Bass Blog Mix #13: Интервю с Metastasys


Рубриката Bass Blog Mix се завръща към Drum and Bass звученето чрез новия сет на Metastasys, който е част от младото поколение DnB артисти. Роден през 1991-ва година, Марио започва да се занимава с любимата музика още от тийнейджърските си години. До момента Metastasys е участвал на редица партита, като навсякъде е показвал емблематичния за него стил.

Metastasys обича да изненадва своите фенове. В селекцията на артиста попадат голям брой Neurofunk парчета, които успешно се комбинират с Hard Bass тракове. Вариациите в стилово отношение изобщо не пречат на чистотата и динамиката на микса и Марио неведнъж е доказвал, че е майстор в смесването на различни DnB течения.


Специално за Bass Blog /by DutZie/ Metastasys е сътворил едночасов микс. Преди да се насладите на музикалното произведение, можете да прочетете краткото интервю, което направих с артиста.

**************************************
**************************************

Interview

Bass Blog [BB]: Здравей! Представи се с няколко думи!
Metastasys [M]: Привет.  Казвам се Марио. За мен - онзи дългия.

BB: Откога се занимаваш с DnB? Какво те запали?
M: С дръм енд бейс се занимавам от около 6 години. Запали ме един приятел, който ми показа Reason 3. Тогава адски много ме изкефиха всички кабели и самия “аналогов“ интерфейс.

BB: Кои ти бяха идолите в началото? Кои са сега?
M: Слушам изключително разнообразна музика- jazz, funk, hip hop, trap, ambient, но понеже е бас блог ще кажа за дръм енд бейс-а.  В началото слушах доста по-лек дръм  енд бейс(Andy C, Subfocus). По- напред във времето като започнах да се ровя преминах към neurofunk и skullstep (Billain, Mefjus, Kung, Receptor, Donny, Current Value, Limewax) и стигнах до кросбрийда. Общо взето все готини неща. В последната година обаче започнах да слушам и много музика за филми и безспорно Hans Zimmer ми е фаворит. Общо взето, не мога да слушам само един стил или изпълнител. Гледам да има качество и разнообразие.

BB: Продуцираш ли?
M: Продуцирам от 5 години и не съм спирал, но изкарвам за публичното ухо много малка част от продукцията ми. Гледам да гоня определено качество на звук, и не само, и съм си наложил голяма цензура на пусканите от мен неща. Напоследък, за съжаление, правя доста по-малко дръм енд бейс. Занимавам се и с много разнообразни проекти- от около година имам  live ambient/ethno /noise проект с Боян Аврамов и се казва Changing perceptions. За първи път хората ни чуха миналата година на Wake Up. Също с B3do от Словакия правим тракове под псевдонима Platonic Solid от около 2 години. Първите ни 2 трака бяха издадени веднага за Silent conspiracy records. От известно време правя и музика и sound design за реклами. Gotta pay the bills :D

BB: Рядко се появяваш на DnB сцената в последно време. Мислиш ли да увеличиш участията си?
M: До някаква степен не зависи и от мен. Не се бутам чак толкова да пускам и в повечето пъти, когато се появявам, съм организирал събитието или съм помагал за организацията.  Но все пак ако някой реши да ме извика- не отказвам.

BB: Ако имаш възможност на кое парти или фестивал би искал да участваш най-много?
M: Нaвсякъде бих.

BB: С кой артист в световен мащаб с удоволствие би направил –b2b- сесия?
M: Може би Noisia, Receptor, Cooh, Icicle. Много са.

 BB: Миналата година направи доста добър сет за Broken Balkanz Mix Contest-a. Смяташ ли тази година отново да участваш в надпреварата?
M: Радвам се, че е стигнал до някого. А дали ще участвам отново- нагърбил съм се с доста проекти и ако ми остане време- може би да.

BB: Следиш ли новите релийзи? Кое според теб ще бъде DnB откритието за 2015-та година в световен мащаб?
M: Гледам да следя, но в последно време излиза толкова много музика, че няма как да се обърне внимание на всичко. Иначе има един руснак- Cod3x, който може би не за 2015, но до 2 години мисля че ще е в top-а. Също много ме радва факта, че L33 пробива доста здраво на световната сцена.

 BB: Кои са топ 5 на любимите ти тракове за всички времена?
M: Доста труден избор,  но все пак много малка част от любими тракове:

Rufus Thomas - Do The Funky Penguin
Wu tang- the mystery of chessboxin
ODB- Shimmy shimmy ya
Gangstarr- moment of truth
Hans Zimmer – Mountains

 И 5ца от дръм енд бейс-а
                
High ranking- horrorcane
June miller- saus
Noisia- Dust up
Limewax- Jupiter
Current value-tunnel vision (donny_remix)

BB: Ако беше супергреой, каква щеше да е уникалната ти сила?
M: Може би безсмъртие, че за толкова време не може нищо да свърши човек. Ще бачкаш ли, ще учиш ли... :D

BB: Благодаря за отделеното време! Пожелай нещо на читателите!
M: Благодаря и аз. Слушайте качествена музика, мислете, и се тревожете по-малко.

**************************************
**************************************Следващите миксове ще бъдат качени веднага след като бъдат изготвени.

Stay tuned!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!