Silent City - Енергия (Албум промо)


Ямболските хип-хоп тинани Silent City избухват със своя нов албум "Енергия". Изданието излиза от XPRSN Studio и съдържа цели 12 трака. В живите си участия дуото разделя изявите си на две части - "класическа" (с по-леки парчета) и "енергична" (с по-тежки изпълнения). Такова разделяне се получава и в албума, който условно има две части: Ден и Нощ.

В състава на Silent City влизат двама дългогодишни приятели: Николай Георгиев - Masurski и Адриан Дончев - Rimo. Стилът им се отличава с бърз, енергичен и ясен флоу, чрез който артистите засягат социално значими теми. В римите на Silent City няма излишно за хип-хопа съдържание. Всичките им текстове са изящно изпипани и спазват всички изисквания за стихотворна стъпка и ритмичност.

Енергия съдържа 12 страхотни хип-хоп трака. В първата част се съдържат няколко по-лирични парчета с по-малко агресивна тематика. Втората част (Нощ) е далеч по-ударна и мощна. По-голямата част от бийтовете е дело на Rimo. Silent City са решили да "модернизират" хип-хоп звученето си с класическа плътна басс-линия, която обаче е украсена с доста перкусии, инструментални и дигитални въведения. На места дори звученето се доближава до Trap музиката, но това е в нормални е ненатрапващи се граници.

Участие в албума взимат Дени Симеонова и Павел Кожухаров (Smo) и бийтмейкърите Skul и Digital Nottitc. За Енергия Silent City споделят: 

Повечето песни са направени, за да се изпълняват на живо, затова и кръстихме албума „ЕНЕРГИЯ“. Заради енергията от взаимодействието между хората пред и на сцената, която ни вдъхновява и зарежда. Заради магията, която се случва само там. Заради онзи заряд във въздуха, онова усещане, което можеш да изпиташ само на концерт, независимо дали си артист или част от публиката.
Албумът символизира борбата ни с шаблона в музиката в днешно време и превръщането на изкуството в излишество. Всички правят бизнес, после музика, затова подаряваме албума безплатно!
Всички пускат продукция според сезона и търсенето, затова ние го пускаме когато искаме! 
Всички залагат на лесното и простотията, затова песните ни са стилни и стойностни и докато всеки се опитва да прави безопасна музика, нашият звук ще те вдигне във въздуха!
Албумът е пуснат за свободно сваляне в сайта на XPRSN. Можете да чуете траковете в YouTube.

С това свое издание Silent City показаха любовта си към качествения хип-хоп. Интересни бийтове и брутални лирики, поднесени с труднодостижимия високоскоростен речетатив на двамата артисти. Несъмнено това е един от най-добрите хип-хоп албуми, излизали някога в България. В текстовете няма излишна за рап културата тематика. Наблегнато е върху ежедневието на артистите взаимоотношенията между обикновените хора в моментната българска действителност.
Всеки може да разпознае себе си в някой от траковете.

Със сигурност албумът не е предназначен за широката публика. Въпреки, че е пуснат в свободно разпространение, съдържанието му не е за всеки. За да разберете тематиката, трябва да вникнете в нея, а както знаем, в страната е популярна елементарната музика, която не предизвиква емоции у хората. Е, този албум не е такъв. Слуша се с ушите и се възприема с главата, за да остане за дълго време в съзнанието на слушателя.

Брутална лирика, поднесена върху разчупени и интересни бийтове. Страхотна продукция!

ЕНЕРГИЯ!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар