Sizmal: Info, Interview & Minimix


Вторият артист, който се съгласи да направи микс специално за Bass Blog /by DutZie/ е Sizmal [Sketches]. Именно заради Любо, рубриката се казва "Mix & Interview", a не "Minimix & Interview". Но маратонецът си е маратонец. Не можеш да го ограничиш в половин час. Благодарности за което!

Sizmal е член на организацията Sketches. Зарибен е по neurofunk-a и следи всички новости в областта. За момента Любо не продуцира. Отдал се е изцяло на миксирането. Всеки ден практикува в домашни условия и затвърждава уменията си. Страхотен майстор на микса, Sizmal е изградил безпогрешен стил и трудно достижими умения по контрол на плеърите и подбор на тракове. Всяко негово участие се характеризира с почти брилянтна безгрешност. Сетовете на три дека и усещането за double-drop са сред най-отличителните черти в стила му на "пускане".

Sizmal е участвал навсякъде - едночасови сетове в столичните клубове и 8-часови маратони на планински open air-и. Той може всичко. Лятото дори успя да постигне една от мечтите си - направи сет (заедно с Great Jwobb) в програмата на плажния Текнивал в България.
Именно страстта към текк и 23-културата е изиграла огромно влияние към стила на Sizmal: тежки и сурови neurofunk сетове на границите на възможностите на плеъра (186 bpm).

"I've created a monster!" - лидерът на Sketches - Scop, на рождения ден на Sizmal тази година, където рожденикът почти не остави плеърите на мира и създаде страхотно настроение.

В навечерието на поредното участие на Sizmal - HMSU Локалката "Пускай да спускам", съм в дома на артиста и ще се опитам да разбера как от обикновен човек се превърна в "чудовището" от Sketches.

Bass Blog [BB]: Здрасти! Разкажи за първите си стъпки в DnB - преди колко време, как се запали?
Sizmal [S]: Здравейте! Хмм.. първоначално въобще не беше днб. Слушах яко хип хоп и габба. След това по случайност попаднах на ХМСУ феста 2007ма и от тогава нещо в мен трепна и не съм спирал да слушам ДнБ.

BB: Какъв DnB харесваш и кои са ти любимите артисти в момента?
S: Всякакъв харесвам! Дръм и бассът е супер разнообразен и точно заради това ми е любимият стил музика. В каквото и настроение да съм все ще се намери нещо за това настроение. Иначе в момента се зарибявам яко по бразилския дръм и басс, по конкретно BTK, S.P.Y и Dj Marky. И тримата са различни един от друг и тримата разцепват зверски и със стабилно поведение зад пулта и със супер силната продукция! Също така наскоро се присетих за Capital J.. прекалено силен е и той!

BB: Кога стана част от Sketches? Разкажи малко повече за организацията!
 S: В Sketches съм от самото начало - 2013-та. Събра ни Scop, мен и Shibby, разказа ни за идеята му и ние се навихме. Идеята всъщност е организиране на партита и популяризиране млади български ДнБ таланти, които не са толкова известни, но има какво да покажат.

BB: Миксираш почти всеки ден. Каква техника използваш?
S:  Всъщност нямам техника, миксирам по усет. Вкъщи използвам Pioneer CDJ 200 и миксер Behringer (купени oт Faith). Той като ми ги даде, бяха здрави, ама сега ...

BB: Как се запали по "Free Party" културата?
S:  От 2012 съм запален. Тогава отидох на Текнивала в България. Супер много се изкефих на идеята и си избухнах.

BB: Мислиш ли да се захванеш с продуциране?
S:  Да, след време.

BB: Кое твое участие ти е създало най-ярък спомен?
S:  Рождения ден на Петя в bаr Blow. Тогава за първи път усетих какво е наистина да вдигнеш публиката и всички да избухват. Буквално всички да избухват. Дори един циганин и една охрана.

BB: На кое парти би искал да пускаш, но нямаш възможност?
S:  На главната сцена на Текнивала във Франция. Там с удоволствие бих пускал зад 30-метровата стена от колони.

BB: Мислиш ли за колаборации и -b2b- изпълнения? С кого би искал да направиш съвместен сет и участие?
S:  Вече редовно пускам с Алекс (Great Jwobb). Справяме се чудесно и за момента не съм мислил за някой друг, но винаги съм отворен към подобни изпълнения, така че, не се знае.

BB: Кои изпълнители би подгрявал с удоволствие?
S: Много са. Всеки, който се кефи истински на музиката.

BB: Пожелай нещо на читателите на блога!
S: Обичайте се и слушайте drum and bass!


****************************************************
****************************************************
Следващите Bass Blog /by DutZie/ сетове ще бъдат качени през януари. Те ще са дело на младите артисти Gembas и H3z0.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!