Bass Blog Mix #15: Интервю c Marski


В този топъл и слънчев пролетен ден по-меланхоличните от нас започват да си мечтаят за морето, плажа и позитивните емоции на дългата лятна почивка. Bass Blog /by DutZie/ няма специални сили да промени сезоните, все пак сме пролет и то едва от няколко дни. Въпреки всичко платформата ще дари на читателите си лек морски бриз, мирис на водорасли и позитивни емоции чрез своя нов сет. А хората с по-развита фантазия могат да усетят и скърцането на соления пясък между зъбите си.

Автор на Bass Blog Mix #15 е варненският новоизгряващ артист Marski. DJ-ят от скоро се захвана сериозно с миксиране на DnB тракове, като показва афинитет към малко по-непознатият за българската публика стил Liquid Funk. За момента изявите на артиста са съсредоточени главно във Варна, въпреки, че през февруари имахме възможност да го чуем в столичния клуб Maze.

Насладете се на интервюто ми с Marski и чуйте разнообразния му микс! Има доста интересни неща за очите и ушите ви.

********************************
********************************


Interview

Bass Blog [BB]:  Здравей! Представи се с няколко думи!
Marsky [M]: Здрасти! Казвам се Марин, но всички приятели и познати ме наричат Марски, това беше нещо съкратено от марсиянски, марински...

BB: Откога слушаш DnB? Какво те запали в началото?
M: Преди доста време слушах разни днб неща, но изведнъж спрях и не бях слушал с години, допреди 4-5 години, постепенно започнах да слушам все повече и повече, което наистина ми отвори музикалния апетит много и от тогава не спирам.

BB: Откога се занимаваш с миксирае на DnB? Кои са любимите ти артисти?
M: 
С миксиране на ДнБ започнах леко на шега и леко любителски, но разбрах, че схващам основните принципи и започнах да се уча повече и повече през зимата на 2013г – съвсем съвсем скоро хаха. Любими ДнБ артисти... хм... в тази вселена на ДнБ музиката е трудно човек да отдели само няколко, но имам някои доста любими, начело с небезизвестният българин Funkware, други имена са Lenzman, High Contrast, Circa, Blu Mar Ten, EZ Rollers… спирам до тук за да не се отплесна :D

BB: Продуцираш ли?
M: 
Все още се уча, макар и да знам много неща за подредбата на хармонии и т.н. Имам множество проектчета, които се надявам скоро да мога да осъществя с помощта на няколко колаборации.

BB:  Членуваш ли в някоя организация? Разкажи повече за нея.
M: 
Единствената, в която членувам като организация е организацията със спортни активности и музикални събития – Play for Killили накратко P4K. Тя е основана от двама мои приятели, с единият от които започнахме да се учим заедно да пускаме ДнБ.

BB: Ти се занимаваш доста с Liquid Funk. Този стил не е много популярен в България? Как достигна до теб и те вдъхнови?
M: 
Този стил достигна доста случайно до ушите ми, бях слушал вече liquid drum and bass докато не чух по-богатото звучене на liquid funk-a. Мисля, че най-много до мен се доближи, естествено Funkware, който не спира с продуцирането на liquid funk тракове. Този стил е доста недооценен от страна на българската публика, но на запад знам, че този тип партита са доста посещаеми и стилът музика се слуша много.

BB: Как се развива Liquid Funk сцената в световен мащаб в момента?
M: 
Както казах, този стил, мисля, добре се развива на запад, където хората имат повече култура на слушане. Добавянето на множество живи инструменти в 1 трак го прави много богато звучащ и наситен, което е eargasm за меломаните :)

BB: Виждаш ли добро бъдеще за Liquid Funk-a в България? 
M: В България liquid funk сцена... не знам дали изобщо има точно такава, надявам се някой ден да има повече публика, защото този стил заслужава внимание.

BB: Освен Liquid Funk и мелодичен DnB, имаш ли предпочитания към други музикални стилове?
M: 
Слушам всякакъв вид ДнБ, не се ограничавам до лекото и мелодично звучене, слушам си и доста neurofunk, jump up и т.н. – те са много хубави стилове. Като цяло ДнБ обединява много неща – от джаз до техно. Аз съм и музикант, свиря на барабани в 3 банди, като и в 3-те участвам активно в аранжиране и идеи с композиране, не се спирам на едно място :D Всеки стил музика си има много хубави и, съответно – гадни неща.

BB: Ти си от Варна. Организират ли се чести DnB партита в твоя град?
M: 
Сравнително рядко, с няколко човека сме по-активни и искаме повече такива мероприятия, защото хора, които слушат ДнБ има доста, те просто не ходят на партита, което е жалко.

BB: Наскоро имахте парти в София (East Reggae Bass Attack). Ще участвате ли отново скоро в столицата? 
M: 
Скоро, може би на есен и то с някои местни бандюги.

BB: Ако имаш възможност на кое събитие или фестивал би искал да пускаш?
M: 
Ако имам възможност ... бих пускал с удоволствие заедно с future sound of sofia, или liquidizerа да не говорим за някое яко hmsu парти!

BB: С кой артист би искал да направиш b2b сесия?
M: 
Един от много любимите ми dj-и е Sec7orкойто ме е и учил да пускам на cd плеъри. С него бих се разцепил с огромен кеф на b2b сесия.

BB: Какви тракове си подбрал за сета?
M: 
Както всеки път -   най-разнообразни, има много Liquid , но основно liquid funk, има някои по-стари, някои съвсем пресни (от снощи буквално хаха) и така. Не мога да се огранича с точно 1 стил.

BB: Ако беше супергерой, какви щяха да са специалните ти сили?
M: 
Специалните ми сили щяха да бъдат ...хм.. затваряне на цялата 25 годишна БГ система в затвора, честно казано...

BB: Благодаря за сета и за отделеното време! Пожелай нещо на читателите!
M: 
И аз благодаря за поканата, винаги и по всяко време гледам да откликвам на такива.
На хората, които четат този блог пожелавам да не спират да слушат хубава музика и да стават все по-многобройни и по-многобройни. До скоро !
********************************
********************************

MIX:


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар