NRG_D - Friends - Album Promo


Българският реге изпълнител NRG_D издаде своя нов албум "Friends". В изданието се съдържат 7 реге трака на изпълнителя и някои именити гост артисти, както и 7-те им dub версии, дело на Dub Caravan.

Гост изпълнители в албума са българските музиканти Kappa Irie и Irie Bear, както и легендата от Тринидад и Тобаго Curtiz Melody. Зад мастеринга на траковете стои Med Dread, a Dub Caravan са отговорни както за създаването на dub-версиите на парчетата, така и зад миксирането на целия албум.

NRG_D & Kappa Irie позират с копия от диска

Траклист:


1. Creator
2. Wat a ting
3. Mamma
4. Respekt
5. Better Tommorrow
6. BalkanSka
7. Lioness

Албумът може да бъде намерен на CD. Разпространява се от самия автор - NRG_D. Повече информация за цената и начините на разпространение, можете да намерите във facebook страницата на артиста.

Първият сингъл от изданието вече добива огромна популярност в интернет. Клипът на парчето "Wat a Ting" радва все повече реге фенове в YouTube. Идеята на парчето е да покаже действителността в България, където заради манипулации на властта, медицината и фармацевтичната промишленост се пренебрегват далеч по-доказани и традиционни начини за лечение като марихуаната.

Видеото на "Wat a Ting"е първият Ganjah-Reggae клип в България и е насочен изцяло към борбата за легализирането на марихуаната като лечебно средство и нейното декриминализиране. 


Written and Directed – Vasil Tuchkov
Assistant Director – Zornitsa Georgieva
DP – Vasil Tuchkov
Editing – StudioRubik
Color & FX – Mihail Iliev
Cinematic Ambient – Nikolay Kalchev
Produced by Studio Rubik
http://www.studiorubik.com

NRG_D е един от най-обичаните реге изпълнители в страната. Той може да бъде видян и чут на почти всички малки и големи реге партита навсякъде в страната.

Кариерата на изпълнителя започва през 2005-та година, когато той написва първата си песен. Оттогава насам NRG_D е основна част от реге сцената в България. Заедно с групата си - GangJah Army Band, участват на всякакви мероприятия в страната. Освен Ganjah Reggae и автентични ямайски ритми, бандата се е специализирала и в акустичния Jungle DnB и редовно радва почитателите на този стил с интензивните си изпълнения.

NRG_D е участвал в редица успешни колаборации с най-добрите реге музиканти в страната: Sen I, Jahmmi Youth, Kappa Irie, Zafayah и други. Освен това е озвучавал с римите си тракове на Krivak & Charoday. Огромно впечатление правят и социалните му тракове съвместно с Gerata.

Музиката на изпълнителя е насочена към позитивните и истински ценни неща в живота и е в абсолютен противовес на бетонните джунгли, в които сме се затворили. За щастие посланието на NRG_D и неговите колеги се чува от все повече млади хора в България!

Очаквайте още много Reggae статии в Bass Blog /by DutZie/!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!