Bass Blog Mix #11: Интервю с Kickon


Рубриката Bass Blog Mix продължава напред. След лека вметка към hardcore-a с микса на Cuntroller, се завръщаме към Drum and Bass.

Следващият артист, който изскача с микс за Bass Blog /by DutZie/ е Kickon. Той е един от добре познатите liquid артисти. Вече дълги години е на сцената. Участвал е на редица партита. Излизал е на една сцена с именити артисти.

Kickon е част от отбора на Camp Sessions. Освен това той е сред двигателите на Champion Sound of Drum and Bass. Наскоро Кико стартира и собствен проект - Liquidizer, където заедно с Crash ще промотират всички нюанси на liquid DnB. 

Ако искате да се насладите на уменията на Kickon на живо, можете да го чуете и видите на 28-ми февруари в бар 4 Стаи, където ще се проведе поредното издание на Champion Sound of Drum and Bass. Дотогава можете да подгрявате със страхотния му сет за Bass Blog /by DutZie/

Проследете Kickon:

************************************
************************************


Interview:

Bass Blog [BB]: Здравей! Представи се с няколко думи!
Kickon [K]: Здравей, аз съм Кико още познат като Kickon - това е с няколко думи :)

BB: От колко време слушаш DnB? Какъв DnB предпочиташ?
K: Слушам dnb от 15 години. От първия момент, в който чух този стил, разбрах, че това е моята музика. Преди слушах повече jump up, но с годините ми се промени вкуса към по-дълбоко звучене и liquid.

BB: Кога започна да миксираш?
K: Някъде 2001-ва.. по това време работех в бар и един ден мой приятел дойде с цяла щайга с dnb плочи - тогава започна всичко. В бара се пускаше предимно breakbeat и dnb и аз оставах след работа с часове зад грамофоните. Най-яркият ми спомен е как веднъж пусках 8 часа без спиране, толкова се бях запалил.

BB: Продуцираш ли?
K: Не. Така и не стигнах до продуциране. По-скоро наблягах на уменията зад грамофоните.

BB: Ти си част от Camp Sessions. Разкажи малко повече за организацията. Какви хора посещават вашите партита?
K: Всичко започна преди 6 години. Цялата ни компания сме къмпингари и винаги сме харесвали този начин на живот - пясък, слънце, море.. Затова избрахме и партитата ни да са в тази насока. Събрахме се аз, Emil Prize, Crash и Bruhu, започнахме да работим и нещата се получиха доста добре. В момента сме 6 човека, като към екипа се присъединиха Sava и Lilo (Xonic). Освен нас, хората могат да слушат на партитата ни и много други български и чуждестранни гост dj-и. Списъкът на артистите, които сме канили, е доста дълъг.
А хората, които идват на нашите партита, са предимно млади хора, позитивни и винаги усмихнати, тоест такива като нас :)))


BB: Наскоро Camp Sessions отпразнуваха Рожден ден. Доколко беше силна емоцията за теб?
K: Да, отпразнувахме 6-тия си рожден ден доста силно, имаше невероятна атмосфера и много готини хора. Този ден беше доста специален за мен - ден, който никога няма да забравя :)))


BB: Освен последното събитие (6 години Camp Sessions), кое друго парти ти е оставило ярък спомен?
K: Определено ярък спомен ми остави едно парти в клуб Ялта преди няколко години. Опашката от чакащи да влезнат беше толкова дълга, че не и се виждаше края. Чувството да пускаш пред всички тези хора е просто страхотно и няма как да се забрави!
Друго такова незабравимо за мен парти беше през далечната 2006-та година, когато пусках на наше парти с dj Ruffstuff, dj Majistrate и mc Eksman в клуб Blackbox. Развеждахме ги три дни из София, а те ни накараха онази нощ да се почувстваме като на истинско лондонско парти.

BB: Освен Camp Sessions, си член и на Champion Sound of Drum and Bass. Каква е разликата между двете организации? 
K: В Camp Sessions промотираме съвкупност от няколко стила, докато Champion Sound of Drum and Bass е профилиран само в dnb музиката. Там звученето е по-тежко и бързо и е насочено само към феновете на този стил.

BB: Имаш личен проект – Liquidizer. Представи го. Кои са членовете? Имате ли по-специална цел?
K: Да, това е новия ни проект, насочен към liquid dnb звученето, защото има много хора, които обичат по-лекия саунд и искаме да задоволим и техните желания.
В екипа на Liquidizer сме аз и Crash, като целта ни е да развиваме този стил в България заедно с помощта на български и чуждестранни артисти. Очаквайте много скоро и първото ни парти!

BB: Ако имаш възможност, на кой голям фестивал или label night би искал да си в Line up-a?K: На всеки фестивал бих пускал с кеф, но най готино ще е да направим парти в един от любимите ми клубове в Лондон "Fabric" - в трите зали да съберем Camp Session, Champion Sound of Drum and Bass и Liquidizer.. хахаха!

BB: С кой международен артист би искал да направиш b2b сесия?
K: С Friction! хахаха

BB: Какви тракове си подбрал в сета?
K: За този сет направих селекция от любими мои парчета, като минавам през няколко стила и се надявам това да се хареса на слушателите.

BB: Пожелай нещо на читателите.
K: Да продължават да слушат любимата ни bass музика, да се забавляват повече и да бъдат отдадени само на положителни емоции!

************************************
************************************


Очаквайте скоро DnB микс от Omen! Веднага след него (микса) е следващото Breakcore отклонение.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!