Gabbafreakz B-Day Bash w/ Noisekick - Review // Interview с Shano DJ


В края на месец февруари Gabbafreakz станаха на 9 години. За да отпразнуват Рождения си ден, от организацията бяха сътворили брутално парти. Огромен брой български артисти се качиха на сцената в малката зала на Party Center 4km и показаха най-доброто от своята селекция.

Огромен интерес предизвика големият гост, който бяха поканили Gabbafreakz. "Най-бързият от най-бързите" - Noisekick, бе хедлайнер на събитието. И имаше защо! Холандският двуметров гигант направи час и половина live сет, в който включи огромна част от големите си terror хитове. Екипиран с една от множеството си сценични маски, Noisekick показа защо е един от най-уважаваните артисти на холандската сцена.

Да, Noisekick беше голям, но не българските артисти не му отстъпиха по нищо. Да, може би траковете на госта бяха доста по-изпипани, но повечето родни артисти също показаха добри продуцентски умения и раздвижиха обстановката с авторски парчета.

Естествено, най-голям фурор направиха Shano DJ и Mokushi & SML. "Президента" за пръв път от много време не беше закриващ в програмата, тъй като frenchcore-a беше част от леките стилове за вечерта. Високо оценени бяха сетовете на Nikola Marinov, Source & Gabber Van Dahl и Redish. Брутален финал сътвориха Cuntroller и Scumbo, a останалите артисти в програмата бяха на върха на възможностите си (което е много).

Публиката. Тя беше разноцветна и доста активна. Да, залата не се напълни, но в случая качеството на феновете бе доминиращо над количеството. Всички много се забавляваха, а голям брой от почитателите останаха активни до финалните сетове.

Накратко: партито беше супер!

Според мен това беше апел към организаторите на Hardcore сцената, че в България е време да се обърне внимание на гости, които не са част от mainstream сцената. Далеч "по-гръмките" имена на дамите през миналата година, също не запълниха залите и оставиха празни места, а по-големият брой почитатели беше за сметка на тийнейджъри, които и без това не знаят за какво става въпрос.

В следващите редове ще поговоря с един от основателите на Gabbafreakz. Високоуважаваният Shano DJ ще отговаря на въпросите на Bass Blog /by DutZie/ и ще обясни неща за организацията, за Рождения ден и за хардкор сцената в България. Приятно четене:

Interview w/ Gabbafreakz

Bass Blog [BB]: Gabbafreakz скоро празнувaха Рожден ден. Организацията стана на 9 години.
Как започна всичко?


Shano (Gabbafreakz) [SG]: Всъшност всичко започна някъде през 2004-та в един irc чат канал (#gabber). По това време хардкор партитата бяха изключителна рядкост, а на малкото които се случваха благодарение на DJ Yemo, хардкор пускаше единственно DaRkGaBBer. Това нас никак не ни беше достатъчно и решихме, че е време да създадем организация, която да популяризира хардкор музиката в България. През последвалата година успяхме да съберем достатъчно кадърни DJ, които да подкрепят каузата и така се стигна до първото парти организирано от Gabbafreakz в началото на 2006-та година. Това парти считаме и за рожденото на крюто.

BB: Какви бяха целите на организацията, когато се създаде?

SG: Основно популяризиране и развитие на хардкор/габба музиката в България. Естествено всички стилове произлезли от там също. В крайна сметка излезна, че истинската ни цел е да се забавляваме, слушайки любимата си музика в компанията на готини хора.

BB: Кои са членовете на Gabbafreakz в момента?

SG: Винаги сме били 10-15 човека готови на всичко за да стане едно парти достатъчно забавно за всички присъстващи. Доста от хората не са DJ и не мисля, че е нужно да се споменават поименно. В случая ние не сме индивидуални личности, ние сме Gabbafreakz.

BB: Какво послание искате да дадете на феновете?

SG: Да се забавляват както им харесва, ако искат да се обичат, но в никакъв случай да не се мразят!

BB: Какви са ви плановете за в бъдеще?

SG: Рядко правим планове Но определено имаме желание да поканим всеки DJ, който харесваме, да свири поне веднъж в България.

BB: Работите ли с други организации в България?

SG: До сега не сме отказали колаборация. Били сме съорганизатори на доста партита на открито и закрито. Много лесно е да ни “пуснеш мухата”. Така че - определено да.

BB: Как виждате българската Hardcore сцена в момента?

SG: Определено е в подем, особено през изминалите 2 години. Много партита, много чуждестранни гости (гостенки предимно). Което е изключително радостно за нас, тъй като ние пък бяхме в застой през това време.

BB: Поканихте Noisekick на 28-ми февруари. Защо се спряхте на него като гост?

SG: Noisekick е може би едно от първите имена, което сме споменавали, още по времето когато даже и не бяхме организирали парти с чуждестранен гост. DJ с повече от 20 години опит на сцената, с уникален стил и визия. Определено DJ, който ще зарадва както по-старите така и младите ни фенове.

BB: Колко време беше Noisekick на сцената? Какво представи в стилово отношение?

SG: Live act-а на Noisekick продължи час и половина. В стилово отношение предимно терор!


BB: Кои български DJ Участваха в събитието? Защо избрахте тях?

SG: Поканихме някои от любимите си български DJ, естествено взимайки под внимание и стиловата ориентация на партито. Ще чуем Mokushi, kanalen_pluh, sm1rt, Cuntroller, Scumbo

BB: Ще има ли още грандиозни партита от Gabbafreakz за в бъдеще?

SG: Разбира се! Нашите винаги са грандиозни..

BB: Кои артисти бихте искали да поканите?

SG: Определено всички, чиято музика харесваме.

Очаквайте при първа възможност интервю с госта на събитието - Noisekick! Всички бъдещи по-интересни Hardcore и Gabbafreakz събития ще бъдат отразени в Bass Blog /by DutZie/. Оглеждайте се и за нови сетове! След Liquid Funk от Marski, ще дойде и поредната доза брейк и спийдкор.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

1 comments :