Bass Blog Mix #16: Интервю cъс SEC7OR [Великденско издание]


Следващият микс на Bass Blog /by DutZie/ е дело на SEC7OR. По този начин варненското течение от сета на Marski продължава и в тазседмичното издание.

Sec7or е един от най-популярните варненски DnB  DJ. Той е един от най-дейните артисти на североизточната музикална сцена в България. Неговата звезда изгря през 2014-та година, когато Калоян спечели Mix Contest-a на HMSU и взе участи е 14-тото издание на Broken Balkanz. Сетът на SEC7OR откри планинската част на именития Open Air (заради лошите услови, първата вечер бе проведена на закрито във 4km Party Center).

По този начин SEC7OR стана известен в цяла България. Последваха редица сетове и podcast-и за различни организации, с които Калоян представи на широката аудитория своя уникален стил на миксиране. В арсенала на SEC7OR място заемат голям диапазон от стилове. Запазена марка на артиста са уникалните смесвания, в които доста често участват дори над 3 трака (слушал съм сет, в който за 2 минути траковете бяха 5).

Можете да проследите творчеството на SEC7OR на следните сайтове:


В следващите редове можете да прочетете интервюто на Bass Blog /by DutZie/ със SEC7OR. В него той говори за началото на кариерата си, за своите проекти, за сцената във Варна и други интересни теми.

********************************
********************************

Interview:


Bass Blog [BB]: Здравей! Представи се с няколко думи!
SEC7OR [S]: Здравей, Казвам се Калоян, на 24 години съм, роден съм и живея в град Варна. Псевдонима ми е SEC7OR – избрах го доста преди да започна да се занимавам с музика и така си остана. Идва от Sektorчервеният робот от играта Mortal Kombat :D Обичам бас музиката, вкусната храна и филмите на тема научна фантастика (с големи роботи, космически кораби, супер герои, лазери и изобщо много pew pew pew).

BB: 
Откога слушаш DnB? Кои са любимите ти артисти?
S: 
Мисля, че слушам DnB от лятото на 2007 година, като всичко започна доста несериозно и случайно. На един диск с музика, подготвен за едно домашно парти, имаше и някакъв mixtape с DnB парчета, в който траковете бяха без имена. До този момент не бях чувал нищо подобно. Истинската зарибявка обаче дойде, когато отидох на първото си DnB парти през март месец  2010 година – името му беше ДРЪМ И БАСС РЕМОНТ, а организаторите бяха момчетата, с които щях да се забъркам малко по-късно – BassWarriorsСлед това парти започнах да се интересувам доста сериозно от тази музика.
За любими артисти от този стил бих посочил Sub Focus, Calyx & TeeBee, Break, Culture ShockTC, Phace & Misantrop, новата генерация артисти на RAM и не на последно място L 33 – този младеж тепърва започва кариерата си! Любими DJ-и: Andy C и Skism

BB: Откога се занимаваш с миксиране на DnB?
S: 
Някъде между пролетта и лятото на 2010 година, изтеглих първото си пиратско копие на Virtual DJ и започнах да осмислям как точно работи процеса на смесване на парчетата. Имаше и много слушане с разбиране и анализиране на миксове на големи имена от сцената, разбира се – не става само с пускане, трябва и акъл :D (серията oт миксове на Andy C, Nightlifeе прекрасен учебник по този предмет). Първото ми официално участие на събитие беше в края на 2012 година – тогава и за първи път пусках на голяма клубна система, в началото е доста страшничко. Последвалите участия в събитията на варненския клуб TSUNAMI бяха жизненоважни за прогреса ми.

BB: Продуцираш ли?
S: 
Преди малко повече от година започнах да се занимавам и с продуциране – собствената продукция днес е почти задължителен елемент от облика на един DJ като пълноценен артист. Някъде по-средата на микса ми за блога може да чуете и едно авторско парче :P

BB: Занимаваш ли се със други стилове, освен DnB?
S: 
Обичам от време на време да разнообразявам сетовете си и с музика която не е DnB.
Всяка кретения с която можеш да се разминеш безнаказано по време на парти носи бонус точки ако усмихне хората – било то някое и друго трапче, bootleg на Nirvana или някой от по-тежките стилове като шранц или хардтехно, например. Някъде из интернет пространството имам 1-2 доста динамични микса които далеч не са стриктно DnB – в тях можете да чуете стилове като trap, moombahton, house, electro, dubstep, grime,techno и други които не мога да определя стилово :D Go and checkem ou:P

BB: Ти си от Варна. Bass Blog имаше сет от Варна вече. И един от Бяла. Сцената в североизточна България явно е доста силна?
S: 
Бих казал че по-скоро е на приливи и отливи, хехе. В годините в които започнах да се зарибявам беше доста силна – имаше големи събития със международни гости (Ragga Twins, Psychofreud, Zardonic, Numa Crew, Disphonia). Напоследък се забелязва спад на посещаемостта на събитията, липсват и сериозни промоутъри, които да закачат нова аудитория.

BB: Част си от BassWarriorsКажи малко повече за организацията!
S: 
На първо място BassWarriors са причината изобщо да се занимавам с тази музика. Участие в crew-то през годините имат Monk, Mindspin, Da6eto, Bradata, Virus InethicDubdoerкакто и други, които не се занимават пряко с музика, но са помогнали не по-малко за постиженията на екипа. Имаше един период в който crew-то участваше в организацията на повечето сериозни събития на изток. Освен във Варна, сериозни BassWarriors партита се провеждат и на територията на гр. Добрич (където между другото публиката е страхотна!) В момента в който се присъединих вече излъчвахме и първото ефирно радио предаване което беше изцяло на тема бас музика (поне по наши сведения, в един момент имаше някакви спорове по  този въпрос). Името му беше Drum Bassment и можеше да бъде намерено ежеседмично на честотите на Alpha Radio. Едно от най-големите постижения на предавaнето беше излъчването на guest mix на Netsky! Към момента не сме много активни, но организираме 2-3 събития годишнокато всички са епични. Сега покрай Bеликденските празници пуснахме и модна линия :P

BB: Миналата година спечели Mix Contest-a за Broken BalkanzКакви са впечатленията ти от фестивала?
S: 
Най-голямото събитие от този тип наоколо. Точка. Пожелавам на организацията на HMSU да продължава да го провежда и занапред! Иначе, за първи път имах възможността да пускам на система от този мащаб, което си беше ценен опит. Също така ми се стори, че TC отнесе много незаслужен хейт за това, че се осмели да пуска трап в 4км :D Според мен точно той беше с най-интересно представяне от целия фестивал. 

BB: Ще се пробваш ли тази година?
S: 
Да спечеля този конкурс беше една от началните ми цели когато започнах да се занимавам с DnB. Сега, тя вече е изпълнена и както казва Кубрат Пулев – продължаваме напред!

BB: Какви са плановете ти занапред? Големи участия? Релийзи?
S: 
Смятам да обръщам все повече внимание на собствената си продукция, така че – релийзи. А с тях идват и големите участия ;)

BB: Ако имаш възможност на кое събитие или фестивал би искал да пускаш?
S: 
Arcadia, Glastonbury. Сцената представлява огромен паяк робот, който бълва огън :D EPIC!

BB: С кой артист би искал да направиш b2b сесия?
S: 
TC, Konspirator.

BB: Какви тракове си подбрал за сета?
S: 
Някои от любимите ми парчета от последните 2-3 месеца със сериозно присъствие на Ram Records (за добро или lo6o). Плюс едно по-старичко и както вече споменах по-горе, едно авторско. Микса е записан на въпросните супер гадни плейъри от интрото :D

BB: Ако беше супергерой, какви щяха да са специалните ти сили?
S: 
Четене на мисли, телепатия.

BB: Благодаря за сета и за отделеното време! Пожелай нещо на читателите!
S: 
Пожелавам им повече бас в живота и приятно слушане :)


********************************
********************************

Mix:


С този Микс Bass Blog /by Dutzie/ ви пожелава щастливо посрещане на Великденските празници! Бъдете живи и здрави и нека музиката ви води!

Следващите Миксове на Bass Blog ще бъдат публикувани съвсем скоро.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар