Necro @ Fabrica, Fabrica и 6 години Camp Sessions в няколко(стотин) реда


Phat Bride Productions сътвориха нова страхотна вечер с концерта на Necro във Fabrica 126. За пореден път стабилна доза качествен хип-хоп навлезе в организма на присъстващите. Честито! Страхотно парти и страхотна идея!

Necro определено успя да въздейства добре на публиката и тя прие подобаващо изблиците му на сцената (както неговите, така и на антуража му). Изпяти бяха доста стабилни класики и вечни хитове на артиста. За цял час на сцената, американската бригада влуди тълпата, която постоянно припяваше с артистите.

За да стигнем до Necro, се мина през стабилно загряване. Bissolini изпя ... нещо (нищо не чух, нищо не разбрах, но за това след малко). Sofia Finest! Брутални DJ със страховити умения и мощна селекция, с допълващи се взаимно стилове. Страхотни! Но (апел към организаторите) ... писват. Да, тези двама артисти за ако не "задължителни", то със сигурност са наложителни за всяко едно яко парти. Но може би времето им трябва да се редуцира. Phat Bride явно са помислили за това, тъй като за Swollen Members са предвидени доста повече MC-та. Ясно е, че за 10 лева сцената не може да се напълни с рапери,

Пак казвам: Sofia Finest са страхотни артисти! Пълен респект за тях! Но при повече от два часа зад пулта, втръсват. Това не е свързано нито със селекцията, нито с поведението им зад грамофоните. Просто хип-хоп феновете предпочитат някой да "лае" в повечето време.

Мястото - Fabrica 126:

Тук статията ще се обърне на 180 градуса. Не знам каква е причината Phat Bride да изберат тази локация, не ме и интересува. Така са решили, така са направили. Тяхно е партито, те си плащат за място.

Обаче на мен във Fabrica 126 никога не ми е било комфортно. Задушни и непроветрени помещения със съмнителна хигиена (има някаква, но недостатъчна). Липса на вентилация, което е ненужно, заради правилата в клуба. Димна завеса и неприятни миризми. Претъпкани помещения. И т.н.

Звукът! Кое? Такова нещо нямаше! Микрофонии, резонанс, гърмежи, какафония. На Bissolini му разбрах точно 5 думи, а той май пееше на български. А за това не беше виновен артиста. Не беше виновен и озвучителя, понеже той постоянно се опитваше да сътвори нещо от безобразната саунд система.

Но такава си е политиката на Fabrica 126 - да се напълнят залите, да има някакъв оборот. Но от страна на мястото (не мога да го нарека клуб, парти център, това си е помещение, лабиринт от халета) не се получава нищо, освен някаква зала и някакъв бар. Никаква подкрепа за артистите и организаторите и никакво подпомагане на каквато и да е сцена. Във Фабриката по едно и също време може да се чуе рап, DnB, хаус и чалга. Какъв е смисъла от това? Защо този потенциал не се влага в нещо по-градивно (фестивали и прочее)? Но докато в това място само мислят как да запълнят вечерта, аз ще се чудя как да прекарам вечерта там.

Естествено, всеки собственик си решава какво да прави със своя имот. Но и всеки потребител решава дали ще се възползва от предлаганите услуги. От моя гледна точка (като потребител), мен това място не ме привлича с нищо (а съм фен на 4km - не искам палати и червени килими, малко ми трябва, но и това малко го няма във Фабриката).

Следващия път, в който ще стъпя (евентуално) във Fabrica 126 е Digital storm to transform (очаквайте скоро статия и игра за покани!), тъй като там съм привлечен от артисти. Но, nevermore! Или поне докато нещата в тези халета не се променят. Fabrica ще оцелее и без моето "звездно" присъствие, а аз ще оцелея и без "нормалните условия" във Fabrica.

Относно Phat Bride: неведнъж съм казвал, че тази организация прави уникални неща и с удоволствие ще ходя на следващите им партита (ако не са във Fabrica). Относно Sofia Finest - част най-големите хип-хоп DJ в страната! Относно гостите и Bissolini - страховити. Нищожните условия в помещението по нищо не попречиха на готиното парти (вайб си имаше, нищо че нямаше звук).

Следващото значимо парти на Phat Bride ще е визитата на Swollen (там вече има и игра за билети). После идват Outlawz. Следете календара на организацията, предстоят БРУТАЛНИ неща!

Партито във Fabrica приключи в 2 и малко. Което е супер. Петък вечер беше. Имаше избор за продължаване на вечерта. За мен това беше 6-годишният Рожден ден на Camp Sessions:Пристигнах в MixTape 5 в разгара на сета на Ed Solo и видях пълен клуб с екзалтирали фенове. Купона беше на ниво. Даже имаше и разбита глава (негова си работа). Ed ни рзмазваше с 2 часа готин танцувален Jungle сет. Светлините, вентилацията, настроението, ароматизирания въздух ... всичко в MixTape 5 контрастираше със задимената Фабрика.

Всички подскачаха и се веселяха! Стабилен вайб и непрестанен картечен разстрел с най-актуалните DnB тракове!

Ed Solo показа защо е толкова ценен в България и се раздаде пред публиката. Последваха го артистите на Camp Sessions BruhuKickOn и Crash, които продължиха танцувалната екзекуция. Като отскоро активно занимаващ се с DnB Step човек, селекцията им ми се отрази добре! Подскачане и движения и типичното за мен стърчане на едно място (не бях уцелил кецовете). Но партито беше на мах!

Видях свежи хора, запознах се с много интересни типажи. Прекарах си добре!

Някои приятели споменаха, че е имало трап преди Ed Solo и е било "тъпо", но не съм бил там и не мога да коментирам. Аз си избухнах! Танцувален DnB! Не изневериха на стила си (поне от нещата, които чух). Супер парти!

Честит Рожден ден, Camp Sessions! Да сте живи и здрави още дълги години!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар