Noisekick в България: Интересно от 'кухнята' с Милко Милков (Карма ЕТ)


В края на следващия месец, големите Gabbafreakz ще празнуват своя 9-ти Рожден ден. Организацията е заложила на гръмко събитие, в което гост е самият Noisekick. Холандецът ще гостува в Party Center 4km и ще излее цялата агресия, на която е способен.

Освен голямото парти през февруари, Gabbafreakz са се ангажирали да организират поредица от събития в Skateclub Grindhouse. Вече мина първото от тях - брутален спийд-, хард-, терър и прочее -кор, което продължи цяла нощ и ангажира голяма част от феновете с красотата на тежката електронна музика.

В следващите редове ще поговоря с Милко Милков - човекът, който стои зад изскачането на Gabbafreakz от абсолютния ъндърграунд. С него ще си поговорим за организацията, за "сглобяването" на събитията, за интересни неща от "кухнята", както и за премеждията на един промоутър в България.

**********************************
**********************************

Interview:

Bass Blog [BB]: Ти отскоро работиш с Gabbafreakz. Как се реши да направиш тази стъпка?

Милко Милков [MM]: Много добър въпрос. Отговора е че не „на първо място” заради музиката. Тя – едвам на скоро взе истински да ми харесва, а по някога все още ми идва в повече. Не е и също така толкова заради диджейте – те са ми приятели и ги уважавам и изпитвам лоялност към тях като такива, много в повече отколкото бих като към изпълнители – творци.

Всъщност – правя го „заради децата”. Не, наистина- заради феновете, заради аурата на хардкора като начин на мислене, на действие и на живот. Това е и моят начин, и не става въпрос само за музика.

BB: Идването на Noisekick и поредицата от събития в Grindhouse са твоя инициатива. Какво те накара да се захванеш с организацията на тези мероприятия?
ММ: Да се върнем към музиката! Иии феновете! Това което ме убеди да почна да действам е че на два отделни случая ( веднъж на едно транс събиране в Борисова ) и после на Басовското – с Panacea – идваха при мен фенове, дето въобще не ги познах да ги познавам и ме питат: няма ли Gabbafreakz да правят нещо.

Но на мен тези две случки ми показаха че има нужда, има желание да се доближат пак хардкор маниаците до тази тръпка, това нирваноподобно преживяване което са изпитвали явно само на партита на Gabbafreakz.

Аз съм с мисленето че ако се кефиш на Gabba и си „некъв изрод” (freak) то е логично да си с GabbafreakzА нее – против тях, или против който и да е било друг в хардкор сцената. (без имена моля че звезди се чудят за кво да се обидят).

Ето това бих желал да предоставя, редовно. Бих желал да създам усещането за сплотеност и доверие в една хардкор сцена в България. А най-зверското е че и знам КАК. Но знам и че няма да мога сам. Не искам Сам. Аз не съм себелюбец. Знам си цената но това е друго.

Ето защо като усетих тези пориви да бушуват в мен, първо се обърнах към моите приятели – Gabbafreakz. Защото досега съм се чуствал част от това crew дори и да е било само „на маса”.

BB: Защо се спря точно на Noisekick?

MM: Истината е че той започна да ме кефи (да го знам) едвам след като го бях ангажирал да пуска. Но не ми трябва да съм му фен, за да знам колко е ценен – като икона, идваща от страната където този тип лайфстайл си е нещо съъвсем „нормално”. Та те, и там го боготворят!

Знам също коолко много би значело за феновете тук, да го видят ТУК. Мисля че би възродило това което ще спомена, че липсва – Вяра.

BB: Noisekick, добре. Имаш ли планове да продължиш тенденцията силни гости да идват в България?

MM: Възнамерявам, ако всичко мине както е предвидено, да продължа да се стремя да каня през месец два някой от подобния ранк: TommyknockersDr. Peacockподобни. Но това е етап в близкото бъдеще все още.

BB: Да се върнем на Grindhouse и партитата там. Първото вече мина. Доволен ли си?
MM:  Аз се зарадвах да те видя още в началото, но още повече ме изкефи, че ти е било достатъчно забавно и интересно да останеш до края.

Тва е толкова супер, колкото и не е случайно. Само с 6 дена предизвестие надухме гайдата и ... БУМ: препълнихме го тоя хамбар. Защо ли – ами, едно: че е готино място а и преди седмица две – имаше пак парти там, аз тогава го забелязах тва място, достатъчно.

BB: Noisekick е голямо име. Срещна ли някакви премеждия с организацията? 
Задавам ти този въпрос, понеже феновете не виждат трудностите, които са нужни за организацията на едно събитие, а отчитат само създадената еуфория. Нещата изглеждат доста лесни за тях.

MM: Запознах се преди седмица с човека зад бара (в Grindhouse)– Веско, и той беше доста във възторг за музикатааа, хората – абе за нула време се уговорихме че може да работим занапред по въпроса да си съдействаме за подхранването на хардкор сцената.

По-точно уговорката ни беше: аз му гарантирах че ще му го пълня мястото два пъти в месеца поне с хора, музика – всичко, както го видя в петък. Това на него му изнася – оборот! Той от своя страна обеща да се възползва от това че си търся инвеститори за партито с Noisekick на 28-ми Февр.  Взаимно изгодно дълготрайно сътрудничество! За това ставаше въпрос и аз много се изкефих че така бързо се разбрахме с него.

Заех се за работа --- флайъри, споделяне, уговорки ... абе стана! Ти беше там! Стана ТЯ, к'вато седна!
Днес, понеделник , отидох да се видя с него за да се разберем за в бъдеще как ще „ги правим” и да си изпълни той своята част от уговорката: да инвестира в събитието с чуждестранния гост което администрирам.  Еми – направи се (дет'са'вика)! Ама той не се бил ангажирал, ама имал и други проектии. Да ама НЕ – имам даже свидетел, ако става за въпрос щото не бях сам като се уговорихме преди. 

Иии сега – к'во да му кажа, да му се разправям там с – чукундурщината ли?! Аз обещах ли –обещах и изпълних. За тва става въпрос. Неее – да ми увърта и се върти все едно само и единствено думата на човека му прави чест както делата му редят репутацията.  Еми – как да му имам доверие и за в бъдеще, примерно.  Че той може другия път пак да измисли нещо, и да прецака и други хора които са ми се доверили, примерно. 

BB: След това премеждие, остава ли в сила колаборацията между Gabbafreakz и Grindhouse?

ММ: Засега НЕ. Става въпрос не само за Хардкор но и за Ъндерграунд. Не вършим работа с подписи и печати а с погледи в очите и стискане на ръце. Аз на тоя човек не мога да му имам повече доверие, колкото и да ме омайва. (омайвали са ме най добрите, между другото). И също, надали някой освен мен знае но неговото съдействие с т'ва събитие беше без знанието на останалите от екипа на Grindhouse.

Тоест: те неотдавна са имали няк'ви сбивания там, и са супер спечени заради проблеми с полицията. Той, хем се е кефел на мелето и музиката но е скрил всичко това от партньорите си. Добре но криейки и лъжейки, и обещавайки без да си способен да доставиш – не е начина да оцелееш в тази сцена ( важи и в други ситуации ;) ). Така че – ще намерим някъде да си дигаме дандания, без да се крием, за в бъдеще!

BB: Как виждаш хардкор сцената в България?
ММ: „Много сърце, малко вяра!” Защо ли? Елементарно, Уотсън – липса на пример. Липсватдостатъчно поредни примери които да родят закономерност че е възможно и да слушаш и се кефиш на хардкор, и да си също така точен и „свежарка” както и повечето ти приятели да са такива също. Вяра, че може да разчиташ на тях, ако не за друго то поне да се забавляват истински като се видите на партита и да ти помогнат по този начин, да се възродиш набързо – но достатъчно.

С две думи, осъзнавайки колко звучеше хипнотизиращо това по горе: мисля че хардкор сцената в България гори от нетърпение да демонстрира Лоялност, Сплотеност и Доверие .. в себе си. Заел съм се да правя точно това, вече! Благодаря за подкрепата, на всички!

***********************************
***********************************
Bass Blog благодари на Милко Милков за изчерпателните отговори и му пожелава успех в проектите на Gabbafreakz занапред!
Блогът отправя огромна благодарност към Милко, който всъщност е виновника за новата и подредена визия на платформата!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!