Temà Music Club. Селско поведение зад лъскава фасада


В началото на месеца HMSU организираха поредната си Локалка - Басс Кошер. Водещата DnB организация бе решила да разнообрази локациите на своите събития и за целта бе избрала столичният клуб Tema.

Въпросната Tema е хубав клуб. Намира се в центъра на София и достъпът до него е лесен. Заведението е добре обзаведено, разполага с гардероб, два бара, удобна тоалетна. Всичко необходимо за една страхотна вечер. Озвучаването също е на ниво. Компромисно като мощност (разглези ни този Clear Sound), но доста чисто. Осветлението - перфектно. Климатизацията - средна работа. Може и по-добре, но все пак я има.

Дотук добре. Даже перфектно. Явно в клуба са вложени доста пари и се предполага, че ще предложи качество на обслужването. Но не би!

Още от входа ви посрещат селски гаменчета, играещи ролята на охрана, които по поведението си показват, че са прекалили със стероидите и Red Bull-a. Много забавно им стана, когато късо подстригано момиче си даде Личната карта, с желанието да влезе в клуба. "Еееее, скивай бе! Т'ва било момиче!". Ми момиче е, и може да си изглежда както си иска. Но явно според охраната на клуба, клиентите трябва да изискват одобрението им. Ми да, в чалготека, решила да разнообразява маанетата с електронна музика, освен кифли с дамски чантички и къси поли, друго не се очаква. Изненада за пилешкия мозък на охраната, че влизат и различни хора в заведението.

ОК, на тези селски типове ще се върнем по-късно. Вече сме влезли в клуба. Там ни посреща усмихнато момиче с въпроса "Искате ли нещо за пиене?". Уау! Какво внимание! В последствие обаче това момиче не е толкова усмихнато. При откази да се вземе питие от бара, двете млади дами се обръщаха към клиентите с изрази от сорта "Ако не консумираш, охраната ще те изгони.". Ясно! На управителите на заведението ще кажа, че когато е платен вход, даващ достъп, консумацията вътре не е задължителна.

Все пак, на парти сме. Трябва да се пият течности. ОК! Водичка - 3 лева. За тази цена получаваш 330 ml. Бирата също е с такъв грамаж и варира между 5 и 7 лева (стандартните марки). За твърдото - не ми се мисли! На следващия ден пътувах за Банско за Horizon Festival, такива цени там нямаше!

След това идва следващия фарс. Когато решиш, че няма смисъл да даваш по левче за 100 ml вода, решаваш, че можеш да си напълниш шишенцето в тоалетната. Да, ама не! Там на пост е някой от пребозилите със стероиди охранители и с категоричното си селско поведение, ти забранява да си пълниш шишето.

Да, консумацията в заведението е важна. Това е факт! Но ако заведението има желанието да печели от консумация, трябва да обърне внимание на цените си. Йорданка Полеганова (интересна фамилия), управител на клуба, в социалните мрежи заяви, че 10 години е живяла в чужбина и знае как се държи клуб. Искам да попитам въпросната дама, като е живяла в чужбина и е посещавала партита, къде е видяла надценка на питиетата? Навсякъде в Западна Европа цените в клуба са близки или същите до тези в магазинната мрежа. В България свикнахме на надценка, ама това в Tema ... не е нормално.

Когато неправилно задължаваш хората да ползват твоя услуга (в случая бар), трябва да направиш услугата достъпна и атрактивна. А не с гестаповски мерки да принуждаваш да се изпълняват елементарни правила. Друг е факта, че ако не си взимаш напитки от бара, а от "вежливите" сервитьорки, ресто не бива да очакваш. Така една водичка може да ти излезе 10 лева или повече. Друга тъпотия е, че на излизане от клуба, трябва да оставиш напитката си при охраната. Ако пропуснеш този факт, водата ти се разбива в земята. "Внесал си я отвънка!" е обяснението на малоумния гард. Ама къде "навънка" се продава 330 ml вода??? В бебешките магазини? Е да, ама те вечер не работят.

Прекрасно обслужване, нормални цени и вежлив персонал. Да, ама хич. Нормално всеки човек реши да си изкаже негативите спрямо клуба (а те бяха много) във Facebook. Там мадам Йорданка Големанова избухна със следните неграмотни и обидни изказвания:


След грамотните си изказвания, дамата дори показа умения по правопис:


Суперготината охрана всъщност направи опит за изнасилване върху своя клиентка. Страхотно поведение, отговарящо на централен софийски клуб. Не знам какво е работила г-жа/г-ца Полеганова в чужбина (спортувала е активно, разбра се), но не знам в коя страна такова поведение на персонала е адекватно (или "edekvatno").

След скандала, последвал грозното събитие, от заведението обявиха, че спорещият е пиян и дрогиран и не знае какво прави. Същият този спорещ с охраната човек е организатор на събитието, но явно в този клуб не се чувстват длъжни да показват уважение към този факт.

Въпросната "edekvatna" охрана е натрупала доста жалби в I РПУ. Явно не са малко случаите, в които са превишавали правомощията си и са нарушавали целостта на лични документи. Но въпреки това, клубът не върши нищо по въпроса.

Именно за това, аз няма как да вляза отново в този клуб, както и в никой от тази верига (ако въобще има верига). Ако искам селско поведение и малоумни правила, ще ида в селска дискотека. Както виждате, не съм се засилил. Ако искам високи цени, ще ида в изискано заведение, защото мога да си го позволя (както и голяма част от присъствалите на партито). Но отново в Tema, НИКОГА!

За финал, тази селска дискотека в Централна София продължава да организира партита с електронна музика, с цел да разнообрази имиджа си на чалготека. Въпреки отношението си към феновете на електронната музика ("90% narkozavisimi"), въпреки абсурдното си поведение, клубът е решил да стъпи на "електронна почва".

И сега как да отговоря на въпроса на приятелите ми "Как е клуба и да ходя ли на парти?" с позитивен отговор? Ако искате да ви бутат, тормозят, да ви унищожат личните документи, да ви задължават да правите неща, въпреки, че сте ПЛАТИЛИ ВХОД, идете! Ако желаете и вас да заключат в тоалетните и да се опитат да ви изнасилят, идете.

Но ако имате себеуважение, не стъпвайте в този клуб! Не си заслужава! Пък така и така в клуба не сте желани. То нека си има електронни партита, но е хубаво на тях да ходи елита на обществото, не някакви ... като нас!

Апел към организаторите: Хора, ако по някакъв начин сте подведени да организирате своето парти в Tema, не се наемайте! Резултатът ще е пълен с негативи и скандали. В клуба няма да уважават нито Вас като организатор, нито артистите Ви като артисти, нито пък феновете Ви ще получат човешко отношение. Няма смисъл от главоболията!

Казвам това, понеже след популяризирането на тази статия, Bass Blog получи много негативни отзиви от най-различни и независими един от друг организатори, които са били подведени да направят партитата си в този клуб. Явно отвратителното отношение на персонала не е било единичен случай за партито на HMSU, а е резултат на перманентно изтъкване на някаква несъществуваща класа от персонала на Tema.

И за финал трябва да завърша с нещо позитивно. Ми добре - усмихнат емотикон:

:)
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар