Bass Blog Mix #8: Интервю с Ctrl+JСледващият гост в рубриката Bass Blog Mix е Ctrl+J. Това име отскоро влезе в полезрението на феновете. Официалният му дебют на артиста пред по-голяма публика беше миналата година на Bass Retrospection. Последваха още 3 партита (едно на Metafiziq Recordings и две на HMSU), където Ctrl+J показа своите качества.


В момента артиста е част от тежкия български лейбъл Metafiziq Recordings. На доста хора им е чудно, как така този артист стигна толкова далеч за толкова кратко време. Може би това се поражда от факта, че Ctrl+J дълго време се занимава активно с DnB, без да стои под светлините на прожекторите.
Зад псевдонима Ctrl+J стои Ясен Занков – Яската. Той вече седем години продуцира свои тракове и работи с най-големите български артисти. В следващите редове Яската ще представи себе си, творчеството си и своите планове. Освен интервюто, ще има и мощен 3-часов сет. Насладете се!


Връзки:**************************************
**************************************

Interview:

Bass Blog [BB]: Здравей! Представи се с няколко думи!
Ctrl+J [CJ]: Ясен Занков - Proudly made in BG.

BB: Откога слушаш DnB? Кога започна да се занимаваш с тази музика?
CJ: Мисля че беше към края на 2004-та година, когато за пръв път стъпих на 175 bpm-ова почва, и до такава степен ми бръкна в съзнанието че нямах търпение да се повтори отново и отново.Благодарен съм на този който ме заведе на първото ми парти, защото доста ми отвори кръгозора като цяло,и се надявам да продължавам да го виждам по партитата още много. Клубът беше Deep Down на ул. Витошка, но за датата ще излъжа. С музика малко на шега започнах да се занимавам но адски много дължа на Dj Mocks (малкия Nightwalker) и до ден днешен ми е един от идолите, не само на родната сцена. Първата програма ми беше Fruity Loops, на която редях няма такива небивалици...още си пазя първите madness-чета някъде по дисковете...и после дойде Reason.За тази програма трябва да имаш причина, и именно от там идва Ctrl+J.Най-използваната комбинация за мен лично. Който има Reason, знае каква е "функцията". Общо взето - unite.

BB: Какъв DnB предпочиташ? Кои са идолите ти?
CJ: Предпочитам предимно по старите бийтове. Винаги ми носят онова носталгично чувство за изминалите годинки, защото има доста паметни моменти :) Като цяло 2 Step-а ми е фаворит. Идолите са адски много но като цяло Gridlok ми е топ.

BB: Миксираш (на партита) от скоро. Как реши да се покажеш пред публика?
CJ: Ами от години слушам от доста хора "Яска, аре бе, няма ли да пускаш на парти...Яска кога ше пускаш..." и т.н. ...и всъщност ако не беше едното ми кученце което го няма вече, може би още нямаше да съм се престрашил. Доста изчанчих от тогава и реших че мога да си направя подарък за рождения ден,и от тогава започна всичко :)

BB: Как стигна до Metafiziq Recordings?
CJ: Ами с Валери (Ogonek) се познаваме от години и той знае, че се занимавам и доста обменяме информация и бийтове, след което ми предложи да издадем 1-2 парчета ...и аз не отказах. Още не сме го осъществили но парчетата си отлежават на сигурно :) Старите неща са като отлежалото вино. Чували сме ги не веднъж по партита и ще ги чуваме още.

BB: Голяма част от българските водещи артисти са пускали твои тракове. Мислиш ли скоро да издадеш ЕР / LP?
CJ: Само времето ще покаже... ако има support - има кауза. Ако има кауза - има причина. Ако има причина - има Reason. Ако има Reason - падат съседи от балконите.

BB: Кои са следващите партита на които ще си на сцената?
CJ: Доста се надявам да "потропам" на следващата локалка на HMSU и за сега се очертава на 14-ти февруари едно такова Валентафизично парти но не искам да обявявам нищо :)

BB: Какви тракове си избрал за сета?
CJ: Предимно неща между 1999-та и 2004-та година,но като цяло всичко беше на фрийстайл. Малко бях фазирал и така.

BB: Няма как да не те попитам. Защо реши микса да е цели 3 часа?
CJ: Захапя ли, трудно пускам :), 3 е едно добро число и освен това
последните ми няколко микса са по 3 часа. Общо взето, ако някой се чуди какво да слуша - винаги може да поскача вкъщи, или да свърши някоя домакинска работа, или най-малкото да си пусне нещо неангажиращо пред компютъра.

BB: Благодаря за участието! Пожелай нещо на читателите!
CJ: Пожелавам тонове с басс и най-вече здраве. Другото само ще си дойде.


***************************************
***************************************Съвсем скоро очаквайте Bass Blog Mix #9!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар