Избирам „Spirit of Burgas”! Пускал съм веднъж b2b с Faithискам пак!

BB: С кой артист би направил b2b?
TD: 
B2b бих направил с всеки “Neurofunk агент ! Последно се уговорихме това да се случи със Smartech  от Future Sounds Of Sofia“. Ще видим кога и къде ще бъде реализирана идеята. Но като цяло всеки имащ желание за b2b с мен ще бъде уважен!

BB: Какви тракове си подбрал за сета? 
TD: 
Сета ми е Live откъс от последното ми участие на Digital storm for Transform / Sketches Траковете са каквито ги обичам.Най общо казано са дело на имена като Dabs, BSE, Future Signal, State of Mind, Neonlight, Audio и други.​ Малко произволно ги миксирах но какво пък.:) 

BB: Ако беше супергерой, каква щеше да е тайната ти сила?
TD: 
Например да владея всякакъв вид изкуство!

BB: Благодаря за отделеното време! Пожелай нещо на читателите!
TD: 
От сърце пожелавам на всички да бъдат живи, здрави и добри! Останалото ще се нареди! Нека да прoдължават разумно да се наслаждават на музиката която харесват! И не на последно място да четат Bass Blog редовно! Поздрави!

******************************
******************************

MIX:

Следващите миксове идват съвсем скоро. Програмата е наредена до №23. Предстоят страховити неща!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар