Ethno 'N' Bass (Оратница + High Roll) @ Maze (30.04, 22:00)

Билети: ТУК
На 30-ти април в столичният клуб Maze ще се проведе едно интересно събитие. На сцената на клуба ще излязат две високоуважавани музикални формации. Етно фюжън проекта Оратница и Drum and Bass дуото High Roll ще бъдат под светлините на прожекторите. Всички са добре дошли да видят тази феноменална колаборация между водещите в своето музикално направление формации.

Причината за това събиране е ремиксът, който направиха High Roll върху парчето на Оратница "Желкя". В него можете да чуете както автентичните музикални инструменти на групата, така и изчистените и динамични басс линии на двамата продуценти. Preview на ремикса можете да намерите в SoundCloud:

Oратница - Желкя (High Roll Remix) - Cut 

Двете формации вече са излизали на една сцена. На миналогодишния Drum and Jazz в клуб Blender, Оратница и High Roll бяха част от феноменалния списък с артисти и показаха своите трудно достижими умения пред огромната разнородна публика.

Оратница представлява Етно Фюжън квартет, популяризиращ българската народна музика. За целта групата използва традиционни музикални мотиви (ритми и вокали) и инструменти (тъпан, кавал), но добавя и футуристични елементи като кахон (ударен музикален инструмент) и джиджериду (духов басов музикален инструмент). Групата пречупва народната музика през своя собствена призма, като включва в изпълненията си акустични DnB и Dubstep вметки и хип-хоп изпълнения. Като част от Fusion Embassy музикантите от Оратница са участвали на огромен брой фестивали и музикални събития и са добре познати на голяма част от мелоаните в страната.

В състава на квартета влизат Петър Йорданов - Buny (тъпан, кахoн); Георги Маринов - Хорхе (Джиджериду); Християн Георгиев (кавал, вокали) и Иван Господинов - Попа (вокали).

High Roll са небезизвестните Димо Пангелов (Mocks) и Мартин Попов (Konspirator). Двамата артисти са част от елита на българския Drum and Bass. Двамата артисти са сред основните градивни единици на мощната организация HMSU. От няколко години насам High Roll са част от легендарният британски лейбъл Formation Records, за който имат две индивидуални издания (It's You EP и Roots Sound EP), както и участия във всички сборни компилации.

Към събитието се присъединява и любителя на фюжън и дъб звученето DJ Invoke. Той е основател и участник в множество музикални проекти и винаги е подготвен с добра селекция от танцувална музика. В неговите сетове не е важно темпото, колкото енергията и настроението на парчетата.

Началният час на събитието е 22:00. Билетите вече са в продажба в сайта на Fusion Embassy.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар